26 Ocak 2016 Salı

Spor: 2016 Avustralya Açık 8. Günün Ardından


Turnuvada dördüncü turun tamamlandığı 8. günde bazı sürprizler yaşandı. İlk Grand Slam galibiyetini bu turnuvada elde eden Zhang Shuai bu turnuvadaki müthiş performansını dördüncü turda da devam ettirdi. Dördüncü turda 15 numaralı seribaşı Madison Keys ile karşılaşan Zhang, böyle güçlü bir rakibi ilk seti kaybetmesine rağmen 3-6 6-3 6-3 geçmeyi başararak çeyrek finale yükseldi. Bu turnuvadan önce bir Grand Slam’de hiç an tablo maçı kazanamamış olan dünya 133 numarası Zhang, bu turnuvada ana tabloda sırasıyla dünya 2 numarası Simona Halep’i, dünya 33 numarası Alize Cornet’i, dünya 51 numarası Varvara Lepchenko’yu ve son olarak da dünya 17 numarası Madison Keys’i geçti. Böylece Zhang ilk Grand Slam maçını kazandığı turnuvada kariyerinin ilk Grand Slam’de çeyrek finaline yükselmeyi başardı.



Turnuvada beklenmedik bir çıkış yapan ve bunu devam ettirmeyi başaran bir diğer isim de Johanna Konta oldu. Aslında Konta, geçen sezon sonunda Amerika Açık’ta yaptıklarıyla bunun biraz sinyallerini de vermişti doğrusu. Dördüncü turda geçen senenin yarı finalistlerinden biri olan 21 numaralı seribaşı Ekaterina Makarova ile karşılaştı. 3 saatin üzerinde süren ve oldukça çekişmeli geçen bu mücadeleyi 4-6 6-4 8-6’lık setler sonucunda kazanan Konta, bir üst tura yükselen taraf oldu. Kariyerinde ilk kez bir Grand Slam’de çeyrek finale yükselmeyi başaran Konta, 32 yıl sonra bunu başaran ilk Büyük Britanyalı kadın tenisçi oldu. Konta’nın çeyrek finaldeki rakibi ise kendisi gibi ilk kez çeyrek finale ulaşmış olan Zhang Shuai oldu.


İki Almanı yani Angeliue Kerber ile Annika Beck’i karşı karşıya getiren mücadelenin galibi ise 7 numaralı Angelique Kerber oldu. Maçın karşılıklı servis kırmalarla ecen ilk setini 6-4 alan Kerber, sonraki sette oyuna tam olarak ağırlığını koyunca ikinci seti de 6-0 aldı ve vatandaşını iki sette geçerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.


Turnuvanın eski şampiyonlarından olan Victoria Azarenka ise turnuvadaki müthiş performansına hiç hız kesmeden devam ediyor. Azarenka, dördüncü turda bir önceki tur dünya 3 numarası Garbine Muguruza’yı eleyerek turnuvanın sürprizlerinden birine imza atan Barbora Strycova ile karşılaştı. Strycova’yı 6-2 6-4’lük iki setle geçen Vika, çeyrek finale yükselmeyi başardı. Azarenka, çeyrek finalde 2 hafta önce Brisbane finalinde karşılaştığı Angelique Kerber ile karşılaşacak.


Melbourne’de 4 kez final görmesine rağmen hala şampiyonluk sevinci yaşayamamış olan Andy Murray de günü iyilerinden biriydi. Ev sahibi Bernard Tomic’i 6-4 6-4 7-6’lık üç setin sonunda geçen Murray, üst üste 7. Avustralya Açık çeyrek finaline yükseldi. Ayrıca Konta’dan sonra Murray’nin de çeyrek finale yükselmesiyle beraber Büyük Britanya 1977’den beri ilk kez hem kadınlarda hem de erkeklerde Grand Slam çeyrek finalisti çıkardı.


8 numaralı seribaşı David Ferrer ise dördüncü turda 10 numaralı seribaşı John Isner ile karşılaştı. ABD’li rakibini 6-4 6-4 7-5’lik üç setin sonucunda geçen Ferrer, kariyerinin 6. Avustralya Açık çeyrek finaline yükseldi. Ferrer çeyrek finalde ise Andy Murray ile karşılaşacak.


Günün sürprizi ise Milos Raonic’ten geldi. Dördüncü turda 2014’te burada şampiyon olmuş 4 numaralı seribaşı Stan Wawrinka ile karşılaşan Raonic, kendisi gibi 2016’ya bir şampiyonluk yaşayarak başlamış ve daha hiç mağlubiyeti olmayan güçlü rakibini 5 setlik müthiş bir maçın sonunda turnuvanın dışına itti. İlk iki seti sırasıyla 6-4 6-3 alan Raonic sonraki iki seti 7-5 6-4 kaybetse bile beşinci seti 6-3 kazanarak rakibinin bu müthiş geri dönüşüne izin vermedi ve kariyerinin en önemli galibiyetlerinden birini elde etti. Çeyrek finale yükselen Raonic, 2 hafta önce de Brisbane finalinde Roger Federer’i yenmeyi başarmış ve bu seneye ne kadar formda başladığını göstermişti herkese.


Turun en atletik ve eğlenceli raketlerinden biri olan Fransız Gael Monfils ise dördüncü turda Rus Andrey Kuznetsov ile karşılaştı. 23 numaralı seribaşı Monfils, rakibini 7-5 3-6 6-3 7-6’lık setler sonucunda geçerek kariyerinde ilk kez Avustralya Açık’ta çeyrek finale yükseldi. Monfils’in çeyrek finaldeki rakibi ise Milos Raonic oldu.

Bugün dördüncü tur maçlarının da tamamlanmasıyla tüm çeyrek final eşleşmeleri oluştu.

Erkekler:

Novak DjokovicKei Nishikori

Roger FedererTomas Berdych

Gael MonfilsMilos Raonic

David FerrerAndy Murray

Kadınlar:

Serena WilliamsMaria Sharapova

Agniezska RadwanskaCarla Suarez Navarro

Zhang ShuaiJohanna Konta

Victoria AzarankaAngelique Kerber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder