23 Ocak 2016 Cumartesi

Spor: 2016 Avustralya Açık 6. Günün Ardından


Turnuvanın 6. gününde korku dolu dakikalar yaşandı. Günün merakla beklenen maçlarından olan Ana IvanovicMadison Keys karşılaşmasını sırasında maçı tribünden izleyen Ivanovic’in koçu ve Andy Murray’nin de kayınpederi olan Nigel Sears, fenalaşarak yere düştü. İkinci setin hemen başında yaşanan bu olayın ardından karşılaşmaya yaklaşık 1 saatlik bir ara verildi.  Bu olayla birlikte Ivanovic oldukça endişeli görünüyordu. Neyse ki daha sonra yapılan açıklamada hastaneye kaldırılan Sears’ın bilincinin açık olduğu bildirildi. Kortlarda görmeye hiç alışık olmadığımız bu korkutucu olay bu sene Avustralya Açık’ta yaşanan ilk olay da değildi üstelik. Turnuvanın ilk günlerinde yine Ivanovic’in bir maçında böyle korkutucu bir olay yaşanmıştı. İlk tur karşılaşması sırasında bir seyircinin tribünde düşmesi nedeniyle tedavisinin yapılabilmesi için yine maça ara verilmişti.



Maça gelecek olursak, Ivanovic’in maça çok çok iyi başladığını söylemeliyim. İlk sette daha iyi olan Ivanovic, set sonunda servis kırmayı başararak ilk seti 6-4 ile hanesine yazdırmıştı. İkinci sete de çok iyi başlayan Ivanovic, 1-0 öne geçmişti ki Sears bayılması nedeniyle oyuna ara verildi. Oyuncular korttan ayrılırken Ivanovic gerçekten çok sarsılmış görünüyordu. Ancak yaklaşık 1 saatlik aranın ardından maç tekrar başladığında biraz daha iyi görünen Ivanovic, ikinci sette durumu 4-2’ye getirmeyi başarmıştı. Ancak sonra Keys oyun seviyesini arttırdı ve durumu 4-4’te dengeye getirdi. Bunun üstüne bir de servis kıran Keys, seti 6-4 ile kazanarak maçı final setine taşıdı. Son sete ise iyi başlayan Ivanovic, servis kırarak durumu 3-1’e getirmeyi başardı. Sonrasında ise Keys, üst üste iki kez servis kırdı ve tam 4 oyun kazanarak surumu 5-3’e getirdi. Ivanovic maçta kalabilmek için servis atacaktı ve bu oyunda 40-0’ı da yakalamıştı ki Keys yine biraz direnç gösterip durumu 40-40’a getirdi. Ancak Ivanovic hata yapmadı ve oyunu kazanarak durumu 5-4 yaptı, böylece maçta kalmayı da başardı. Ancak servis sırası Keys’teydi bu sefer. Ivanovic servisleri maç için gelen Keys’in yakaladığı ilk maç puanını çevirmeyi başardı ve oyunda durumu 40-40’a getirdi. Keys’in yakaladığı ikinci maç puanında ise çift hata yapmasıyla beraber durum bir kez daha 40-40’a geldi. Ancak Keys yakaladığı üçüncü maç puanını değerlendirmeyi başardı. Sonuç olarak seti 6-4 ile kazanarak bir üst tura yükselen isim olmayı başardı.


Madison Keys’in dördüncü turdaki rakibinin belirlendiği maçta ise Zhang Shuai ile Varvara Lepchenko karşılaştılar. İlk turda 2 numaralı seribaşı Simona Halep’i ardından dünya 33 numarası Alize Cornet’i geçmeyi başaran Zhang, bu sefer de dünya 51 numarası Varvara Lepchenko’yu 6-1 6-3’lük setlerle geçmeyi başardı. Bu turnuvaya gelene kadar oynadığı 14 Grand Slam maçının hiçbirinde galibiyet elde edemeyen yani daha önce hiç ilk turu geçemeyen dünya 133 numarası Zhang Shuai, turnuvadaki müthiş performansına üçüncü maçında da devam etti. Turnuva boyunca henüz set bile kaybetmemiş olan Zhang, turnuvada bu sene elemelerden gelip de ikinci haftaya kalmayı başaran tek isim oldu ve dördüncü turda 15 numaralı seribaşı Madison Keys ile eşleşti.


Turnuvanın eski şampiyonlarından Victoria Azarenka ise turnuvadaki müthiş performansını her turda daha da geliştirmeye devam ediyor. Vika Azarenka, maça elemelerden gelen Japon Naomi Osaka karşısında daha ilk oyununda servis kırdırarak başlamasına rağmen maçın kalanında o kadar güçlü bir performans gösterdi ki rakibi bir daha yanına bile yaklaşamadı. 18 yaşındaki Japon rakibini 6-1’lik iki setle geçen Azarenka, dördüncü tura yükselirken sadece 5 oyun kaybetmiş oldu. Açıkçası Azarenka’nın bu müthiş formu sakatlıklarla dolu olarak geçen bu 2-3 yıllık dönemden önce ona 2 Avustralya Açık şampiyonluğu kazandıran formundan bile daha iyi bence.


Azarenka’nın dördüncü turdaki rakibini belirleyecek mücadele ise günün sürprizinin yaşandığı mücadele oldu. Dünya 3 numarası Garbine Muguruza, üçüncü turda dünya 48 numarası Varvara Lepchenko karşısında her zamanki performansından çok uzakta bir performans gösterince elenmekten kurtulamadı. Turnuvaya iyi de başlayan Muguruza bu maçta hiç beklenmedik bir oyun sergileyince Lepchenko’nun iyi oyununa karşı koyamadı ve maçı 6-3 6-2’lik setlerle kaybetti. Maçın başından sonuna kadar oldukça iyi bir performans göstererek kazanan Lepchenko, dördüncü turda Azarenka ile karşılaşacak.


Geçen sene burada sürpriz bir şekilde yarı finale çıkmayı başaran Ekaterina Makarova ise üçüncü turda geçen senenin en iyi isimlerinden biri olan 9 numaralı seribaşı Karolina Pliskova ile karşılaştı. Turnuvanın 21 numaralı seribaşı olan Makarova, güçlü rakibini 6-3 6-2’lik setler sonucunda geçmeyi başararak dördüncü tura yükseldi. Makarova 2015’teki beklenmedik ama müthiş olan Avustralya Açık performansını bu sene de destekleyecek gibi görünüyor.


Geçen sene de Amerika Açık’ta oldukça iyi performans gösterip turnuvadaki bazı sürprizlere de imza atan Büyük Britanyalı Johanna Konta, burada da çok iyi bir performans gösteriyor ve bunun sayesinde üst üste ikinci Grand Slam dördüncü turuna yükseldi. Üçüncü turda Denise Allertova ile karşılaşan Konta, rakibini 6-2’lik iki sette sadece 64 dakikada geçerek dördüncü tura yükseldi ve Makarova’nın dördüncü turdaki rakibi oldu. Konta, böylece 1987 yılından beri Avustralya Açık’ta dördüncü tur görmeyi başaran ilk Britanyalı oldu.


2 numaralı seribaşı Andy Murray ise üçüncü turda karşılaştığı Joao Souza karşısında zaman zaman çok zorlandığı maçı 6-2 3-6 6-2 6-2’lik setlerle kazanarak dördüncü tura yükselmeyi başardı. Souza özellikle kazandığı sette yani ikinci sette inanılmaz bir oyun oynamıştı ancak Murray maçın devamında ağırlığını ortaya koydu ve maçı kazanmayı bildi. Avustralya Açık’ta tam 4 kez final oynamış ancak hiç şampiyonluk sevinci yaşayamamış Murray’nin bir sonraki turdaki rakibi ise ev sahibi Bernard Tomic oldu.


2014 Avustralya Açık şampiyonu Stan Wawrinka’nın üçüncü turdaki rakibi ise daha önce Wimbledon’da Rafael Nadal’ı yenmeyi başaran Lukas Rosol’du. Ancak Wawrinka tehlikeli olabilecek bu rakibini 6-2, 6-3 ve 7-6'lık üç sette geçmeyi başararak bir kez daha dördüncü tura yükseldi. Wawrinka’nın sonraki rakibi ise Viktor Troicki’yi 6-2 6-3 6-4’lük üç sette geçmeyi başaran Milos Raonic oldu. İki çok formda ismi karşı karşıya getirecek bu mücadele dördüncü turun görülmeye değer karşılaşmalarından biri olacak orası kesin. Ayrıca bu galibiyet Wawrinka'nın kariyerindeki 400. galibiyet oldu.



Bu turnuvada gösterdiği iyi performansla ikinci turda karşılaştığı efsane Avustralyalı raket Lleyton Hewitt’in kariyerini bitiren dünya 8 numarası David Ferrer ise üçüncü turda karşılaştığı ABD'li Steve Johnson'ı 6-1 6-4 ve 6-4'lük üç sette geçti ve dördüncü tura yükseldi. Ferrer’in bir sonraki rakibi ise yine bir başka ABD’li olan John Isner oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder