6 Eylül 2015 Pazar

Spor: 2015 Amerika Açık 6. Günün Ardından


6. günde turnuvanın en güzel, en çekişmeli ve en heyecanlı maçlarından biri vardı. Victoria Azarenka ve Angelique Kerber gibi çok yetenekli iki ismi karşı karşıya getiren bu müthiş maçta tenise dair herşey vardı neredeyse. Victoria Azarenka’nın maç boyunca çok, çok kaliteli vuruşları vardı. Angelique Kerber’in ise inanılmaz bir savunması vardı. Hani klasik bir Nadal savunması vardır ya attığınız topların neredeyse hepsi çok güçlü bir şekilde geri döner. İşte tam olarak öyle bir savunması vardı Kerber’in bu maçta. Hatta ben çokça “Yok artık” veya “Bu kadar da olmaz” dediğim Kerber için, işte o kadar iyiydi dün Kerber. Victoria Azarenka’nın ise ondan aşağı kalır yanı yoktu kesinlikle. Azarenka ilk sette 5-2 geriye düşmüştü. Sonrasında ise müthiş bir savaş vererek üst üste 5 oyun kazanıp seti 7-5 ile bitirmeyi başarmış ve böylece ilk seti hanesine yazdırmıştı Vika. İkinci sette yine 5-2 öne geçmeyi başaran Kerber, bu sefer Azarenka’nın geri dönmesine izin vermedi. Seti 6-2 ile alan Kerber’in set puanındaki müthiş dropshot’ı ise kesinlikle görülmeye değerdi. Üçüncü ve final setinde ise uzun ralliler ve çok çekişmeli oyunlar vardı. Final setinde avantajı yakalayan Azarenka, rakibinin servisinde maç puanları yakaladı ancak Kerber tam 5 tane maç puanı çevirmeyi başardı. Bir sonraki oyunda servis atan Azaranka’ydı ve kendi oyununu sıfıra karşı alan Vika, seti 6-4 kazanmayı başardı. İki tenisçinin toplam 100 winner’a ulaştığı bu muhteşem maçı kazanan Azarenka, Kerber ile oynadığı beşinci maçtan da galibiyet ile ayrılarak dördüncü tura yükseldi.


2011 ve 2014’de Wimbledon’da şampiyon olmayı başarmış Petra Kvitova ise turnuvada rahat bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Üçüncü turda karşılaştığı Anna Schmiedlova’yı 6-2 6-1’lik setlerle çok rahat bir şekilde geçen Kvitova, 66 dakikanın ardından dördüncü tura yükseldi.


Kvitova’nın dördüncü turdaki rakibi ise Andrea Petkovic’i elemeyi başaran Johanna Konta oldu. Elemelerden gelen Konta, turnuva tarihinin en uzun süren tek kadınlar maçında seribaşlarından Garbine Muguruza’yı elemeyi de başarmıştı. Turnuvadaki 6. maçında Petkovic’i 7-6 6-3’lük setlerle geçen Konta, dördüncü turda Kvitova ile karşılaşacak.


Sakatlık ve kötü sonuçlar nedeniyle zorlu geçen bu sezonda Amerika Açık ile beraber yavaş yavaş toparlanmaya başlayan Eugenie Bouchard ise dün oynadığı çiftler maçının ardından soyunma odasında düşüp kafasını yaralamış. Bu nedenle de hem çiftler hem de karışık çiftler maçından çekildi. Şu anda tekler maçından çekilmesine dair bir açıklama yapmadı ancak bu da ihtimaller dahilinde bulunuyormuş. Tam kendini buluyor diye düşündüğümüzde böyle talihsiz bir kazanın olması üzücü oldu. Umarım çabuk iyileşir Genie.


Dünya 2 numarası Roger Federer ise üçüncü turda Philipp Kohlschrieber ile karşılaştı. Bu maçta kortta mükemmel bir Federer yoktu belki ama yine de iyi bir sonuç elde etti Ekselansları. Turnuvadaki ilk iki maçında sadece 9 oyun kaybetmiş olan Federer, diğer maçlarına oranla biraz daha zorlu geçen bu maçta Alman rakibini 6-3 6-4 6-4 ile geçti ve dördüncü turda Amerikalı John Isner ile eşleşti.


5 numaralı seribaşı Stan Wawrinka ise üçüncü turda Ruben Bemelmans ile karşılaştı. Rakibini 6-3 7-6 6-4’lük 3 sette geçen Wawrinka, dördüncü tura yükseldi. Wawrinka, şu ana kadar turnuvada hiç set kaybetmemiş olsa da oynadığı oyunun çok da iyi olduğunu söylenemez. Maçlarında zaman zaman sıkıntılar yaşayan Wawrinka, kesinlikle en iyi formunda değil şu an.


Dünya 3 numarası Andy Murray’nin üçüncü turdaki rakibi ise 30 numaralı seribaşı Thomas Bellucci’ydi. Maçın başından sonuna kadar rakibine üstünlük kurmayı başaran Murray, maçı 6-3 6-2 7-5’lik setlerle kazandı ve adını dördüncü tura yazdırdı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder