1 Haziran 2015 Pazartesi

Spor: Roland Garros 9. Günün Ardından


Daha önceki yazılarımda da turnuvanın en büyük sürprizi lafını çok kullanmış olabilirim ancak bugünkü gerçekten de çok önemli bir sürprizdi. Çünkü bu sefer elenen turnuvada son 3 Roland Garros’ta final oynayıp ikisini kazanarak turnuvaya damga vurmuş olan Maria Sharapova oldu. Turnuvanın Serena Williams ile beraber en büyük favorisi olan Sharapova dördüncü turda Çek raket Lucie Safarova ile karşılaştı. Açıkçası ben maçın galibinin zor da Sharapova olmasını bekliyordum ancak Safarova muhteşem bir maç çıkardı. Geçen sene Wimbledon’da da yarı finale çıkmayı başaran ve bir iyi çıkış yakalayan Safarova, bu maçı Sharapova’ya set vermeden kazanmayı başardı. Maçta servis kırarak öne 2-1 öne geçen Safarova oldu. Ancak Sharapova’da hemen servis kırarak durumu 3-3’e getirdi. Dengede giden ilk setin kazananını tie-break belirledi. Tie-break’i 7-3 kazanan Safarova, yakın geçen ilk seti 61 dakikada 7-6 almayı başardı. İlk seti kazanmasının ardından ikinci sete de çok iyi başladı ve yine servis kırarak 3-0 öne geçti. Sonra Sharapova yine servis kırmayı başardı ve durumu 3-2’ye getirdi. Ama Sharapova’nın bu geri dönüşü yeterli olmadı ve Safarova seti 6-4 kazanmayı başardı. Böylece Safarova kariyerinde ilk kez Roland Garros’ta çeyrek finale yükselmeyi başardı.



Safarova’nın çeyrek finaldeki rakibi ise yükselen yıldızlardan Garbine Muguruza oldu. Muguruza ise dördüncü turda Flavia Pennetta’yı ikinci sette geriye düşmesine rağmen 6-3 6-4’lük iki sette yendi. Bu sonuçla Muguruza Paris’te üst üste ikinci kere çeyrek finale ulaşmış oldu. Şunu da bir kere daha hatırlatayayım: Muguruza geçen sene Roland Garros’ta dünya 1 numarası Serena Williams’ı ikinci turda 6-2’lik iki sette yenerek büyük bir sürprize imza atmıştı.


Dünya 1 numarası Serena Williams’ın dördüncü turdaki rakibi Sloan Stephens’tı. 2013 Avusturalya Açık’ta çok heyecanlı bir maçla Serena Williams’ı yenmeyi başaran Stephens, maça muhteşem başladı ve sadece 23 dakikada ilk seti 6-1’lik skorla aldı. Daha dengeli geçen ikinci sette de bir adım önde görünen Stephens olsa da kritik puanları yine çok iyi oynayan Serena seti 7-5 ile çok zor da olsa kazanmayı başardı. Son sette servis attığı ilk oyunda yine zorlanan Serena bu oyunda iki servis kırma puanı çevirerek oyunu almayı başardı. Setin devamında biraz daha iyi oynamaya başlayan Serena son seti 6-3 ile kazanarak çeyrek finale yükselmeyi başardı.


Bugünün bir sürprizi de Timea Bacsinszky‘den geldi. Dördüncü turdaki rakibi Petra Kvitova karşısında geriden gelerek galibiyete ulaşan Bacsinszky kariyerinde ilk defa bir Grand Slam’de çeyrek finale yükseldi. İlk sette çok iyi oynayan Kvitova, seti 6-2 ile 27 dakikada almayı başarsa da ikinci sette tam anlamıyla Bacsinszky rüzgarı esti. İsviçreli oyuncu ikinci seti 6-0 ile alarak maçı üçüncü sete uzattı. Üçüncü set ise daha dengeli geçti ancak bu seti de kazanan Bacsinszky oldu.


Dün havanın kararmasından dolayı ertelenmek zorunda kalan maçta ise Roger Federer galip gelmeyi başardı. Dün setlerde 1-1 denge varken maç ertelenmişti. Bugün oynanan ilk sette yani üçüncü sette daha ilk younda servis kırmayı başaran Federer, bu avantajını set sonuna kadar devam ettirdi ve seti 6-4 kazandı. Dördüncü sette ise maçın genelinden daha farklı görüntü vardı. İlk üç sette olan çekişmeli görüntü yerini Federer’in üstün oyununa bıraktı. Dördüncü sette çok rahat görünen Federer seti 6-1 ile kazandı. Maçı 3-1’lik bir skorla 4 sette kazanan Federer çeyrek finalde yakın arkadaşı ve vatandaşı Stanislas Wawrinka ile karşılaşacak.


Bu sezon toprakta daha yenilmemiş oyunculardan biri olan 3 numaralı seribaşı Andy Murray, dördüncü turda yine kendisi gibi çok formda olan Fransız raket Jeremy Chardy ile karşılaştı. İlk sette iyi bir oyun ortaya koyan Murray seti 6-4 kazandı. İkinci seti 6-3 ile kazanan ise daha iyi bir oyun ve seyircinin de desteğiyle Chardy oldu. Chardy üçüncü sette de direnç gösterse de bu sefer yeterli olmadı ve seti 6-3 ile Murray kazandı. Dördüncü sette de yine zaman zaman zorlansa da kazanmayı bilen 6-2 ile Murray oldu. Maçı 3-1 kazanan Murray bu sezon topraktaki 14. maçından da galibiyetle ayrılarak çeyrek finale yükseldi.


Roland Garros’ta başarılı isimlerden David Ferrer ise dördüncü turda karşılaştığı 9 numaralı seribaşı Marin Cilic’i 6-2, 6-2, 6-4’lük setlerle geçerek Murray’nin çeyrek finaldeki rakibi oldu. Şu da ekleyeyim: Murray daha önce toprakta Ferrer’i yenmeyi başaramadı. Ancak bu sezon toprakta muhteşem oynuyor. O yüzden çok ilginç bir maç olacak bence.


Son şampiyon Rafael Nadal’ın dördüncü turdaki rakibi ise turnuvada bu sene çok iyi işler yapmış yıldız adayı Amerikalı Jack Sock’tu. Bu maç Nadal-Sock ikilisinin ilk maçı oldu. Maçın büyük bir bölümünde rahat görünen Nadal; ilk seti 6-3, ikinci seti de 6-1 almayı başardı. Üçüncü sette de 5-3 öne geçen Nadal, maç için servis attığı oyunda servis kırdırdı ve Sock durumu 5-5’e getirmeyi başardı. Sonra bir kere daha servis kıran Sock seti 7-5 ile kazandı ve herkesin birazdan biter diye düşündüğü maç Sock’un önemli çabasıyla dördüncü sete uzadı. Dördüncü sette ise yine rahat bir Nadal vardı ve seti 6-2 kazanmayı başararak çeyrek finale yükseldi.


Nadal’ın çeyrek finaldeki rakibinin belirlendiği maçta ise Novak Djokovic, Fransız Richard Gasquet ile karşılaştı. Dünya 1 numarası Djokovic zorlanmadığı maçı 6-1, 6-2, 6-3’lük setlerle kazandı ve çeyrek finalde Nadal’ın rakibi oldu. Böylece turnuvanın şu ana kadarki en heyecanlı eşleşmesi oluşmuş oldu. Final gibi bir çeyrek final bizi bekliyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder