6 Haziran 2015 Cumartesi

Spor: Roland Garros 14. Günün Ardından


Bugün normalde kadınlar finali günü ancak dün havanın kararmasından dolayı ertelenmek zorunda kalınan Djokovic-Murray yarı finali bugün kadınlar finalinden önce tamamlandı. Dün dörtdüncü sette durum 3-3 iken ertelenmişti maç. 3-3’ten devam eden maçta durum 5-5’e gelene kadar oyuncular servis oyunlarında sıkıntı yaşamadılar. Bir sonraki oyunda yine çok kritik bu noktada servis kırmayı başaran Murray, sonra kendi oyununda hata yapmadı ve bu seti de 7-5 kazanarak setlerde durumu 2-2’ye getirdi. Böylece bu heyecanlı maç, uzun rallilere sahne olan maç final setine uzadı. Son sete çok iyi başlayan Djokovic bir anda 3-0’ı buldu. Sonraki servis oyununu kazanan Murray durumu 3-1’e getirse de Djokovic sonraki oyunlarda da daha üstün bir oyun ortaya koyarak seti 6-1 kazandı ve böylece kariyerinde üçüncü kez Roland Garros finaline yükseldi.


Veee sıra geldi kadınlar şampiyonunun belirleneceği maça. Dünya 1 numarası Serena Williams turnuvada zor zamanlar yaşadı. Tam 4 maçta geriye düştü ancak hep sonuna kadar savaştı ve hep kazanmayı bildi. Zaten tarihin en iyisi olarak görülen bir oyuncu Serena. Hakkında ne söylesem yetersiz kalır gibi hissediyorum. O yüzden en iyisi rakibinden bahsedeyim biraz. Lucie Safarova kariyerinin belki de en iyi oyununu oynuyor burada. Burada hem tekler hem de çiftlerde finale kalmayı başardı. Muhteşem bir oyun oynayarak iki eski şampiyonu Ivanovic ve Sharapova’yı devirdi ve finale gelene kadar oynadığı böyle zorlu maçları hiç set kaybetmeden geçmeyi başardı. Bence bu iki oyuncudan finale daha zorlu yoldan gelen de Safarova’ydı ama o kadar iyi oynadı ki turnuva boyunca çok da zor gözükmedi bu yol. Serena ise turnuvada bir türlü en üst düzey tenisini oynayamadı. Son günlerde hastalığı da onu çok etkiledi. Hatta günün en çok konuşulan konusu hala hasta olup olmamasıydı. Bugünkü görüntüsü ise bambaşkaydı Serena’nın sanki final için ayrı bir Serena gelmiş gibiydi. Hastalıktan eser yoktu, kortta çok iyi hareket ediyordu.


Tarih yazmak isteyen bir oyuncu ile ilk Grand Slam’ini kazanmak isteyen bir oyuncunun karşılaştığı bu maçın ilk setinde Serena gerçekten çok iyiydi. Sette 17 dakikada 4-1 öne geçen Serena kendi servisinde sadece 5 puan kaybetmişti. Setin devamında da rahat görünen Serena seti 31 dakikada 6-3 kazandı. İlk sette Safarova turnuvadaki müthiş oyununundan uzak bir görüntü sergiledi ve böylece turnuvadaki ilk setini kaybetmiş oldu. İkinci sete de çok iyi başlayan Serena 4-1 öne geçti. Bu noktada eminim ki bir sürü kişi artık maç bitti diye düşünmüştür, ben de dahilim aslında. Ancak Safarova bu noktadan sonra (ve sonunda) turnuvadaki muhteşem performansını göstermeye başladı. Böylece çok iyi bir direnç göstererek üst üste 4 oyun kazandı ve seti 5-4’e getirdi. Sonra da Serena 2 oyun kazandı ve 6-5’te maç için servis atmaya geldi ama Safarova burada da direnç göstererek seti tie-break’e uzattı. Tie-break’te de çok iyi bir performans gösteren Safarova, tie-break’i 7-2 aldı. Seti geriden gelerek 7-6 almayı başaran Safarova, maçı final setine uzattı. Son sete de iyi giren Safarova 2-0 öne geçti ama Serena hemen cevap verdi. Üst üste 6 oyun kazanmayı başaran Serena seti 6-2 kazandı.



Bu maçta özellikle son setin son kısmında uzun zamandır oynadığı en iyi maçı oynayan Serena, maçı üç sette kazanarak 3. Roland Garros şampiyonluğuna ulaştı. Bu şampiyonluk Serena’nın 20. Grand Slam şampiyonluğu oldu ki bu muhteşem bir şey. Ayrıca bu Serena’nın üst üste kazandığı 3. Grand Slam oldu. 2014 sonunda Amerika Açık, 2015 başında da Avusturalya Açık’ı kazanmayı başarmıştı. Serena’nın 20 Grand Slam’i 6 Avusturalya Açık, 3 Roland Garros, 5 Wimbledon, 6 Amerika Açık’tan oluşuyor. Son olarak şunu da ekleyeyim. 2012 başından beri oynanan 14 Grand Slam’in 7’sin de şampiyon olan Serena, bu arada hiç finalde kaybetmedi. Tam anlamıyla yaşayan bir efsane ve müthiş bir savaşçı Serena, onu İstanbul’da canlı izleyebilmiş olmaktan dolayı da çok mutluyum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder