28 Temmuz 2015 Salı

Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Maçı Öncesi Fenerbahçe Kadrosu


Bu akşam Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna’dan Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak. Bu karşılaşmada Fenerbahçe’nin başında Olympiakos’tan gelen yeni teknik direktör Vitor Pereira var. Shakhtar Donetsk’in başında ise Türk futbolseverlerin iyi tanıdığı bir isim olan Mircea Lucescu var. Bu önemli karşılaşma öncesi Fenerbahçe’nin yeni transferlerinin kısa bir değerlendirmesini yapmak istedim.



Fabiano Riberio

Yeni sezon öncesi Mert Günok’la yolların ayrılmasından sonra Fabiano Riberio Porto’dan bir yıllığına kiralandı. Vitor Pereira’nın eski öğrencisi olan Ribeiro bu sezon forma şansı için Fenerbahçe’nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel’le kapışacak ve hazırlık maçlarında görünen o ki Volkan bir adım önde. Ancak Riberio’nun geçen sezon Portekiz Ligi’ndeki istatistikleri çok umut verici. Brezilyalı kaleci geçen sezon ligde çıktığı 27 maçın tam 18’inde kalesini gole kapatarak gol yemeden tamamlanan maç istatistiğinde beş büyük ligde en az 20 maça çıkan tüm kalecileri geride bırakmayı başardı.


Abdoulaye Ba

Porto’dan Riberio ile birlikte 1 yıllığına kiralanan bir diğer isim ise Abdoulaye Ba. Senegalli stoper’in de geçen sezonki istatistikleri çok iyi görünüyor. Geçen sezon La Liga takımlarından Rayo Vallecano'da forma giyen Ba, La Liga’nın en çok pas kesen oyuncusu olmayı başardı. 20 maçta forma giyen Ba, maç başına 3.9 pas keserek bu alanda İspanya Ligi’nin zirvesinde yer aldı. Hem Riberio hem de Ba Porto’dan satın alma opsiyonları ile kiralandılar ve Fenerbahçe sezon sonunda 6’şar milyon liraya iki oyuncuyu da kadrosuna katabilir.


Simon Kjaer

Bu sezon transfer edilen bir diğer savunma oyuncusu Danimarkalı stoper Simon Kjaer. Kjaer, geçen sezon Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille’de forma giymişti. Sarı Lacivertliler Kjaer ile 4 yıllık sözleşme imzaladılar. 26 yaşındaki başarılı stoper, hazırlık maçlarında iyi bir performans göstermişti. Bu sezon Kjaer’i Bruno Alves ile beraber savunmanın ortasıda çokça göreceğiz muhtemelen.


Şener Özbayraklı

Geçen sezon Bursaspor’da sağ bek forma giyen Şener Özbayraklı, hem lig maçlarında hem de kupa maçlarında başarılı bir performans göstermişti ve takımının kupada finale çıkmasında önemli rol oynamıştı. Fenerbahçe ise 25 yaşındaki başarılı sağ bek ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.


Josef De Souza

Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef De Souza, Vitor Pereira Porto’nun başında iken onunla çalışma şansı bulmuş. Geçen sezon Sao Paulo’da forma giymiş 26 yaşındaki Souza ile 4 yıllık sözleşme imzalandı. Daha önce Brezilya milli takımının formasını da giymiş olan Souza genellikle defansif orta saha olarak oynasa da orta sahanın ortasında da oynayabilmekte.


José Fernando Viana de Santana (Kısaca: Fernandao)

Geçen sezon Bursaspor’da forma giyen ve muhteşem bir sezon geçiren Fernandao, attığı 22 golle Süper Lig’de gol kralı olmayı başarmıştı. Ayrıca ligde 7 asist de yapan Brezilyalı 12. ve 19. haftalar arası aynı sezonda üst üste 8 hafta gol atan tek yabancı futbolcu olarak tarihe geçti. Türkiye kupasında da 4 gol ve 1 asistle oynayan Brezilyalı forvet hazırlık maçlarında çok iyi bir performans gösterdi.


Luís Carlos Almeida da Cunha (Kısaca: Nani)

Fenerbahçe taraftarının en çok heyecanlandığı isimleri ise sona sakladım (tabi benim de). Bunlardan ilki Nani. Premier Lig’in en iyi takımlarından Manchester United’da uzun yıllar forma giyen ve geçen sene de Sporting Lizbon’da kiralık olarak oynayan Nani, kariyeri boyunca bir sürü önemli başarı kazanmıştır. Manchester United’da forma giydiği 6 sezonda tam 230 maça çıkan Nani, 40 kez fileleri havalandırmış ve 73 kez de asist yapmıştır. Geçen sezon Sporting Lizbon’da da çok iyi bir performans gösteren Nani, Portekiz ekibinde forma giydiği 37 maçta, 12 gol 8 asistlik performans gösterdi. Nani kariyeri boyunca 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 4 Premier Lig, 5 İngiltere Süper Kupası, 2'şer kez İngiltere Lig Kupası ve Portekiz Kupası kazandı.


Robin Van Persie

Kendi favorimi ise sona bıraktım. Robin Van Persie, Fenerbahçe’nin Pierre van Hooijdonk ve Dirk Kuyt’tan sonraki 3. Hollandalı futbolcusu oldu. Benim takımda en sevdiğim isimlerden biri Dirk Kuyt’tı ve onun ayrılmasına çok üzülmüştüm ancak Kuyt’ın giydiği 11 numaralı formayı giyecek olan Robin Van Persie’nin yeri de bir başka. Van Persie’yi Manchester United’a geldiği ilk yıldan beri çok severek takip ediyorum. O da tıpkı Kuyt gibi çok iyi bir karaktere sahip olan çok iyi bir sporcu, bu yüzden de onu Fenerbahçe’de görmek gerçekten çok güzel. Manchester United dışında Arsenal ve Feyenoord gibi iyi takımlarda da forma giymiş olan Van Persie, Premier Lig’in en iyilerinden biriydi bence. Arsenal kariyerinde 3 kez Premier League Ayın Oyuncusu seçilme başarısı gösteren Van Persie, 2011-12 sezonunda attığı 30 golle Premier Lig gol kralı olmayı da başardı. Bir sonraki sezon Manchester United’a transfer olan Van Persie, burada da attığı 26 golle gol kralı ünvanını sürdürmüş ve buna ek olarak ilk lig şampiyonluğunu yaşamıştı. Hollanda milli takımının kaptanı olan Van Persie, milli takım ile çıktığı 98 maçta 49 gol atmıştır ve Hollanda futbolunun en golcü ismi olarak adını tarihe yazdırmıştır.


Fenerbahçe bu sezon gerçekten çok iyi, çok yerinde transferler yaptı ve hazırlık maçlarında da iyi sonuçlar elde etti. Yeni oyuncular da takıma alışmaya başlamış gibi görünüyor. Takıma tam alışamamış tek futbolcu takımla az antrenman yapmış olan ve hazırlık maçlarında oynamayan Robin Van Persie olabilir belki ama onun da birkaç maç oynadıktan sonra beklenen iyi performansı göstereceğini düşünüyorum. Umarım bugün iyi bir sonuç elde ederler. Hem bu maçta hem de yeni sezonda başarılar Fenerbahçe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder