8 Eylül 2015 Salı

Spor: 2015 Amerika Açık 8. Günün Ardından


Turnuvanın ikinci haftası bir şok sonuç ile başladı. Senenin en iyi oyuncularından biri olan dünya 3 numarası Andy Murray, dördüncü turda karşılaştığı Kevin Anderson’a direnemeyerek turnuvaya erken sayılabilecek şekilde veda etti. Turnuvanın bu seneki en uzun maçlarından biri olan bu maçı 7-6 6-3 6-7 7-6’lik dört sette kazanan Anderson, 4 saat 18 dakikanın ardından daha önce burada şampiyonluk yaşamış olan Murray’i turnuvanın dışına itti. Büyük servisleri ve iyi oyunuyla Anderson, bu çok önemli galibiyetin ardından kariyerinde ilk defa bir Grand Slam’de çeyrek finale yükseldi. Anderson bu sene Wimbledon’da da dünya 1 numarası Novak Djokovic’i elemeye çok yaklaşmıştı.


Günün şaşırtıcı sayılabilecek bir başka sonucu ise bu sene iyi sonuçlar almış olan ve Grand Slam’lerde hep istikrarlı sonuçlar alan dünya 6 numarası Tomas Berdych’in elenmesi oldu. Dördüncü turda 12 numaralı seribaşı Richard Gasquet ile karşılaşan Berdych, ilk seti iyi bir oyun sergileyerek 6-2 ile almıştı ancak Gasquet kalan setlerde daha iyi olan taraftı. Sonraki üç seti sırasıyla 6-3 6-4 ve 6-1 ile kazanan Gasquet, yaklaşık 3 saati ardından çeyrek finale yükselen taraf oldu. Gasquet, 2013’de ise burada yarı final oynamıştı.


Dünya 2 numarası Roger Federer ise dördüncü turda turnuvada çok iyi bir tenis oynayan ve turdaki en iyi servislerden birine sahip olan Amerikalı John Isner ile karşılaştı. Çok iyi tenis oynayan Isner karşısında Federer de çok iyi bir performans gösterdi. Isner’ın güçlü servislerine karşılık, Federer de çok iyi servis attı ve hiçbir servis oyununu kaybetmedi. Buna ek olarak return oyunlarında da çok agresif olan Federer, bir kez Isner’ın servisini kırmayı da başardı. Isner 2013’teki Amerika Açık’tan beri burada hiç servis oyunu kaybetmemişti. Zorlu rakibini 7-6 7-6 ve 7-5’lik üç sette geçmeyi başaran Federer, çeyrek finalde Richard Gasquet’in rakibi oldu.


2014 Avustralya Açık ve 2015 Roland Garros şampiyonu Stan Wawrinka’nın dördüncü turdaki rakibi ise ilk turda 2-0 geriden gelerek turnuvanın sürprizlerinden birine imza atmış Amerikalı Donald Young’dı. İlk iki sette Young’dan iyi servisler gelse de Wawrinka, bir başka sürprize izin vermedi. Maçı 6-4 1-6 6-3 6-4’lük setler ile kazanan Wawrinka, çeyrek finalde Kevin Anderson ile karşılaşacak. Böylece Wawrinka oynadığı son 8 Grand Slam’de de çeyrek finale ulaşmayı başarmış oldu.


5 numaralı seribaşı Petra Kvitova’nın dördüncü turdaki rakibi 16 maçtır yenilmeyen ve bu turnuvada da sürpriz sonuçlara imza atmış olan Johanna Konta’ydı. Konta ilk sette Kvitova’yı zaman zaman zorlamayı başarmıştı, hatta servis kırma puanları bile elde etti. Ancak Kvitova ilk sette tam 5 servis kırma puanı çevirdi ve seti 7-5 ile kazanmayı başardı. İkinci sette ise Kvitova daha rahattı ve bu seti de 6-3 ile kazandı. 2 Wimbledon şampiyonluğu bulunan Kvitova, oynadığı iyi tenisin ardından kariyerinde ilk defa Amerika Açık’ta çeyrek finale yükseldi.


Amerika Açık’ta 2 final oynamış Victoria Azarenka’nın dördüncü turdaki rakibi ise Varvara Lepchenko’ydu. Maçı 6-3 6-4 ile kazanan Azarenka, üst üste dördüncü kez Amerika Açık’ta çeyrek finale yükseldi. 2 Avustralya Açık şampiyonluğu yaşamış Azarenka, turnuvada şu ana kadar çok iyi bir performans gösteriyor ki hazırlık turnuvalarından bir sakatlık nedeniyle çekilmek zorunda kalmıştı.


Azarenka’nın çeyrek finaldeki rakibinin belirleneceği maçta ise Simona Halep ile Sabine Lisicki karşı karşıya geldiler. Bu maç turnuvanın en çekişmeli maçlarından biri oldu. Maçta iki tenisçi de zaman zaman zorlandı. Çok çekişmeli geçen ilk sette Halep set puanı yakalamıştı ancak bunu kullanamadı ve set tie-break’e uzadı. Tie-break’i kazanan ise Lisicki oldu. İkinci sette yine çok yakın geçti ama bu sefer seti kazanan 7-5 ile Halep oldu. Final sette ise rakibine üstünlük kurmayı başaran Halep oldu ve seti 6-2 kazandı. Zor geçen maçı 3 sette kazanan Halep, kariyerinde ilk defa Amerika Açık’ta çeyrek finale yükseldi. Halep’in çeyrek finaldeki rakibi ise Victoria Azarenka oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder