2 Eylül 2015 Çarşamba

Spor: 2015 Amerika Açık 2. Günün Ardından


Turnuvanın ikinci günü Roger Federer korttaydı. Ekselansları’nın rakibi geçen sene Shanghai’da karşılaştığı ve karşısında 5 maç puanı çevirmesi gereken Leonardo Mayer’di. Shanghai’daki son maçlarında çok zorlanmış olan Federer, bu sefer çok rahattı. Maç boyunca neredeyse kusursuz oynayan Ekselansları, maçı 6-1 6-2 6-2’lik setlerle kazanarak adını bir üst tura yazdırdı. Rakibine sadece 5 oyun bırakan Federer’in toplamda 11 ace ve 29 winner’ı vardı maçta. Böylece Federer zorlu bir rakip karşısında sergilediği kusursuz performansla turnuvaya müthiş bir başlangıç yapmış oldu.


3 numaralı seri başı Andy Murray’nin ilk turdaki rakibi ise geleceğin en büyük yıldız adaylarından biri olan genç Avusturalyalı Nick Kyrgios’tu. Murray bu zorlu maçı rakibine bir set bırakarak 7-5 6-3 4-6 6-1’lik setlerle kazanmayı bildi ve ikinci tura yükselen taraf oldu.


Bu sene Roland Garros’ta finalde Novak Djokovic’i yenerek şampiyon olmayı başaran Stan Wawrinka ise ilk turda Albert Ramos-Vinolas ile karşılaştı. Maçı biraz zorlanarak da olsa 7-5 6-4 7-6(6)’lik skor ile kazanan Wawrinka, ikinci tura yükselmiş oldu.


Günün en dikkat çekici maçı ise Fransız Gilles Simon ile ABD’li Donald Young’ın karşılaşmasıydı. Maçtaki ilk iki seti 6-2 6-4 ile alan Simon üçüncü sette de 3-0 öne geçip maçı kazanmak için çok önemli bir duruma gelmişti ki Young bu noktadan sonra üst üste oyunlar kazanarak muhteşem bir geri dönüşe başladı. Üçüncü seti geriden gelip 6-4 ile kazanan Young, sonraki iki seti de aynı skorla kazanmayı başardı ve 2 set geride olduğu bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Böylece Young 6 kez karşılaşıp hiç yenemediği Simon’u kariyerinde ilk defa mağlup etmeyi başararak ikinci tura yükseldi. 11 numaralı seribaşı Gilles Simon ise kazanmaya çok yaklaştığı bu maçta beklenmedik bir mağlubiyet alarak turnuvaya ilk turda veda etmiş oldu.


Amerika Açık’ta iki final oynamış olan Victoria Azarenka ise günün en iyilerindendi. İlk turdaki rakibi Lucie Hradecka‘ya karşı 6-1 6-2’lik skor ile galip gelen Vika, maç boyunca rakibinin iyi servislerine güçlü cevaplar vermeyi başardı ve iyi bir galibiyetle turnuvaya çok güçlü bir başlangıç yapmış oldu.


Turnuvanın ikinci gününde Gilles Simon’un elenmesinin yanında bir sürpriz sonuç daha yaşandı. Bu sene ilk kariyerinin ilk şampiyoluğuna İstanbul’da ulaşan ve sonrasında Toronto'da çeyrek final, New Haven'de yarı final görmeyi başaran Lesia Tsurenko, turnuvanın ilk turunda da çok iyi bir galibiyet almayı başardı. Tsurenko’nun rakibi ise bu senenin Roland Garros finalisti ve Wimbledon yarı finalisti olan Lucie Safarova’ydı. Tsurenko dünya 6 numarası Safarova karşısısında 6-4, 6-1'lik setlerle galip gelerek ikinci tura yükselmeyi başardı.


Dünya 2 numarası Simona Halep ise Marina Erakovic ile karşılaştı ilk turda. Rakibinin sakatlanıp maçtan çekilmesiyle ikinci tura yükselen Halep, ilk seti 6-2 almıştı ve ikinci sette de 3-0 öndeydi.


5 numaralı seribaşı Petra Kvitova ise New Haven’daki şampiyonluğunun ardından Amerika Açık’a da iyi bir başlangıç yaptı. İlk maçında Alman Laura Siegemund ile karşılaşan Çek raket, rakibini 6-1’lik iki sette geçerek ikinci tura yükseldi.


Geçen senenin finalisti Caroline Wozniacki ise ilk turda ABD’li Jamie Loeb ile karşılaştı. 6-2 6-0’lık setlerle rakibini geçen eski dünya 1 numarası Wozniacki, rahat bir galibiyetin ardından ikinci tura yükseldi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder