4 Temmuz 2015 Cumartesi

Spor: Wimbledon 1. Günün Ardından


Aslında Wimbledon’daki ilk beş gün için bir yazı yazmayı düşünmüştüm ancak sonra fark ettim ki yazacak bir sürü önemli maç var o yüzden yine her gün için ayrı bir yazı yazmaya karar verdim. Açılış günüyle başlayalım.


Turnuvanın açılışını Centre Court’ta geçen yılın şampiyonu, Dünya 1 numarası Novak Djokovic yapmıştı. Djokovic, ilk tur maçında çim kortta etkili olabilen Alman tenisçi Philipp Kohlschreiber’la karşılaştı. Zaman zaman zorlandığı bu maçı 6-4 6-4 6-4’lük setlerle kazandı.


Günün en güzel maçı ise emekli olmaya hazırlanan ve Wimbledon’a son kez katılan Lleyton Hewitt ile Jarkko Nieminen arasındaki karşılaşmaydı. Bu karşılaşma 5 sette sona erdi ve Wimbledon’da son sette tie-break oynanmadığı için 20 oyun süren son set özellikle inanılmazdı. Maçı 3-6, 6-3, 4-6, 6-0 ve 11-9 ile kazanan Jarkko Niemienen oldu. Böylece eski Dünya 1 numarası Lleyton Hewitt katıldığı son Wimbledon’a ilk turda veda etmiş oldu.  


2015 Roland Garros şampiyonu Stan Wawrinka, ilk turda Joao Sousa ile karşılaştı. Özellikle iyi servisleriyle rakibine üstünlük kuran Wawrinka, maçı 6-2 7-5 ve 7-6’lık üç sette kazandı.


Dünya 1 numarası Serena Williams ise ilk turda elemelerden gelen Rus tenisçi Margarita Gasparyan ile karşılaştı. 20 yaşındaki rakibi karşısında servis kırdırarak başlasa da sonra toparlanan Serena ilk seti 6-4 ile kazandı. İkinci sette daha iyi görünen Serena seti 6-1 kazanarak maçı iki sette bitirdi.


Geçirdiği hastalık nedeniyle Wimbledon’a gelirken fazla hazırlık yapmayan Maria Sharapova ise ilk turda ev sahibi raket Johanna Konta ile karşılaştı. Çok iyi hazırlık yapmamış olmasına rağmen ilk maçında iyi görünen Sharapova, maçı 6-2’lik iki sette rahat kazandı.



Roland Garros’ta çok iyi bir performans ortaya koyan Ana Ivanovic ise ilk turda Çinli raket Yifan Xu ile karşılaştı. Maçı 6-1’lik iki sette kazanan Ivanovic, turnuvaya rahat bir galibiyetle başladı. Bu galibiyet Ivanovic’in 400. ana tablo galibiyeti oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder