4 Temmuz 2015 Cumartesi

Spor: Wimbledon 3.Günün Ardından


Dünya 1 numarası Serena Williams, ikinci turda Timea Babos ile karşılaştı. Mücadeleyi 1 saate yakın bir sürede kazanan 6-4 ve 6-1’lik setlerle kazanan Serena adını rahat bir şekilde ikinci tura yazdırdı.


Turnuvada erken elenen bir diğer isim ise Ana Ivanovic oldu. Yedi numaralı seribaşı, ABD'li rakibi Bethanie Mattek-Sands'e 6-4, 6-4'lük setlerle yenilerek Wimbledon'a ikinci turda veda etti.


2004 Wimbledon şampiyonu Maria Sharapova ise turnuvaya iyi bir şekilde devam etti. İkinci tur maçında rakibi Richel Hogenkamp’ı 6-3, 6-1'lik setlerle geçen Sharapova böylece adını üçüncü tura yazdırdı.


Son şampiyon Novak Djokovic, ikinci turda sezon sonunda aktif tenis kariyerine son verecek olan ve bu yüzden son kez Wimbledon’a katılmış olan Jarkko Nieminen ile karşılaştı. Djokovic maçı 6-4, 6-2, 6-3'lük setlerle rahat bir şekilde kazandı ve böylece 33 yaşındaki Nieminen’in son Wimbledon macerası ikinci turda son buldu.


Temsilcimiz Marsel İlhan ise ikinci turda Kevin Anderson ile karşılaştı. İlk sette servis kırma olmayınca setin sonucunu tie-break belirledi. Bu tie-break’i kazanan ise Marsel oldu. İkinci sette de ilk sete benzer bir görüntü vardı ve yine tie-break oynandı. Bu tie-break’te de 6-3 öne geçip set puanları yakalayan Marsel oldu ancak bunları değerlendiremeyince seti kazanan Anderson oldu ve durum setlerde 1-1’e geldi. Sonraki iki sette daha iyi olan Anderson oldu ve sonraki setleri 6-4 6-4 ile kazanan Anderson maçı 3-1’lik setlerle kazandı. Böylece Marsel İlhan, 2012’den sonra bir kez daha turnuvaya ikinci turda veda etmiş oldu.



Günün önemli bir olayı ise Kei Nishikori’nin turnuvadan çekilmesi oldu. İlk turda Simone Bolelli karşısında 5 setlik bir maçta galip gelen Nishikori, ikinci turda Santiago Giraldo ile karşılaşacaktı ancak bacağında meydana gelen bir sakatlık nedeniyle turnuvadan çekildiğini açıkladı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder