10 Eylül 2015 Perşembe

Spor: 2015 Amerika Açık 10. Günün Ardından


Turnuvanın 1. Gününde son çeyrek finaller vardı. Dünya 2 numarası Roger Federer’in rakibi müthiş bir form yakalamış olan Fransız Richard Gasquet’di. Ekselansları, bu turnuvada kariyerinin en iyi performanslarından birini gösteren Gasquet karşısında müthiş bir oyun oynadı. Rakibine kurduğu üstünlüğü maçın başından sonuna devam ettiren Federer, maçı 6-3 6-3 6-1’lik setlerle kazanarak çok rahat bir şekilde yarı finale yükseldi.


2015 Roland Garros şampiyonu Stan Wawrinka’nın çeyrek finaldeki rakibi dördüncü turda bir sürpriz yapıp dünya 3 numarası Andy Murray’i elemeyi başaran Kevin Anderson’dı. Wawrinka bu maçta turnuvadaki en iyi performansını gösterdi. Anderson’ı 6-4 6-4 6-0’lık setlerle geçmeyi başaran Wawrinka, yarı finalde Federer’in rakibi oldu. Böylece yarı finalde turnuvanın en güzel eşleşmelerinden biri oluşmuş oldu.


2014 Roland Garros finalisti Simona Halep ise çeyrek finalde 2 kez Amerika Açık finalisti Victoria Azarenka ile karşılaştı. Maç boyunca sürekli momentum değişimleri vardı. İkili arasındaki çekişme de hep devam etti. İlk sette Halep daha üstündü ve seti 6-3 ile kazandı. İkinci sette ise Halep’in “basit hataları” arttı ve bunun da etkisiyle Azarenka seti 6-4 ile kazandı. Böylece bu maç da final setine uzamış oldu. Final setinin ilk oyun da Azarenka servis atıyordu. 11 dakika süren bu oyunda durum tam 5 kere berabere oldu. 17 puanlık bu oyunu kazanmayı başaran zor da olsa Azarenka oldu. Bu zor oyunun ardından Vika, Halep’in servisini de kırarak 2-0 öne geçti. Bir sonraki oyunda ise yağmur nedeniyle maça ara verildi. Yağmur arasının ardından ise servis kırıp sete denge getiren Halep, daha sonra sette avantajı yakaladı. Bu avantajın sayesinde Halep, seti 6-4 ile kazandı. 3 setin ardından galip gelen Rumen tenisçi kariyerinde ilk defa Amerika Açık’ta yarı finale yükseldi.



Dünya 5 numarası Petra Kvitova ise çeyrek finalde Flavia Pennetta ile karşılaştı. İlk sette iki tenisçi de en iyi tenislerini oynamasalar da kritik noktalarda daha iyi olan Kvitova’ydı ve seti 6-4 ile kazandı. İkinci sette ise Pennetta biraz daha iyiydi, o da ikinci seti 6-4 kazandı. Final setinde ise Pennetta, güçlü servisleri olan Kvitova’nın servisini tam 2 kez kırdı ve seti 6-2 kazandı. Bu sonuçla beraber Pennetta, 2013’ten sonra bir kez Amerika Açık’ta yarı finale yükseldi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder