3 Eylül 2015 Perşembe

Spor: 2015 Amerika Açık 3. Günün Ardından

 

Turnuvanın en büyük sürprizlerinden biri ise Amerikalı Bob Bryan-Mike Bryan kardeşlerin turnuvanın daha ilk turunda elenmesi oldu. Tüm zamanların en iyi çiftlerinden olan ve kazanmadıkları kupa kalmayan Bryan kardeşler, şu anda dünya klasmanında 1 numaradalar. Turnuvanın ilk turunda vatandaşları olan Sam Querrey-Steve Johnson ikilisiyle karşılaşan Bryan kardeşler, karşılaşmayı 6-7, 7-5 ve 3-6'lık setlerle kaybettiler. Bu sonuç Bryan kardeşlerin 10 yılın ardından ilk kez bir sezonu Grand Slam şampiyonluğu olmadan kaybetmeleri anlamına da geliyor. Kariyerlerinde kazandıkları 11 şampiyonluğun 16’sı Grand Slam şampiyonluğu olan Bryan kardeşlerin bir de 2012 Londra Olimpiyat’larından da altın madalyası vardı.


Bu seneki Amerika Açık’ta kariyerinin son turnuvasını oynayan Amerikalı Mardy Fish’in ikinci turdaki rakibi Feliciano Lopez’di. 33 yaşındaki Fish, kariyerinin sonunu ertelemeye ve Lopez gibi önemli bir oyuncuya karşı iyi bir galibiyet almaya çok yaklaşsa da 4 saatlik bu müthiş mücadeleyi 5 sette kaybetti ve turnuvaya ikinci turda veda ederek kariyerini noktaladı. Üç set sonunda 2-1 önde olan Fish, dördüncü sette de servis kırma avantajı elde etmiş hatta maç için servis de atmıştı. Ancak bu avantajını kullanamadı ve seti kazanan Lopez, maçı final setine uzattı. Final setinde kramplarla ve yorgunlukla boğuşan Fish, bir kez servisini de kırdırınca buradan geri dönemedi ve maçı 2-6, 6-3, 1-6, 7-5, 6-3'lük setlerle kazanan Lopez oldu. Yaşadığı kalp rahatsızlığı ve yaşadığı sorunlar nedeniyle yaklaşık 3 yıl kortlardan uzak kalmak zorunda kalan Fish için bu maç 2015’te oynadığı sadece 6. maçtı. Fish, maç boyunca sonuna kadar müthiş bir şekilde mücadele etti ve bu sene yaptıkları ile muhteşem bir hikaye de anlatmış oldu.


Turnuvanın üçüncü gününde maraton bir maç da vardı. Dünya 17 numarası Grigor Dimitrov, ikinci tur maçında dünya 56 numarası Mikhail Kukushkin ile karşılaştı. Maça iyi başlayan Kukushkin, ilk iki seti 6-3 ve 7-6’lık skorla alarak setlerde 2-0 öne geçmeyi başarmıştı ama Dimitrov pes etmedi ve sonraki iki seti 6-2 6-4 ile kazanarak maçı 5. sete yani final setine uzatmayı başardı. Ancak final setini 6-4 ile kaybeden Dimitrov geri dönüşünü tamamlayamamış oldu ve elenmekten kaçamadı. Maçı 5 sette kazanan Kukushkin ise üçüncü tura yükseldi.


Dünya 1 numarası Novak Djokovic ise turnuvaya fırtına gibi devam ediyor. İkinci turda karşılaştığı Andrea Haider-Maurer’i 6-4 6-1 6-2’lik setlerle 1 saat 31 dakikada geçen Djokovic, çok rahat bir şekilde üçüncü tura yükseldi.


Rafael Nadal’ın ikinci turdaki rakibi ise Diego Scwartzman’dı. Rafa, Scwartman karşısında zaman zaman zorlansa da maçı 7-6 6-3 ve 7-5’lik üç sette kazanmayı bildi. Bu zorlu karşılaşmanın ardından üçüncü tura yükselen Rafa’nın bir sonraki rakibi Fabio Fognini olacak.


Dünya 1 numarası Serena Williams ise ikinci tur maçında Kiki Bertens karşısında özellikle ilk sette çok zorlandı hatta ilk seti kaybetmeye de çok yaklaşmıştı. Ancak her zamanki gibi pes etmedi ve çok zor bir durumdan çıkarak tie-break’e giden seti 7-6(5) ile kazanmayı başardı. İkinci sette daha rahat  görünen Serena, bu seti de 6-3 ile alarak zorlandığı maçı 2 sette kazanarak bir üst tura yükseldi.


Geçen senenin en iyi isimlerinden biri olan Eugenie Bouchard, ikinci turda Polona Hercog ile karşılaştı. Bouchard bu sene düşüşte olsa da bu maçta geçen seneki müthiş performansından kesitler gördük. Belki de yavaş yavaş o performansına geliyordur yine. Maçı 6-3, 6-7, 6-3’lik setlerle kazanan Bouchard, üçüncü tura yükseldi.



Serena Williams’ın hakkında en iyilerden biri olacak dediği Belinda Bencic de bugün zorlanan isimlerden biriydi. Bu sene Serena’yı yenmeyi başaran az isimden biri de olan Bencic, ikinci turda karşılaştığı Misaki Doi’yi 5-7, 7-6, 6-3’lik setlerle yaklaşık 3 saatte geçerek adını bir üst tura yazdırmayı başardı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder