4 Eylül 2015 Cuma

Spor: 2015 Amerika Açık 4. Günün Ardından


Turnuvanın dördüncü gününde turnuva tarihine geçen bir maç vardı. 2015 Wimbledon finalisti, 9 numaralı seribaşı Garbine Muguruza ile dünya 97 numarası Johanna Konta arasındaki müthiş mücadele tam 3 saat 23 dakika sürerek Amerika Açık tarihine en uzun kadınlar maçı olarak geçti. Bu maraton maç çok yüksek sıcaklık ve nem de oynandı ve çok güzel bir mücadeleye de sahne oldu. Tie-break’e giden ilk seti alan Konta olmuştu. İkinci seti ise yine tie-break’le alan Muguruza oldu ve maç final setine uzadı. Final seti ise ilk iki setteki kadar başa baş gitmedi ve final setinde rakibine üstünlük kurmayı başaran Konta oldu. Son seti 6-2 ile kazanan Konta, seribaşlarından biri olan Muguruza’yı turnuvanın dışına itmeyi başararak bir üst tura yükseldi.


Günün çekişmeli geçen bir diğer maçı ise Petra Cetkovska-Caroline Wozniacki mücadelesiydi. İlk seti 6-4 ile alan Cetkovska, ikinci sette de 4-1 öne geçmişti ki Wozniacki’den müthiş bir direnç geldi. Dünya 5 numarası üst üste oyunlar alarak seti 7-5 kazandı ve maçı final setine uzattı. Wozniacki, son sette tam dört kez maç puanı yakalasa da Cetkovska bunların hepsini çevirmeyi başardı ve seti tie-break’e götürdü. Tie-break’te ise maçın geneline ters olarak tek taraflı bir oyun vardı. Cetkovska çok agresif bir oyunla tie-break’i 7-1 alarak üçüncü tura yükselen isim olmayı başardı. Çok çekişmeli, başa baş geçen bu mücadelenin sonucunda bir seribaşı daha elendi ve böylece bu sene Amerika Açık’ta tek kadınlarda sadece 3 ilk 10 oyuncusu kaldı. Bunlarda Serena Williams(1), Simona Halep(2) ve Petra Kvitova(4).


2016 Avusturalya Açık’ın ardından emekli olmaya hazırlanan Avusturalyalı efsane, 2001 Amerika Açık şampiyonu Lleyton Hewitt ise oynadığı son Amerika Açık’ta vatandaşı Bernard Tomic’e 5 setlik bir mücadelenin ardından boyun eğerek Amerika Açık’taki son maçını oynamış oldu. Eski bir dünya 1 numarası da olan Hewitt, her zamanki savaşçı ruhunu bu maçta da ortaya koydu. 2 set geriden gelip maçı final setine uzatan Hewitt son sette maç için servis atma şansı da yakalamış ancak bu avantajı kullanamamıştı. Bunun sonucunda maçı kazanan ve üçüncü tura yükselen 6-3, 6-2, 3-6, 5-7, 7-5’lik setlerle Tomic oldu.


Dünya 3 numarası Andy Murray’nin ikinci turdaki rakibi Fransız Adrian Mannarino’ydu. Maçta ilk iki seti 7-5 ve 6-4 ile kaybeden ve beklenmedik bir şekilde 2 set geriye düşen 2012 Amerika Açık şampiyonu Murray, sonraki iki seti 6-1 ve 6-3 ile kazanarak maçı final setine uzattı. Final setinde oyuna ağırlığını koyan Murray, bu seti de 6-1 ile kazandı ve bu müthiş geri dönüşün ardından üçüncü tura yükselmeyi başardı.


Amerika’nın erkeklerde en büyük yıldız adaylarından biri olan Jack Sock ise yüksek sıcaklık nedeniyle bayılarak Ruben Bemelmans karşısındaki ikinci tur maçından çekilmek zorunda kaldı. Maçta kramplarla da mücadele etmek zorunda kalan Sock, maçtan çekildiğinde setlerde 2-1 öndeydi. İlk iki seti iyi bir oyun sonucunda 6-4, 6-4 ile kazanmış olan Sock, üçüncü seti 6-3 ile rakibine kaptırmıştı. Ancak dördüncü sette Bemelmans 2-1 öndeyken Sock maça devam edemedi ve çekilmek zorunda kaldı. Sock’ın iyi oynadığı bir maçtan böyle bir nedenle çekilmek zorunda kalması da üzücü oldu.  


Dünya 2 numarası Roger Federer ise yine kusursuz bir oyun ile ustalık dersi verdi. Bu sefer de turnuvanın ikinci turunda Steve Darcis’e karşı. 5 kez Amerika Açık şampiyonluğu yaşamış Federer, rakibine sadece 4 oyun bırakırken çok güçlü bir performans sergiledi. Son 72 servis oyununu kazanan Ekselansları, maçı 6-1 6-2 6-1’lik setlerle kazanarak üçüncü tura yükseldi. Federer’in bir sonraki rakibi Philipp Kohlschreiber oldu. Ayrıca Federer, Cincinnati finalinde Djokovic karşısında kullandığı yeni return vuruşunu bu maçta da kullandı. Federer’in neredeyse servis çizgisinden vurduğu return’lerinin artık bir adı da var: SABR (Sneaky Attack by Roger) Tenise yeni bir boyut katan Ekselansları’nın bu muhteşem vuruşunu aşağıdaki videoda görebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder