5 Temmuz 2015 Pazar

Spor: Wimbledon 5. Günün Ardından


5. günün en beklenen maçı ise turnuvanın şu ana kadarki en çekişmeli ve en heyecanlı maçıydı. O günün manşetlerinde de bu beklenti açıkça görülüyordu. İngiltere’de manşetler Britanya 1 numarası mı yoksa Dünya 1 numarası mı şeklindeydi. Dünya 1 numarası Serena Williams ile Britanya 1 numarası Heather Watson aradındaki bu müthiş mücadele kesinlikle görülmeye değerdi.


Centre Court’taki son maçta ilk sette Serena Williams çok rahattı ve seti 6-2 ile kazanmayı başardı. İkinci set ise daha iyi olan taraf Watson’dı ve seti 6-4 kazanarak maçı final setine uzattı. İkinci setin sonlarına doğru iyi bir ritim yakalayan Watson, yakaladığı bu momentumu üçüncü sete de taşıdı ve üçüncü sette bir anda 3-0 öne geçti. Serena’nın servis attığı setin dördüncü oyununda da servis kırma puanları ve 4-0 öne geçme şansı elde eden Watson bu önemli şansları değerlendiremedi. Aslında bunu şöyle desek daha doğru olur; Serena tamam ya da devam niteliğindeki bu çok önemli oyunu çok zor da olsa kazandı ve durumu son sette 3-1’e getirdi. Bu noktadan sonra Serena tecrübesiyle maçı denegeye getirdi ve durum 3-3 oldu. Bu noktaya kadar kazandığı tüm oyunları çok zor ve savaşarak kazanması gerekti çünkü Watson gerçekten inanılmaz oynuyordu. Durum 5-4 olduğunda bir kez daha önemli fırsatlar elde eden Watson bu fırsatları da değerlendiremedi. Sonrasında ise Serena tecrübesini kullanarak seti 7-5 kazanmayı başardı. Maçı 2-1’lik setlerle kazanan Serena’nın dördüncü turdaki rakibi ise kardeşi Venus Williams oldu.


Geçen yılın yarı finalisti Grigor Dmitrov ise üçüncü turda Richard Gasquet ile karşılaştı. Dmitrov daha önce hiç yenemediği rakibini yine yenmeyi başaramadı. 21 numaralı seribaşı Richard Gasquet, Dmitrov karşısında 6-3, 6-4, 6-4’lük setlerle galip geldi ve dördüncü tura yükselmeyi başardı.



Gasquet’in dördüncü turdaki rakibi ise geçen sene Wimbledon’da 5 setlik unutulmaz bir maçta iki set geriden gelerek onu devirmeyi başaran genç Avusturalyalı Nick Krygios oldu. Nick Kyrgios ise üçüncü turda Milos Raonic gibi zor bir rakibi 4 sette geçmeyi başarmıştı. Raonic’i yendiği maçın dikkat çekici bir noktası ise Kyrgios’un 34 ace ve 61 winner’ı olmasıydı. Gerçekten inanılmaz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder