11 Haziran 2015 Perşembe

Kesinlikle İzlemelisin: Mad Max: Fury Road (2015)


Hani bazı filmler vardır, başından sonuna kadar sizi kendine daha çok bağlamayı başarırlar, daha da heyecanlandırırlar ve zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız ya, Mad Max: Fury Road işte tam olarak böyle bir filmdi. Bu yılın en iyi aksiyon filminin Avengers: Age of Ultron olacağını düşünmüştüm çünkü o benim uzun zamandır heyecanla beklediğim bir filmdi ve yani böyle düşünmek için çok sebebim de vardı doğal olarak. Filmi çok beğendim zaten ama filmden çıkınca sanki bir şeyler eksikmiş gibi hissetmiştim. Ancak Mad Max: Fury Road böyle değildi. Muhteşem bir film olmuş, kesinlikle senenin en iyi aksiyon filmi. İleride hatta şimdi de efsane denebilecek bir film. Mad Max’in önceki filmlerinden hiçbirini izlemediğim için biraz da bu filmden beklentim de çok yüksek değildi, tam olarak ne beklemem gerektiğini bilmiyordum ama fragmanını ilk izlediğimde anladım ki iyi bir film olacaktı. Fakat iyi değil de muhteşemmiş aslında.



Film çok hızlı başladı ve hiç hız kesmeden devam etti. Artık biraz sakinleşir diye düşündüğüm her anda aksiyon daha da arttı. "Yok artık," diye düşündüğüm, ağzım açık izlediğim bir sürü sahne vardı. Filmi izlerken yanınızdakine filmle ilgili bir şeyler söylersiniz ya bu filmde ona bile vakit yoktu. Uyarayım, buradan sonrasında biraz spoiler olabilir.


Önceki filmlerin de yönetmeni olan George Miller’ın yönettiği Mad Max serisi post-apokaliptik türünün en önemli işlerinden. Mad Max: Fury Road’un konusundan biraz bahsedeyim. Meydana gelmiş çok kötü bir felaket sonrasında dünya su kıtlığı oluşmuştur ve bu yüzden savaşlar çıkmaktadır. Çılgın insanlarla dolu bu dünyada War Boys isimli bir gruptan kaçarak hayatta kalma mücadelesi veren Max, bir şekilde acımasız yönetici Immortal Joe’dan kaçmakta olan Furiosa ve grubuyla karşılaşıyor. Immortal Joe ise Furiosa’nın ondan çaldıklarını geri alma peşinde.

Filmin görselleri zaten mükemmeldi. Özellikle bazı sahnelerde daha da iyi görseller vardı. Bunun yanında müzikleri de mükemmeldi ve sahnelerle o kadar uyumlular ki anlatamam. Filmin sizi içine çekmesindeki en önemli konu görselliği ile müzikleri zaten.


Tabii önemli bir diğer nokta da oyunculuklardı. Filmin kadrosunda benim çok sevdiğim bir sürü oyuncu da var. Başrol konumunda olan Charlize Theron canlandırdığı Furiosa karakteriyle yine her zaman olduğu gibi harikalar yaratmış. Güzelliğiyle herkesi kendine hayran bırakan Theron bu filmde de Oscar kazandığı Monster filmindeki gibi bir değişim geçirmiş ve çok güçlü bir kadın karakter yaratmayı başarmış.


Mad Max karakterini canlandıran Tom Hardy filmde çok az konuşsa da bakışları ve hareketleriyle çok iyi bir performans sergilemiş. Karizmatik tavırları, güçlü görüntüsü ve etkileyici sesiyle ileride önemli bir aksiyon filmi oyuncusu olacağına eminim.


Filmde Theron ve Hardy’nin dışında etkileyici performans sergileyen bir diğer isim ise benim çok sevdiğim bir diğer aktör Nicholas Hoult. Yan rol olarak görülebilecek War Boys üyelerinden biri olan Nux’ı canlandıran Nicholas Hoult’un performansı filmdeki en etkileyici performanslardan biriydi. Hoult, karakterinin deliliğini hareketleri ve mimikleriyle çok iyi yansıtmayı başarmış. İlk olarak Skins dizisindeki Tony rolüyle tanıdığımız Hoult, Warm Bodies’deki R ve en son X-Men serisindeki Beast karakterini başarıya canlandırmıştı. Çok farklı rollerde başarılı performanslar gösteren Hoult, önümüzdeki yıllarda da iyi performanslarını devam ettirecektir kuşkusuz.


Son olarak şunu söylemek istiyorum ki filmde aksiyon neredeyse hiç durmuyor ancak çoğu aksiyon filminin aksine bu filmde konuşulacak bir sürü detay var. Tek yapmanız gereken filmi dikkatle izlemek. Filmde asıl konu olan delilik ise çok fazla diyaloğa ihtiyaç duyulmadan film boyunca neredeyse hiç durmayan aksiyonla anlatılmış. Bu muhteşem başyapıtı kesinlikle izlemelisiniz. Mesela ben diğer filmleri en yakın zamanda izleyeceğim. Filmin fragmanı da altta. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder