11 Eylül 2015 Cuma

Film/Haber: Christopher Nolan'ın Yeni Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu !



En sevdiğim yönetmenlerden biri olan Christopher Nolan’ı son yılların en başarılı yönetmenlerinden biri olarak sayabiliriz artık. Dark Knight üçlemesi ve Inception gibi büyük başarı yakalamış filmlerin arkasında olan İngiliz yönetmen; ayrıca Memento, Prestij ve Insomnia gibi filmlerin de yönetmenliğini yapmıştı. Yönettiği en son film olan, yaklaşık bir sene kadar önce vizyona giren ve senaryosunu kardeşi Jonathan Nolan ile yazdığı Interstellar’dan beri ise sessizliğe bürünmüştü. Ancak yavaş yavaş Nolan’ın yeni projeleriyle ilgili gelişmeler gelmeye başlıyor.


Nolan’ın gelecek sene çıkacak olan Batman vs Superman: Dawn of Justice filminin yönetici yapımcılığını yaptığını zaten biliyorduk. Sonrasında ise Quay kardeşler ile ilgili bir kısa film çektiğini öğrendik. Kısa filmin geçtiğimiz ay yayınlanan fragmanını ise en alta ekledim, oradan izleyebilirsiniz.


Tüm bunlara ek olarak geçtiğimiz aylarda Nolan’ın yeni filminin senaryosunu tamamladığı ortaya çıkmıştı. O zamandan beri ise filmle ilgili başka hiçbir şey öğrenememiştik ancak birkaç gün önce filmle ilgili yeni bilgiler öğrendik. Nolan yeni filminde de Warner Bros. İle çalışacak. Stüdyo, 2002 yılında yönettiği Insomnia filminden beri Nolan’la beraber çalışıyor zaten. Nolan’ın Dark Knight üçlemesi, Prestij, Inception ve Interstellar gibi filmlerini çıkarmış olan Warner Bros. geçtiğimiz günlerde yeni filminin vizyon tarihini açıkladı: 21 Temmuz 2017


Nolan’ın yeni filminin vizyon tarihini öğrenmiş olsak da (her zamanki gibi) filmle ilgili başka hiçbir şey bilmiyoruz. Ne ismi, ne de konusu hakkında hiçbir bilgi yok daha. Ancak filmin vizyon tarihine bakıldığında yine çok büyük bir film geleceğini düşünebiliriz. Filmin çıkacağı tarih biraz da ilginç aslında. Çünkü Nolan’ın filminden bir hafta sonra MCU’nun ilk solo Spider-Man filmi çıkacak, bir hafta önce ise War of the Planet of the Apes filmi çıkıyor. Filmin çıkacağı tarihte ise Universal Studios’un ikinci filmiyle çok büyük bir başarı elde ettiği Pitch Perfect filminin üçüncüsü var. Sinema için 2017 yazı çok dolu geçecek gibi duruyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder