24 Ocak 2016 Pazar

Spor: 2016 Avustralya Açık 7. Günün Ardından


Turnuvada ilk haftanın kapanış gününde dünya 1 numarası Novak Djokovic, 14 numaralı seribaşı Gilles Simon ile karşılaştı. Djokovic, çok kötü bir performans gösterdiği bu maçta çok çok iyi oynayan bir Gilles Simon’a rağmen galip gelmeyi başardı. Uzun zamandır Djokovic’in bu kadar kötü bir performans gösterdiğini görmemiştim. Simon bugün gösterdiği müthiş performans ile son zamanlarda tam olarak yenilmez bir görüntü gösteren Djokovic’i çok zorladı. Simon’un tüm vuruşları Djokovic’e çok ters geldi ve onu maç boyunca çok rahatsız etti.



Maçın ilk setini 6-3 ile kazanan Djokovic, sonraki sette bulduğu 11 servis kırma puanını değerlendiremedi ve setin sonundaki tiebreak’i de 7-1 kaybetti. Böylece setlerde durum dengelenmiş oldu. Bir sonraki seti 6-4 ile almayı başaran Djokovic, dördüncü sette ise oldukça istikrarsız bir görüntü verdi ve tam 29 basit hata yaptığı dördüncü seti 6-4 ile kaybetti. Bu sonuçla birlikte maç final setine uzadı. Final setinde ise tüm maç dağınık görünen Djokovic artık toparlanmış, kendini bulmuş gibiydi. Final setini 6-3 ile kazanmayı başaran dünya 1 numarası çeyrek finale yükselen taraf oldu. 4 saat 32 dakika süren mücadeleyi çok zorlanmasına ve inanılmaz bir şekilde tam 100 basit hata yapmasına rağmen kazanan Djokovic, üst üste 27. Grand Slam çeyrek finaline yükselerek bu alanda Jimmy Connors’a yetişti ve onunla birlikte ikinci sıraya yerleşti. Bu konudaki rekor ise üst üste 36 Grand Slam çeyrek finali görmeyi başarmış Roger Federer’e ait.


Djokovic’in çeyrek finaldeki rakibi ise Kei NishikoriJo-Wilfried Tsonga mücadelesinin galibi olacaktı. 7 numaralı seribaşı Nishikori, geçen sene Roland Garros’ta çeyrek finalde 5 sette kaybettiği rakibini burada 6-4 6-2 6-4’lük 3 setle geçerek o maçın rövanşını almış oldu. Oldukça iyi bir performans göstererek çeyrek finale ulaşan Nishikori, bir sonraki turda ise Novak Djokovic ile karşılaşacak. Nishikori, dünya 1 numarasını en son 2014 Amerika Açık yarı finalinde 4 sette yenmeyi başarmıştı.


4 kez Avustralya Açık şampiyonu Roger Federer ise dördüncü turda 15 numaralı seribaşı David Goffin ile karşılaştı. Belçikalı rakibi karşısında tam anlamıyla bir resital sunan Swiss Maestro, 88 dakika süren mücadeleyi 6-2 6-1 6-4’lük üç sette kazanarak adını bir üst tura yazdırdı. Ekselansları’nın dördüncü turda gayet iyi bir oyuncu olan Goffin karşısında gösterdiği bu performans tek kelime ile mükemmeldi.


Turun en istikrarlı tenisçilerinden biri olan 7 numaralı seribaşı Tomas Berdych ise dördüncü turda Roberto Bautista Agut ile karşılaştı. İspanyol rakibi karşısında oldukça zorlanan Berdych, 1 kez geriye de düştüğü maçı 4-6 6-4 6-3 1-6 6-3’lük beş sette kazandı. Üst üste 6. kez Avustralya Açık’ta çeyrek finale yükselmeyi başaran Berdych, bir sonraki turda Roger Federer ile karşılaşacak.


Dünya 1 numarası Serena Williams ise dördüncü turda Margarita Gasparyan ile karşılaştı. 55 dakika süren mücadeleyi 6-2 6-1’lik iki setle kazanmayı başaran Serena, turnuvadaki dördüncü maçını da set kaybetmeden kazanmayı başardı. Rus rakibini çok güçlü bir performans sergileyerek geçen Serena, Melbourne’deki üst üste 10. çeyrek finaline de yükselmiş oldu. Serena’yı tribünde izleyenler arasında buradaki kortlardan birine adı verilmiş efsane tenisçi Margaret Court da vardı. Court kazandığı 24 Grand Slam’le hala tüm zamanların en çok Grand Slam kazanmış tenisçisi konumunda bulunuyor. Serena Williams ise 21 şampiyonluğu ile 22 şampiyonluğa sahip Steffi Graff’ın ardından 3. sırada yer alıyor.


Serena Williams’ın rakibi ise Maria SharapovaBelinda Bencic mücadelesinin galibi olacaktı. Turnuvanın 5 numaralı seribaşı olan Sharapova ilk kez karşılaştığı İsviçreli genç rakibi karşısında müthiş bir performans gösterdi. 18 yaşındaki Bencic’i 7-5’lik iki sette geçmeyi başaran Sharapova, winner’larda 58 gibi inanılmaz bir sayıya ulaşmayı başarırken 21 de ace attı. Yetenekli genç rakibini güçlü oyunuyla geçmeyi başaran Sharapova çeyrek finalde ise dünya 1 numarası Serena Williams ile eşleşti. Geçen seneki finalin rövanşı anlamını da taşıyan bu maç turnuvanın en heyecan verici eşleşmelerinden biri olmaya aday.


Turnuvanın 4 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska’nın dördüncü turdaki rakibi ise bir önceki turda 13 numaralı seribaşı Roberta Vinci’yi 1 set geriden gelerek mağlup etmeyi başaran Anna-Lena Friedsam’dı. Maça daha iyi başlayan 21 yaşındaki Friedsam, ilk setin sonundaki tiebreak’i 8-6 kazanarak seti 7-6 ile hanesine yazdırmayı başardı. İkinci sette ise Radwanska tam anlamıyla kendini bulmuştu ve her zamanki zeki oyunu ile seti 6-1 almayı başardı. Son sette Friedsam yine biraz daha iyi görünüyordu hatta seti belli bir yere kadar önde götürdü ve maçı kazanmaya da çok yaklaştı. Ancak Friedsam’ın performansı, setin sonuna doğru yaşadığı kramp sorunu yüzünden biraz düşünce Radwanska tekrar ortaya çıktı ve bu sefere elde ettiği avantajı koruyarak seti 7-5 kazandı. Maçı bir set geriden gelerek kazanmayı başaran Radwanska, bu zorlandığı maçı geçerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.



10 numaralı seribaşı Carla Suarez Navarro ise dördüncü turda turnuvada üst üste iki seribaşı ismi elemeyi başaran Avustralyalı Daria Gavrilova ile karşılaştı. İkinci turda 6 numaralı seribaşı Petra Kvitova’yı, bunun üstüne üçüncü turda ise 28 numaralı seribaşı Kristina Mladenovic’i geçmeyi başaran ev sahibi Gavrilova, maça muhteşem başlamıştı. İlk seti rakibine hiç oyun bırakmadan 6-0 alan Gavrilova ikinci sette de ilk oyunu hanesine yazdırmış hatta ikinciyi de alacaktı ki Suarez Navarro tam bu sırada devreye girdi. Sonradan gelen müthiş oyunu ile ikinci seti 6-3 alan Suarez Navarro, maçı final setine taşıdı. Gavrilova, bu maçta da her zamanki gibi duygusal anlamda çok yoğun bir şekilde oynarken karşısındaki Suarez Navarro ise her zaman olduğu gibi sakindi. İşte final setinde farkı yaratan olgu da tam olarak buydu. Sonuçta seti ve maçı sakin kalmayı başaran Suarez Navarro kazanmış oldu. Final setini 6-2 kazanan Suarez Navarro, rakibinin ve Avustralyalıların çeyrek final hayallerini yıkarak çeyrek finalde Agnieszka Radwanska'nın rakibi oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder