9 Temmuz 2015 Perşembe

Spor: Wimbledon 9. Günün Ardından


Turnuvanın 9. Gününde erkekler çeyrek finalleri vardı. Roger Federer’in rakibi Gilles Simon’du. Ekselansları turnuvadaki mükemmel performansını bu maçta da devam ettirdi. Halle’de şampiyonluğa giderken de Wimbledon’da da hiç servisini kırdırmamış olan Roger Federer uzun bir aradan sonra ilk defa bu maçta servisini kırdırmıştı ve böylece bu uzun seri son bulmuştu. Halle’den beri tam 116 oyun boyunca hiç servis kırdırmayan Federer böylece 16 yıllık bir rekoru da kırmış oldu. Maçta servis kırdırdığı set dışında çok zorlanmayan Federer, Simon’u 6-3, 7-5, 6-2’lik setler sonunda yenerek müthiş bir performansla yarı finale yükseldi.


Federer’in yarı finaldeki rakibinin belirleneceği maçta ev sahibi Andy Murray, Vasek Pospisil ile karşılaştı. Vasek Pospisil'i 6-4, 7-5, 6-4'le zorlanmadan geçen Murray de iyi bir oyunla rahat bir galibiyet aldı ve böylece yarı finalde Federer’in rakibi oldu. Bu sene çim kortta hiç yenilmemiş ve Wimbledon’a gelirken birer çim turnuvası kazanmış çok formda iki tenisçiyi karşı karşıya getirecek bu mücadele şühpesiz ki çok çekişmeli ve heyecanlı olacaktır.


Dünya 1 numarası Novak Djokovic ise Marin Cilic ile karşılaştı. Kevin Anderson maçında çok zorlanan Djokovic bu sefer maça çok daha iyi bir şekilde başladı ve rakibine üstünlük kurmayı başardı. Maç boyunca etkili olan Djokovic, Cilic’i 6-4’lük üç sette geçerek Wimbledon’da bir kere daha yarı finale yükseldi.



3 sette biten çeyrek finallerin ardından çok çekişmeli ve 5 set süren bir çeyrek final maçı vardı. Bu heyecanlı maçta bu senenin Roland Garros şampiyonu Stan Wawrinka ile Fransızların en önemli oyuncularından Richard Gasquet karşı karşıyaydılar. Tek el backhand’i olan önemli iki oyuncunun mücadelesi çok güzel rallilere ve heyecanlı puanlarda da sahne oldu. Maçın final seti özellikle çok heyecanlı geçti. İlk seti kazanan 6-4 ile Gasquet olmuştu ama ikinci seti 6-4 Wawrinka durumu eşitlemişti. Üçüncü sette de üstün olan taraf Wawrinka’ydı ve seti 6-3 kazandı. Ancak dördüncü seti 6-4 alan Gasquet maçı final setine taşıdı. Final setinde çekişme çok artmıştı ve iki rakette maçı kazanmak için önemli fırsatlar yakaladı ancak maçın sonlarına doğru hata yapmayan Gasquet seti 11-9 ile kazanmayı başardı. Bu zorlu mücadeleyi 3-2’lik setlerle kazanan Gasquet 2007’den sonra bir kere daha Wimbledon’da yarı finale yükseldi ve Djokovic’in rakibi oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder