21 Ocak 2016 Perşembe

Spor: 2016 Avustralya Açık 4. Günün Ardından


Turnuvanın dördüncü günü eski dünya 1 numarası, 2001 Amerika Açık, 2002 Wimbledon şampiyonu Avustralyalı yaşayan efsane Lleyton Hewitt için bir veda günüydü. Tarihin en iyilerinden biri olan Hewitt ayrıca hala en genç dünya 1 numarası olma ünvanına da sahip, 2001’de birinciliği elde ettiğinde ise 80 hafta boyunca korumuştu birinciliği. Hewitt’in kariyeri boyunca en dikkat çeken özelliği ise korta her zaman her şeyini yansıtması olmuştu. Hatta Mats Wilander’in deyişiyle “Eğer Nadal  her zaman %100’ünü veriyorsa Hewitt her zaman %101’ini veriyor.” Bu cümle de Hewitt’in ne kadar mücadeleci, ne kadar savaşçı bir oyuncu olduğunu gösteriyor. 



Hewitt, kariyerinin 20. Avustralya Açık’ında dünya 8 numarası David Ferrer’e elenerek müthiş kariyerine noktayı koydu. Ancak Hewitt çiftlerde partneri Sam Groth ile beraber hala yoluna devam ettiği için daha tam olarak emekli oldu diyemeyiz. Bu turnuva ile birlikte tamamen kariyerini bitirecek Hewitt, Avustralya’nın özellikle son dönemdeki en önemli yıldızıydı ve kariyerini bitirmesiyle beraber ülkesinin Davis Cup takımının kaptanı olarak çalışmaya başlayacak. Yani Hewitt’i tenisin içinde görmeye devam edeceğiz ama kortlarda yokluğunun hissedileceği kesin.


Tekler kariyerinin son maçından bahsedelim biraz da. Maçta oldukça formda bir David Ferrer vardı ancak Hewitt daha önce de belirttiğim gibi bu maçta da tüm kariyeri boyunca olduğu gibi her şeyini korta yansıttı. İlk sette Ferrer oldukça iyiydi ve seti 6-2 ile rahat almıştı. İkinci set ise oldukça çekişmeli ve heyecanlıydı. Sette durum 4-3 olduğunda servis sırası Ferrer’deydi ve Hewitt bu oyunda tam 7 tane servis kırma puanı elde etmişti. Ancak bu müthiş çekişmeli oyunu yaklaşık 15 dakika sonunda kazanmayı başaran Ferrer oldu. Setin devamında iki raket de kendi servis oyunlarını kazanınca 6-4 ile seti kazanan Ferrer oldu. Final setinde durum 3-2 olduğunda ise Hewitt 10. denemesinde ilk kez servis kırmayı başardı ancak bu avantajını bir sonraki oyunda hemen servis kırdırınca kaybetmiş oldu. Setin devamında Ferrer üstünlüğünü bir kez daha ortaya koydu ve seti 6-4 kazanarak üçüncü tura yükselen taraf oldu. Ferrer maçı üç sette kazanmış olsa da 2 buçuk saat kadar süren bu maç ilk puandan son puana kadar süren bir savaştı. Hewitt zaman zaman oldukça güzel puanlar izletti bize bu son maçında. Maç sonu da oldukça duygusal geçti ve röportajlar sırasında Federer, Nadal, Djokovic ve Murray gibi büyük yıldızların bulunduğu Hewitt’e veda amacıyla yapılmış bir video da gösterildi. Dilerseniz o videoya da buradan ulaşabilirsiniz.


2014 şampiyonu Stan Wawrinka ise ikinci turda oldukça rahattı. Tecrübeli Çek raket Radek Stepanek ile karşılaşan Wawrinka, çok güçlü başladığı maçın sonunda biraz zorlansa da hata yapmadı ve maçı 6-2 6-3 6-4’lük üç setin sonunda kazandı. Wawrinka’nın bir sonraki turdaki rakibi ise 25 numaralı seribaşı Jack Sock’ı 3 sette geçen Lukas Rosol oldu.


4 kez Avustralya Açık finalisti Andy Murray ise ilk turdaki müthiş performansını ikinci turda da gösterdi. İkinci turda ev sahibi Sam Groth ile karşılaşan dünya 2 numarası maçı 6-0 6-4 6-1 gibi bir skorla oldukça iyi de bir performans sergileyerek kazandı. Murray’nin üçüncü turdaki rakibi ise Joao Souza oldu.


İlk turda muhteşem bir performansla Rafael Nadal’ı turnuvanın dışına iten Fernando Verdasco ise ikinci turda benzer bir performans gösteremeyince elenmekten kurtulamadı. Nadal’ı eledikten sonra Dudi Sela ile karşılaşan Verdasco, maça iyi başlayıp bir set öne de geçmişti ancak bunun devamını getiremedi ve sonuçta maçı 4-6 6-3 6-3 7-6’lık setler sonucu kazanan Sela, üçüncü tura yükselen taraf oldu. Son yıllarda Nadal’ı herhangi bir Grand Slam’in erken turlarında eleyen herkes gibi Verdasco da bir sonraki turda elenmekten kurtulamadı. Bu artık Nadal’ın laneti gibi bir şey oldu sanırım.


İlk turda dünya 2 numarası Simona Halep’i eleyerek turnuvanın en büyük sürprizlerinden birine imza atan Zhang Shuai ise bu müthiş galibiyetini bugün yani doğum gününde de bir galibiyet elde ederek destekledi. Dünya 33 numarası Alize Cornet karşısında 6-3’lük iki setle galip gelen Zhang bir sonraki tura yükselmeyi başardı.


20 numaralı seribaşı Ana Ivanovic de ikinci turda karşılaştığı Anastasija Sevastova karşısında oldukça başarılı bir performans gösterdi. Maç boyunca müthiş servislerle oynayan Ivanovic 6-3’lük iki set sonucunda üçüncü tura yükselen isim oldu. Ivanovic’in bir sonraki turdaki rakibi ise yetenekli genç isim Madison Keys oldu.


Sezona formda başlayan isimlerden biri olan Angelique Kerber ise ilk turda oldukça zorlanmış hatta maç puanı çevirdikten sonra kazanmıştı maçını. Ancak ikinci turda Alexandra Dulgheru karşısında oldukça güçlü bir performans gösterdi. Maçı 6-2 6-4’lük setler sonunda kazanmayı başaran Kerber, bir sonraki turda Madison Brengle ile karşılaşacak.


Turnuvanın üç numaralı seribaşı Garbine Muguruza ise ikinci turda tecrübeli raket Kirsten Flipkens ile karşılaştı. İlk turdaki müthiş performansını burada da devam ettiren 2015 Wimbledon finalisti Muguruza, maçı 6-4 6-2’lik setlerin sonucunda kazanarak bir sonraki tura yükseldi. Muguruza’nın üçüncü turdaki rakibi ise Barbora Strycova oldu.



2012 ve 2013 Avustralya Açık şampiyonu Victoria Azarenka da ilk turdaki muhteşem performansını ikinci tura taşıdı. Rakibi Danka Kovinic’i 6-1 6-2’lik setlerle 1 saatin yalnızca biraz üstünde kortta durarak geçen Vika Azarenka üçüncü tura yükselmeyi başardı. Azarenka’nın bir sonraki rakibi ise elemelerden gelen 18 yaşındaki Japon Naomi Osaka oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder