7 Eylül 2015 Pazartesi

Spor: 2015 Amerika Açık 7. Günün Ardından


Turnuvanın 7. gününde Serena Williams şu ana kadarki belki de en zorlu rakibi ile karşılaştı. Şu anda turda bulunan en yetenekli genç oyuncularından biri olan Madison Keys ile turnuvanın dördüncü turunda karşılaşan Serena, kesinlikle turnuvadaki en net maçını oynadı. Maç boyunca çok kararlı görünen Serena, çok iyi bir oyun ortaya koydu. Keys ise kendisinden beklenen kadar iyi bir maç çıkarmadı. 20 yaşındaki vatandaşı karşında ilk seti 6-3 ile alan Serena, ikinci sette de tam Keys çok iyi oynamaya başlamışken servis kırdı ve avantajı yakaladı. İkinci seti de 6-3 ile alan Serena, turnuvada oynadığı en iyi maçının ardından çeyrek finale yükseldi.


Şu an ana tabloda bulunan en yaşlı oyuncu olan 35 yaşındaki Venus Williams ise dördüncü turda elemelerden gelen 19 yaşındaki Anett Kontaveit ile karşılaştı. Venus tıpkı Bencic karşısında olduğu gibi bu maçta da rakibinden çok üstündü. Tam anlamıyla tek taraflı geçen bu maçı müthiş bir Venus, sadece 50 dakikada 6-2 6-1 ile kazandı ve 2010’dan beri ilk kez Amerika Açık’ta çeyrek finale yükseldi. Venus’ın çeyrek finaldeki rakibi ise daha önce tam 26 kez karşılaştığı kardeşi Serena oldu. Çok güzel bir maç bizi bekliyor yine. Williams kardeşler en son bu sene Wimbledon’da oynamışlardı.


Dün de bahsetmiştim Bouchard’ın birkaç gün önceki maçından sonra soyunma odasında düşerek kafasını çarptığını. Bunun sonucunda hem çiftler hem de karışık çiftler maçlarından çekilmişti Bouchard. Dün ise Bouchard’ın tekler maçından da çekildiği açıklandı. Bouchard kafasını çarpması nedeniyle beyin sarsıntısı geçirmiş ve bu yüzden turnuvadan çekilmek zorunda kaldı. Tam da iyi bir form yakalamışken böyle talihsiz bir kaza sonucunda turnuvadan çekilmesine gerçekten çok üzüldüm. Umarım Genie en kısa zamanda iyileşip geri döner tura.


22 yaşındaki Fransız Kristina Mladenovic ise dördüncü turda Ekatarina Makarova ile karşılaştı. Zorlu rakibini 6-2 ve 6-3’lük setlerle geçen Kiki Mladenovic, kariyerinde ilk defa bir Grand Slam’de çeyrek finale yükseldi.


Dünya 1 numarası Novak Djokovic ise dördüncü turda Roberto Bautista Agut ile karşılaştı. Turnuvadaki ilk setini bu maçta kaybeden ve maçta zaman zaman zorlanan Djokovic, 6-3 4-6 6-4 6-3’lük setlerin ardından Amerika Açık’ta üst üste 9. çeyrek finaline yükseldi.


Djokovic’in çeyrek finaldeki rakibini belirleyen maçta ise Feliciano Lopez ile Rafael Nadal’ı turnuvanın dışına itmeyi başaran Fabio Fognini karşılaştı. İtalyan rakibi karşısında iyi bir oyun sergileyen Lopez, maçı 6-3 7-6 6-1’lük setler ile kazanarak çeyrek finalde Djokovic’in rakibi oldu. Daha önce Wimbledon’da üç kez çeyrek final oynamış Feli için bu çeyrek final, Amerika Açık’taki ilk çeyrek finali oldu.



Fransızların 1 numarası Jo-Wilfred Tsonga ise dördüncü turdaki rakibi turnuvanın ilk sürprizini yapmış vatandaşı Benoit Paire’di. Turnuvada şu ana kadar çok iyi bir performans gösteren Tsonga, bu maçta da çok etkileyici bir görüntü verdi. Maçı 6-4 6-3 6-4 ile kazanan Tsonga, turnuvadaki dördüncü maçını da set kaybetmeden kazandı ve çeyrek finale yükseldi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder