7 Haziran 2015 Pazar

Spor: Roland Garros 15. Günün Ardından


Roland Garros’ta son güne geldik. Erkekler finalinde son şampiyon Rafa Nadal’ı rahat bir şekilde deviren dünya 1 numarası Novak Djokovic ile dünya 2 numarası Roger Federer’i rahat geçen Stan Wawrinka karşı karşıyaydı. Daha önce Roland Garros’u kazanamamış iki ismin bu karşılaşmasında şüphesiz ki şampiyonluğu en çok isteyen kişi Djokovic’ti. Kariyer Grand Slam’i yapmak için tek eksiği olan Roland Garros’u son birkaç yıldır kazanmak için çok uğraşan ve önüne hep Nadal engeli çıkan Djokovic bu sene çeyrek finalde Rafa’yı 3 sette çok iyi oynayarak geçmeyi başarmıştı. Sonraki turda da yine çok önemli bir isim olan Murray’i 5 sette iki güne uzayan maçta geçmeyi başaran Djokovic, bugün muhteşem oynayan bir Stan Wawrinka’yla karşı karşıyaydı.



İlk set bir süre dengeli geçti ama servis kırmayı ilk başaran Djokovic oldu ve bu avantajla seti 6-4 kazandı. İkinci sette ise biraz daha iyi olan Wawrinka’ydı. 4-4 gibi çok kritik bir yerde servis kıran Wawrinka, set için servis attığı oyunda da hata yapmadı ve seti 6-4 kazanarak finalde setleri 1-1 dengeye getirdi. Üçüncü sette de çok iyi oynamaya devam eden Stan Wawrinka bu sefer daha erken bir noktada servis kırdı ve 4-2 öne geçti. Kendi servis oyununda sıkıntı yaşamasına rağmen onu da kazanarak durumu 5-2 yaptı. Sonra hata yapmadan, avantajını set sonuna kadar götüren Wawrinka seti 6-3 kazandı. Dördüncü sete ise çok iyi başlayan Djokovic oldu ve 3-0 öne geçti. Ancak Wawrinka hemen karşılık verdi ve durumu 3-3’e getirdi. Sonra iki tenisçi de karşılıklı iki oyun aldılar ve skor 4-4’e geldi. 4-4 gibi yine çok kritik yerde servis kıran Wawrinka maç için servis atmaya gitti. Servis attığı oyunda hata yapmayan Stan The Man seti 6-4 kazandı. Djokovic’i 3-1’lik skorla deviren Stan Wawrinka kariyerinde ilk kez Roland Garros şampiyonu oldu.


Kupayı çok hak eden iki oyuncunun bu muhteşem maçında çok uzun ve heyecanlı ralliler, inanılmaz puanlar oynandı. Bence turnuvayı kazanmayı Djokovic’ten daha fazla hak eden bir isim yok şu anda çünkü son birkaç yıldır bu turnuvayı kazanmak için gerçekten çok çalışıyor, kendini sürekli geliştirmeye devam ediyor. Bu sene de ilk defa belki turnuvaya en büyük favori olarak gelmişti. Mükemmel bir sezon geçiriyordu, katıldığı tüm büyük turnuvaları kazanmıştı. Burada Nadal ve Murray gibi iki önemli ismi elemeyi başarmıştı. Ancak bu sene de olmadı Nole’un istediği sonuç. Çünkü bugün karşısında çok çok iyi oynayan bir Wawrinka vardı. Son zamanlarda Djokovic’e Grand Slam’lerde en ters gelen oyuncu Wawrinka sanırım. Agresif oyunu ve üretebildiği güç ile Djokovic’i bugün de çok zorladı. Novak belki Nadal’la oynadığı final gibi çeyrek finalin belki de Murray’le oynadığı iki güne sarkan yarı finalin zihinsel ve fiziksel yorgunluğuyla bu sezonki yenilmez görüntüsünde değildi, yüzde yüzüyle oynayamadı. Ancak bunun aksine Wawrinka oyununu çok iyi yansıttı korta ve rakibine üstünlük kurmayı başararak maçı kazandı. Biz de bu ikiliden yine çok güzel bir Grand Slam maçı izledik.



Bugün bir de çift kadınlar finali vardı. Turnuvada bu sene muhteşem performans göstermiş olan Lucie Safarova, teklerde kaybetmiş olsa da çiftlerde kazanmayı başardı. Lucie Safarova - Bethanie Mattek-Sands çifti, Casey Dellacqua - Yaroslava Shvedova çiftini 3-6 6-4 6-2 yenmeyi başararak şampiyonluğa ulaştı. Böylece Safarova da geçirdiği bu müthiş iki hafta sonucunda bi şampiyonluk elde etmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder