5 Temmuz 2015 Pazar

Spor: Wimbledon 6. Günün Ardından



6. günde ise en önemli kayıp yaşandı bence. Geçen senenin şampiyonu ve benim Wimbledon’da izlemeyi en sevdiğim oyunculardan biri olan Petra Kvitova sürpriz bir yenilgiyle turnuvaya veda etti. Aslında sürpriz demek çok doğru da olmaz belki çünkü rakibi eski dünya 1 numarası olan Jelena Jankovic’ti. Sürpriz diye nitelendirmemin nedeni Jankovic’in eski formundan uzak olması ve Kvitova’nın da son yıllarda Wimbledon’da çok iyi olmasıydı. Ancak Kvitova son yıllardan farklı olarak bu sene bir hastalık sebebiyle her yıl Wimbledon öncesi katıldığı Eastbourne’e katılmamış ve hazırlık dönemini boş geçmişti. Son şampiyon, Jankovic’in müthiş direnişinin ve belki de çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmemesinin etkisiyle tunuvaya bu sene çok erken veda etti.



İlk seti çok iyi başlayan ve seti rahat bir şekilde 6-3 kazanan Kvitova oldu. İkinci sette de servis kırma avantajını erken bulmuştu ve işler istediği gibi gidiyordu. Ancak Jankovic, Kvitova’nın ikinci kez servis kırmasına izin vermedi ve böylece maçtan tamamen kopmamış oldu. Daha sonra da servis kırma şansı elde eden Jankovic oldu ve durumu eşitledi. Sonra bir kere daha servis kıran Jankovic seti 7-5 kazanarak maçı final setine uzattı. Son set dengeli geçiyordu ancak setin sonlarına doğru hata yapan Kvitova oldu ve seti 6-4 ile kazanan Jankovic oldu. Maçı 2-1’lik setlerle kazanan Jankovic, özellikle çok iyi yaptığı savunması ile Kvitova’yı sürekli hata yapmaya zorladı. İyi forehand ve servislerini etkili kullanamayan Kvitova önde götürdüğü ve kazanmasına çok az kaldığı maçı kaybederek üçüncü turda elendi.


Son yıllarda Wimbledon’da Rafael Nadal’ı eleyen tüm oyunculara olduğu gibi Dustin Brown da turnuvada çok ilerleyemeden elendi. Wimbledon’da antrönörü olmadan mücadele eden Brown, üç
üncü turda karşılaştığı Viktor Troicki’ye 6-4, 7-6, 4-6 ve 6-3'lük setlerle 3-1 yenilerek turnuvaya veda etti.


2 numaralı seribaşı Roger Federer’in üçüncü turdaki rakibi ise Avusturalyalı Sam Groth’tu. Yine zorlanmayan Federer, maçı 6-4, 6-4, 6-7 ve 6-2'lik setlerle 3-1 kazanarak dördüncü tura yükseldi. 2 saat 14 dakika süren bu maçta Federer’in 13 ace ve 56 winner’ı vardı. Maçta Sam Groth saatte 147 mil hızla kullandığı servis ile Wimbledon tarihindeki ikinci en hızlı servisi kullanan sporcu olarak tarihe geçti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder