5 Eylül 2015 Cumartesi

Spor: 2015 Amerika Açık 5. Günün Ardından


Günün merakla beklenen karşılaşmalarından biri Venus Williams-Belinda Bencic mücadelesiydi. Tenisin yaşayan efsanelerinden ve 17 Amerika Açık’ını oynayan Venus Williams, geleceğin yıldız adaylarından 18 yaşındaki Belinda Bencic karşısında eskilerden kesitler sundu diyebiliriz. Genç oyuncu karşısında tam anlamıyla müthiş bir oyun çıkaran Venus, özellikle birinci sette rakibine büyük bir üstünlük kurmayı başardı. İlk seti 6-3 ile zorlanmadan alan Venus, ikinci sette 4-1 geriye düşmüştü. İkinci set artık Bencic’e gidecek gibi görünmüştü. Ancak Venus sette geri döndü ve yine rakibine üstünlük kurarak bu seti de 6-4 ile kazandı. Ağustos ayının en iyi oyuncusu seçilen Bencic’in bir adım önde gibi görüldüğü bu maçı kazanıp dördüncü tura yükselen Venus Williams, 2010 yılından beri ilk defa turnuvada üçüncü turu geçmiş oldu. Bu maçın bir diğer anlamı da turnuvada kalan oyunculardan en yaşlısıyla en gencinin karşılaşması oldu.


Turnuvayı kazanarak “True Grand Slam” yapıp tarihe geçmek isteyen Serena Williams’ın üçüncü turdaki rakibi vatandaşı Bethanie Mattek-Sands’di. Mattek-Sands maça çok iyi bir şekilde başlayıp ilk seti 6-3 alarak öne geçmişti. İkinci sette ise Serena kendini bulmaya başlamıştı. Ancak 5-3 öne geçtikten sonra servis oyununu kaptırmış ve durumun dengeye gelmesine engel olamamıştı. İkinci sette durum 5-5’e geldikten sonra ise tam anlamıyla oyuna ağırlığını koyan bir Serena vardı. Üst üste 8 oyun kazanan Serena, ikinci seti 7-5 ile noktalamış ve son seti de rakibine bir oyun bile bırakmadan 6-0 ile kazanmıştı. Bu zorlu maçı üç sette kazanan dünya 1 numarası, dördüncü tura yükselmeyi başardı.


Amerika’nın en önemli yıldız adaylarından biri olan Madison Keys ise üçüncü turda önemli bir ismi kariyerinde ilk kez yenmeyi başardı. Agnieszka Radwanska ile karşılaşan Keys, daha önce dört kez karşılaşıp yenemediği rakibini 6-3 6-2 ile geçerek kariyerinde ilk defa bir Amerika Açık’ta dördüncü tura yükselmeyi de başardı. Keys’in bir sonraki rakibi ise Serena Williams olacak.


Son 6 ayda hiç üst üste iki maç kazanamamış Eugenie Bouchard ise geçen sezonki performansına yaklaşmaya devam ediyor gibi. Geçen sene özellikle Grand Slam’lerdeki müthiş performansıyla adından çokça söz ettirmiş olan Bouchard, bu sene çok kötü bir performans sergilemiş ve oynadığı son 16 maçın sadece üçünü kazanabilmişti. Ancak Amerika Açık’ta çok daha farklı bir Bouchard izliyoruz şu ana kadar. Üçüncü turda zorlu bir rakip olan Dominica Cibulkova ile karşılaşan Bouchard, 7-6 (9), 4-6, 6-3’lik setlerle yaklaşık 3 saatte kazanarak dördüncü tura yükseldi.


2010 ve 2013’de burada şampiyon olmayı başarmış Rafael Nadal ise bu sene daha önce de kaybettiği Fabio Fognini’ye 5 setlik bir maçın ardından boyun eğdi. Bu sonuçla beraber Rafa 10 yıldır ilk kez bir sezonu Grand Slam kazanamadan kapatmış oldu. Nadal, maçta ilk iki seti alarak önemli bir avantaj elde etmiş olsa da sonraki setleri kaybederek turnuvaya veda etmekten kurtulamadı. Maçı 3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-4'lük setlerle kazanan Fognini, iyi bir geri dönüşün ardından dördüncü tura yükselmiş oldu.


Dünya 1 numarası Novak Djokovic’in üçüncü turdaki rakibi ise daha önce hiç maç kaybetmediği Andreas Seppi’ydi. Djokovic, İtalyan rakibi karşısında zorlansa da maçı 3 sette tamamlamayı bildi. Turnuvada ilk defa servisini kaybettiği bu maçı 6-3 7-5 ve 7-5’lik setlerle kazanan Djokovic, dördüncü tura yükseldi.


Geçen sene bir sürpriz yaparak şampiyon olmuş Marin Cilic’in rakibi ise yıldız adaylarından biri olan, dünya 17 numarası Grigor Dimitrov’u zorlu bir maçın ardından turnuva dışına itmeyi başaran Mikhail Kukushkin’di. Dimitrov’u eleyerek büyük bir sürpriz yapan Kukushkin, son şampiyonu da çok zorladı ama Cilic 5 sete giden maçta galip gelmeyi başardı. 4 saat 11 dakika süren bu maraton maçı 6-7, 7-6, 6-3, 6-7, 6-1’lik setlerle kazanan Cilic, dördüncü tura yükseldi.



İlk turda geçen senenin finalistini geçerek turnuvanın en büyük sürprizlerinden birini yapan Benoit Paire, üçüncü turda karşılaştığı tecrübeli isim Tommy Robredo karşısında da galip gelmeyi başardı. İlk setten sonra tek taraflı gibi geçen maçı 7-6 6-1 6-1 ile kazanan Paire, kariyerinde ilk kez bir Grand Slam’de dördüncü tura yükselmeyi başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder