4 Temmuz 2015 Cumartesi

Spor: Wimbledon 2. Günün Ardından


Turnuvanın ikinci gününde Roger Federer korttaydı. Centre Court’ta Damir Dzumhur ile karşılaştı. Ekselansları bu sene Roland Garros’ta da karşılaştığı Boşnak rakibini yine rahat bir şekilde geçmeyi başardı. Federer maçı 6-1, 6-3, 6-3'lük setlerle 1 saat 7 dakikada kazandı.


Üç numaralı seribaşı Britanyalı Andy Murray ise ilk turda Mikhail Kukushkin ile karşılaştı. Bu sene çim kortta yenilgisi bulunmayan ve Wimbledon’a hazırlık olarak katıldığı Queen’s Club turnuvasında şampiyon olan Murray bu maçta da iyi performansını sürdürdü. 6-4, 7-6, 6-4'lük setlerle galip gelen Murray ikinci tura yükseldi. Ayrıca şunu da ekleyeyim, bu senenin Djokovic’ten sonra en formda ismi olan Murray 2015’te toprakta sadece Djokovic’e yenilmişti. Hatırlayacaksınız Roland Garros’a gelirken toprakta hiç yenilgisi yoktu.


Türk tenisçi Marsel İlhan ise 2013 yarı finalisti dünya 47 numarası Jerzy Janowicz ile karşılaştı. Polonyalı rakibi karşısında agresif bir oyun sergileyen Marsel, maçı 7-6, 6-4, 6-7, 6-3'lük setlerle kazanarak ikinci tura yükselmeyi başardı. Marsel üçüncü setteki tie-break’te de öne geçmişti ancak üst üste yaptığı basit hatalarla seti kaybetti. Ancak dördüncü sette hata yapmadı ve bir üst tura yükselmeyi başardı. (Düzeltme: Bu maç ilk gündü, ikinciye yazmışım. Geç yazınca tabi karışıklık oldu biraz.)


Geçen yılın yarı finalisti Simona Halep ise bu senenin ilk sürprizi oldu. İlk turda Jana Cepelova ile karşılaşan Halep, geçen yılki müthiş performansından uzak bir göüntü sergilemeye devam ediyor. Maçı 5-7, 6-4, 6-3'lük setlerle kaybeden Halep, Wimbledon’a ilk turda veda etti.


Geçen yılın en iyilerinden olan bir diğer isim Eugenie Bouchard’da aynı Halep gibi bu seneki düşüşünü devam ettirdi. Geçen yılın finalisti Bouchard, Çinli rakibi Yingying Duan'a 7-6, 6-4'lük setlerle yenilerek turnuvaya ilk turda veda etti. Bouchard’ın Wimbledon öncesi oynadığı son 12 maçta yanlızca 2 galibiyeti vardı zaten ama umarım yakın zamanda Halep de Bouchard da eski formlarına dönerler. İkisi de önümüzdeki yılların en önemli isimleri olmaya adaylar ve bence geçen sene gördüğümüz gibi tenisteki rekabetin yüksek olmasını sağlayan oyuncuların arasındalar.


Turnuvaya çok iyi başlayan bir isim ise Angelique Kerber. İlk turda vatandaşı Carina Witthöft ile karşılaşan Kerber, maçı 6-0’lık iki setle kazanarak turnuvaya kusursuz başladı diyebilirim.


Son şampiyon ünvanının sahibi Petra Kvitova ise ilk turda Kiki Bertens’i Kerber’inkine benzer iyi bir performansla yendi. Rakibine sadece 1 oyun bırakan Kvitova, maçı 6-1 ve 6-0’lık skorla sadece 36 dakikada kazanarak ikinci tura adını yazdırdı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder