5 Temmuz 2015 Pazar

Spor: Wimbledon 4. Günün Ardından


Bu sene düşüş yaşayan tenisçiler arasında belki de en önemli isim Rafael Nadal. Wimbledon’da 2011’de oynadığı finalden beri iyi bir sonuç elde edemeyen ve erken elenen Rafa bu sene de turnuvaya erken veda etti. Turnuvanın ikinci turunda bir servis-vole oyuncusu olan Dustin Brown ile karşılaşan dünya 10 numarası Nadal, rakibinin iyi file önü oyununa bir türlü çözüm üretemeyince Wimbledon’a üst üste üçüncü kez erken veda etmekten kurtulamadı.



Maça iyi başlayan Brown olmuştu ve etkili servislerinin de yardımıyla ilk seti 7-5 kazanmayı bildi. Ancak ikinci sette Nadal biraz toparlandı ve seti 6-3 kazandı. Maçın en kritik oyunu ise üçüncü sette Nadal’ın üst üste iki çift hata yaptığı oyundu muhtemelen çünkü o oyunu kazanan Brown seti de 6-4 kazandı. Dördüncü sete de çok iyi başlayan Brown daha ilk oyunda servis kırdı ve bu avantajını set sonuna kadar koruyarak seti 6-4 kazandı. 2 saat 35 dakika süren ve Brown’ın 3-1 kazandığı bu maç uzun süre hatırlanacaktır muhtemelen ve bunun en önemli nedeni de Dustin Brown’un teniste artık bitti denilen servis-vole oyununu Nadal karşısında çok iyi bir şekilde korta yansıtmasıydı.


Wimbledon tarihinin en başarılı oyuncularından biri olan 7 kez Wimbledon şampiyonu Roger Federer ise ikinci turda ABD’li Sam Querrey ile karşılaştı. Maçı 6-4, 6-2, 6-2’lik setlerle 85 dakikada rahat bir şekilde kazanan Federer bu galibiyetle Wimbledon’daki 75. galibiyetini elde etmiş oldu. Ekselensları ayrıca 17 kez katıldığı Wimbledon’da 2500. Winner vuruşunu (puan vuruşu) yaptı. Federer gibi 7 kez Wimbledon kazanan Pete Sampras’ın ise turnuva kariyerinde 2040 winner vuruşu vardı.


İyi bir yıl geçirmeyen tenisçilerden Agnieszka Radwanska ise çim kort sezonunun gelişiyle toparlanmışa benziyor. Wimbledon’dan önceki hazırlık turnuvalarında da iyi bir performans gösteren Radwanska, Wimbledon’da da şu ana kadar iyi gidiyor. İkinci turda karşılaştığı Ajla Tomljanovic'i 6-0 ve 6-2'lik setlerle 50 dakikada zorlanmadan geçen Radwanska adını üçüncü tura yazdırdı.


Caroline Wozniacki ise diğerlerine bakıldığında en başarısız olduğu Grand Slam diyebileceğimiz Wimbledon’da şimdilik çok sorun yaşamıyor gibi. İkinci tur maçında Denisa Allertová'yı 6-1 ve 7-6 ile geçen Wozniacki, ikinci sette biraz zorlansa da üçüncü tura yükselmeyi başardı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder