8 Temmuz 2015 Çarşamba

Spor: Wimbledon 8. Günün Ardından


8. gün kadınlar çeyrek final günüydü. İlk defa Wimbledon’da çeyrek final oynayan iki tenisçinin yani Garbine Muguruza ve Timea Bacsinzky’nin karşı karşıya geldiği mücadelede kazanan 7-5 6-3’lük skorla İspanyol Garbine Muguruza oldu. Bir önceki turda 5 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki’yi elemeyi başaran Muguruza, çeyrek finalde de Bacsinzky’yi eleyerek kariyerinde ilk defa bir Grand Slam’de yarı finale yükselmeyi başardı. Ayrıca bu sonuçla Muguruza 1997 yılından beri Wimbledon’da tek kadınlarda yarı finale çıkmayı başaran ilk İspanyol tenisçi oldu.



Eski Wimbledon finalisti Agnieszka Radwanska ise ABD’li Madison Keys ile karşılaşmıştı. Zorlanarak da olsa maçı kazanmayı başaran Radwanska oldu. Maçı 7-6, 3-6, 6-3'lük setlerle kazanan Agnieszka Radwanska, adını yarı finale yazdırmayı başardı. Radwanska, 2015’e iyi başlamasa da Wimbledon öncesi katıldığı çim kort turnuvası Eastbourne’de final oynayarak iyi bir form yakalamıştı ve bu formunu Wimbledon’a da taşımış gibi görünüyor. Çim kortta her zaman iyi performans gösterebilen Radwanska, son 4 yılda 3. kez Wimbledon’da yarı finale yükseldi.


Eski şampiyonlardan Maria Sharapova ise çeyrek finalde ABD'li Coco Vandeweghe ile karşılaştı. Oldukça zorlu geçen bu uzun mücadeleyi 6-3, 6-7, 6-2’lik setler sonucunda kazanan Sharapova oldu. En son 2011’de final oynamayı başaran Sharapova o zamandan beri ilk defa yarı finale yükselmiş oldu.


En iyi çeyrek final mücadelesini ise sona bıraktım hatta turnuvanın en iyi maçlarından biriydi. Daha önce de zaten en sevdiğim eşleşmelerden biri olarak söz ettiğim bir eşleşme vardı. Son çeyrek finalde Serena Williams ile Victoria Azarenka karşılaştılar. İlk sete müthiş başlayan Azarenka oldu. Çok iyi vuruşlar ve servislerle Serena’nın oynamasına pek izin vermeyen Azarenka seti 6-3 kazandı. İkinci setin özellikle başındaki oyunlar çok büyük çekişmeye sahne oldu. Ancak bir noktada Serena oyuna ağırlığını koydu ve seti 6-2 kazanarak maçı final setine uzattı. Son sette ise Serena daha da iyi oynamaya başlayınca Azarenka karşısında üsün geldi ve son seti de 6-3 alarak maçı 2-1’lik setlerle kazandı.



Çok mücadeleci ve asla pes etmeyen iki şampiyonun bu maçı her zamanki gibi muhteşem bir mücadeleye sahne oldu, bunun en önemli nedeni de Serena ve Azarenka’nın inanılmaz karakterleri. Sonuç olarak Serena kazanmış olsa bile bu maç tenis dünyasına Azarenka’nın tam anlamıyla geri döndüğünü göstermiştir bence. Azarenka, Amerika Açık öncesi daha da iyi bir performans gösterip Amerika Açık’a yine çok iddialı gelecektir. Hem bakarsınız orada da bir Serena Williams-Victoria Azarenka maçı izleriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder