2 Ocak 2016 Cumartesi

Müzik/Liste: 2015’in En İyi 10 Albümü!



2016’ya girmemizle birlikte bir en iyiler listesi daha yayınlamak istedim. Bu seferki listemde 2015’in en iyi 10 albümü var. Özellikle son 3 albüm benim en sevdiğim albümler arasına girdiler bile. Bakalım siz ne düşüneceksiniz, işte 2015’teki en iyi albümler!


10. RevivalSelena Gomez




ABD'li oyuncu ve şarkıcı Selena Gomez'in beşinci stüdyo albümü ve ikinci solo albümü olan Revival, eleştirmenlerden de oldukça pozitif eleştiriler almayı başararak 2015’in öne çıkan albümlerinden biri oldu. Ayrıca Revival, kesinlikle Gomez’in çıkardığı en iyi albüm ve ben de albümü çok sevdim. Öne çıkan şarkılar ise şunlardı; Same Old Love, Good For You, Me & The Rhythm, Hands To Myself ve Me & My Girls





9. DronesMuse

Muse’un yayınlanan 7. Stüdyo albümü önceki birkaç albümü gibi tematik bir albüm. Albümde yine son albümleri gibi protest bir çizgide son teknoloji savaş aletlerinin yani insansız hava araçlarının (Drones) kaderi irdelenmiş. Tüm albüm zaten bir senaryoyu izler gibi bir çizgide ilerliyor. Grubun solisti Matthew Bellamy bir röportajında Drones’u, "...teknoloji ve insansız araçlarla gerçekleşen savaşlarda, suçluluk hissi duymadan uzaktan kumandalarla korkunç şeyler yapmak ve bunun getirdiği empati kaybına dair modern bir metafor..." şeklinde tanımlamıştı hatta. Oldukça ilginç bir hikayesi olan bu albüm senenin en iyilerinden biriydi. Drones’un öne çıkan şarkıları ise; Psycho, Dead Inside ve biraz Absolution ve Black Holes & Revelations albümlerindeki havayı hissettiren Mercy’ydi.



8. Art AngelsGrimes


Bu yıl birçok listede yılın en iyi albümleri arasında gördüğüm hatta en iyisi olarak seçildiğini de çok gördüğüm bir albüm Art Angels. Ben ise bu albümü ve Grimes’i çok geç fark ettim ve daha önce görmediğime gerçekten çok üzüldüm. Art Angels gerçek adı Claire Elise Boucher olan Kanadalı şarkıcının 4. Stüdyo albümüymüş. Açıkçası Grimes, yıllardır dinlediğim en farklı şarkıcılardan biri, çok farklı bir sesi ve tarzı var. Benim genelde dinlediğim tarzdan çok farklı olsa da Art Angels’ı çok sevdim ve listeme koymasam olmazdı. Sevdiğim şarkılar ise şunlardı; California, Flesh without Blood, Kill V. Maim, Easily, Realiti, Pin




7. The Magic WhipBlur



Bu sene yani son albümlerinden 12 yıl sonra yeni bir albüm çıkaran Blur, uzun bir aranın ardından müthiş bir geri dönüş yaptı. The Magic Whip sanki dinledikçe daha da güzelleşen bir albüm ve kesinlikle Blur’dan beklenecek her türlü niteliğe de sahip olan hatta bunun üzerine daha farklı, daha güzel şeyler de koyulmuş bir albüm. Tüm şarkıları ayrı bir güzel olsa da öne çıkanlar şunlar bence: Lonesome Street, My Terracotta Heart, There Are Too Many Of Us, New World Towers ve Go Out.





6. Yours, Dreamily, - The Arcs

The Black Keys’in solisti Dan Auerbach’in yan projesi olan The Arcs’ın ilk albümü Yours, Dreamily, yılın sonlarına doğru çıkan bir albümdü. The Black Keys’i çok severim zaten ve Auerbach’in bu projesini de oldukça başarılı buldum. Yours, Dreamily,’ye mutlaka bakmalısınız özellikle de The Black Keys seviyorsanız. Açıkçası ben bu albümü The Black Keys’in son albümü Turn Blue’dan daha çok sevdim. Albümdeki tüm şarkılar çok güzel olsa da en beğendiklerim şunlardı; Outta My Mind, Put A Flower in Your Pocket, Cold Companion, The Arc, Stay In My Corner, Pistol Made of Bones ve Chains of Love.




5. HoneymoonLana Del Rey



Lana Del Rey’in son albümü Honeymoon, oldukça hipnotize edici ve sinematik de bir albüm. Honeymoon’u dinlerken ilginç bir şekilde mutsuzluğu hissedip bundan mutlu olabiliyorsunuz. İlk şarkıdan sonuncusuna kadar Lana Del Rey’in oldukça estetik ve özel tarzı sayesinde bu albüme kesinlikle hayran kalacaksınız. Öne çıkan şarkılar ise şunlardı: The Blackest Day, Music To Watch Boys To, God Knows I Tried, Art Deco, Freak ve Salvatore.





4. HozierHozier



Hozier’in kendi adını taşıyan çıkış albümü Hozier, aslında 2014’ün sonunda çıktı ancak ben oldukça kaliteli şarkılar içeren bu albümü sene boyunca sürekli dinledim, bu yüzden de listeme eklemek istedim. indie rock, blues karışımı bir tarzı olan Hozier’in çok da güzel bir sesi var. Albümdeki her şarkı da birbirinden iyiydi zaten. Hepsini öneririm ama öne çıkanlar şunlardı: Take Me To Church, Angel Of Small Death & The Codeine Scene, Jackie And Wilson, Someone New ve Sedated.





3. 1989Taylor Swift

Taylor Swift tartışmasız yılın en başarılı isimlerinden biriydi, 1989 adlı 5. albümü 2014’ün sonunda çıkmış olsa da 2015’e damga vuran albümlerden biri oldu, özellikle de Taylor bu albümle 8 dalda Grammy adaylığı kazandığında. Ayrıca albümü 2016’da da uzun bir süre duymaya devam edeceğiz muhtemelen çünkü bugün albümden bir şarkının daha klibi yayınlandı. Taylor’ın önceki albümlerinden farklı olarak tamamen pop müzik altyapısına sahip olan 1989, benimde en sevdiğim Taylor Swift albümü oldu, pop çok iyi uymuş bence Taylor’a. Oldukça iyi eleştiriler de alan 1989’daki tüm şarkılar çok akılda kalıcı sözlere ve melodilere sahip. Ryan Adams’ın albümdeki tüm şarkıları kendi tarzında yani indie olarak coverlayıp 2015’te yayınladığı 1989 albümü sayesinde ise Taylor’ın ne kadar iyi bir söz yazarı olduğunu görmüş olduk bence. Tüm şarkıları çok sevdim ama özellikle beğendiklerim: Shake It Off, Blank Space, Style, I Know Places ve Wildest Dreams.

2. 25Adele



2015’in artık sonuna gelmişken bir “Hello” diyerek yılın sonuna damga vuran Adele’i ve 3 yıllık bir aranın ardından çıkardığı 25 albümünü listeme almama gibi bir şansım olamazdı zaten. Daha ilk şarkı çıktığında albümü çok seveceğimden emin olmuştum ki öyle de oldu. Dünya çapında çok büyük başarı yakalayan son albümü 21’den sonra 25’te iyi bir başarı yakaladı şimdiden. Albüm daha ilk haftasından birçok rekor da kırarak 2015’in en çok satan albümleri arasına girmişti. Adele, 25’te de yine muhteşem sesini, güçlü şarkı sözleriyle birleştirmiş ve müthiş bir albüm daha yapmış. Tüm şarkılar çok çok güzel. Öne çıkan şarkılar ise şunlar: Hello, When We Were Young, I Miss You, Water Under The Bridge, River Lea.





Veee geldik bir numaraya…



1. How Big, How Blue, How Beautiful - Florence + The Machine


Son yılların en yetenekli müzisyenlerinden biri olan Florence Welch’in solisti olduğu grup son albümü tek kelime ile muhteşem bir albüm. Çok farklı ve harika bir sesi var Welch’in, hem güçlü, hem de yumuşak. Welch liderliğindeki Florence + The Machine ise bu albümle birlikte dünyanın en iyi gruplarından biri olduğunu kanıtladı bence. Gerçi grubun ilk albümü Lungs da bir bu kadar güzeldi. Ancak bu albüm grubun en başarılı olan albümü oldu ve grup How Big, How Blue, How Beautiful ile 4 Grammy adaylığı da kazanmayı başardı. Albümü her dinlediğimde tüylerim diken diken oluyor hala, gerçekten çok sevdim. Ayrıca grup, şarkıların muhteşemliği yetmezmiş gibi şarkılara The Odyssey adında bir bütünün parçası olacak şekilde müthiş klipler de çektiler, en son altıncı bölümü benim en sevdiğim şarkılardan biri olan Delilah için çektikleri kliple gördük. Albümün öne çıkan şarkıları ise şunlar: Delilah, What Kind Of Man, Queen Of Peace, Long & Lost, Mother, Ship To Wreck ve Make Up Your Mind.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder