22 Eylül 2015 Salı

Film/Haber: Battle of Sexes'de Billie Jean King'i Brie Larson Canlandırabilir !


Birkaç ay önce paylaştığım bir yazımda Bobby Riggs ile Billie Jean King arasında geçen tarihi tenis maçını konu alacak Battle of Sexes’de Bobby Riggs’i Steve Carell’ın, Billie Jean King’i ise Emma Stone’un canlandıracağını yazmıştım. Ancak görünen o ki Emma Stone programındaki yoğunluktan dolayı projeyi bırakmak zorunda kalmış. Stone’un projeden ayrılmasıyla beraber Billie Jean King rolü için en büyük aday olarak Brie Larson gösteriliyor.



Brie LarsonEmma Stone kadar tanınan bir oyuncu olmasa da son zamanlarında Room adlı filmi ile adından çokça söz ettiriyor. Room geçtiğimiz günlerde Toronto Film Festivali’nde Halkın Seçimi Ödülü’nü yani En İyi Film ödülünü kazanmıştı. Asıl çıkışını 2013 yılında Short Term 12 ile yapmış olan Larson, bu sene çıkan Judd Apatow’un Trainwreck adlı filminde ise Amy Schumer’ın kardeşi rolündeydi.


Yönetmenliğini Little Miss Sunshine’ın yaratıcıları Johantan Dayton ve Valerie Farris üstleneceği filmin senaryosunu Simon Beaufoy kaleme alacak. Film de yapımcı olarak ise Christian Colson ile Danny Boyle var.


Filmin konusu ise kısaca şöyleydi:


1973 yılında 55 yaşındaki eski Wimbledon şampiyonu Bobby Riggs, dünya 2 numarası olan 29 yaşındaki Billie Jean King’e bir gösteri maçı yapmak için meydan okur. King’in bu meydan okumayı kabul eder ve Riggs’i yenmeyi başararak bu maçın unutulmaz bir maç olmasını da sağlar. Amerika’da tüm zamanların en çok izlenmiş spor müsabakalarından biri olan bu maç kadın tenisinin saygınlık kazanması adına da çok önemli olarak görülüyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder