26 Ocak 2016 Salı

Spor: 2016 Avustralya Açık 9. Günün Ardından



Turnuvanın dokuzuncu gününde artık sıra çeyrek finallerdeydi ancak hiçbir maçta beklenen çekişme yoktu, hepsi biraz tek taraflı geçti. Dünya 3 numarası Roger Federer’in çeyrek finaldeki rakibi 6 numaralı seribaşı Tomas Berdych’ti. Maçın ilk setinde servis kırma avantajını ilk elde eden Berdych olsa da sonuçta seti tiebreak’i 7-4 kazanan Federer almayı başardı. İkinci sette daha rahat olan Federer, iki kez servis kırmayı başardı ve seti 6-2 almayı başardı. Son sete ise Berdych servis kırarak başladı ancak bir kez daha bu avantajını koruyamadı ve Federer hemen geri servis kırarak durumu eşitledi. Sonra bir kez daha servis kıran Federer bu seti de 6-4 ile alarak maçı 3 sette kazanmayı başardı. Böylece Ekselansları, kariyerinde 12. Kez Avustralya Açık’ta yarı finale yükselmiş oldu. Şu ana kadar turnuvada muhteşem bir performans gösteren Federer, burada 11 yıl üst üste yarı final gördükten sonra geçen sene 3. turda Andreas Seppi’ye karşı sürpriz bir yenilgi yaşamış ve erkenden elenmekten kurtulamamıştı. Ancak bugün Avustralya Açık’taki 80. galibiyetini elde eden 34 yaşındaki Federer bu sene yine yarı finale çıkmayı başardı.


Bir önceki turda Gilles Simon karşısında oldukça zorlanan dünya 1 numarası Novak Djokovic’in çeyrek finaldeki rakibi ise turnuvadaki formada isimlerden biri olan 7 numaralı seribaşı Kei Nishikori’ydi. Nishikori ilk sette rakibinin servis oyunlarında iyi oynasa da kendi servis oyunlarında çok zorlandı ve zaten maçta servis kırmayı başaran ilk kişi Djokovic oldu. Yakaladığı avantajı set sonuna kadar koruyan Djokovic, seti 6-3 kazandı. İlk seti kazanmayı başaran Djokovic ikinci setin de daha ilk oyununda servis kırdı ve bir anda 2-0 öne geçti. Nishikori’nin bir sonraki oyununda da servis kırma puanları elde eden Djokovic, bunları değerlendiremedi ve Nishikori oyununu alıp durumu 2-1 yaptı. Ama Djokovic sonra bir kez daha servis kırdı ve durumu 5-2’ye getirdi. Djokovic set için servis atıyordu ki Nishikori’den biraz direnç geldi ve Japon raket servis kırma puanları yakaladı. Ancak bunların hepsini çeviren Djokovic, bu seti de 6-2 ile kazandı. Üçüncü sette ise Nishikori iki kez servis kırmayı başardı ancak iki sefer de avantajını koruyamadı ve geri servis kırdırdı. Setin devamında bir kez daha servis kıran Djokovic, seti 6-4 ile bitirdi. Maçta özellikle kritik noktalarda oldukça başarılı görünen Djokovic, 3 set sonunda galip gelerek kariyerinde 6. kez Avustralya Açık’ta yarı finale yükseldi. Çeyrek finali geçtiği her sene kupaya uzanmayı başaran Djokovic’in yarı finaldeki rakibi ise Roger Federer oldu. Bu maç iki dev raketin kariyerlerindeki 45. karşılaşmaları olacak. Final tadında muhteşem bir mücadele bizi bekliyor!


Sezona formda giren 4 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska ise çeyrek finalde 10 numaralı seribaşı Carla Suarez Navarro ile karşılaştı. İlk seti 6-1 ile oldukça rahat alan Radwanska, ikinci seti de iki kez servis kırdırmasına rağmen 6-3 kazanarak yarı finale yükselmeyi başardı. Radwanska’nın, Melbourne’de 2014’ün ardından bir kez daha yarı finale çıkmasını sağlayan bu maçta iki taraf arasında oluşan en büyük fark ise basit hata sayıları oldu. Radwanska’nın 13 basit hatasına karşı Suarez Navarro’nun tam 45 basit hatası vardı. Radwanska, yarı finalde dünya 1 numarası Serena Williams ile karşılaşacak.



Dünya 1 numarası Serena Williams’ın çeyrek finaldeki rakibi ise 12 yıldır yenilmediği 5 numaralı seribaşı Maria Sharapova’ydı. Bugün de bu gelenek bozulmadı ve Serena Williams müthiş bir performans ile Sharapova’yı bir kez daha yenmeyi başardı. Maçı 62 dakikada 6-4 6-1’lik setlerle kazanan Serena, rakibini üst üste 18. kez yenmeyi başararak yarı finale yükseldi. Tenis tarihinin belki de en büyük rekabetlerinden biri olan bu rekabeti tek taraflı bir rekabet olarak nitelendirebiliriz artık, aşağıdaki grafik de bunu kanıtlar nitelikte zaten. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder