3 Haziran 2015 Çarşamba

Spor: Roland Garros 11. Günün Ardından


Turnuvanın en merakla beklenen eşleşmesinde toprak kortun kralı Rafael Nadal ile bu sene belki de kariyerinin en iyi performansında olan Novak Djokovic karşılaştı. Maça muhteşem başlayan Djokovic rahat bir şekilde 4-0 öne geçti. Ancak buradan sonra Nadal da çok iyi oynamaya başladı ve 4-4’e getirmeyi başardı. Djokovic, Rafa’ın sonraki oyunlarında da baskı kurdu, ilk oyunda bunun karşılığını alamasa da setin son oyununda servis kırdı ve seti 7-5 kazandı. 67 dakika geçen bu set turnuvada oynanan en heyecanlı setlerden biriydi bence. İlk sette özellikle 4-0’dan sonra muhteşem oynamaya başlayan Nadal’ın bu seviyesine karşı setin sonunda çok sağlam duran Djokovic ilk seti kazandıktan sonra ikinci sette de bu iyi performansını devam ettirdi ve yine çok kritik bir noktada servis kırarak seti 6-3 kazanmayı başardı. Üçüncü sete de çok iyi başlayan Djokovic daha ilk oyunda servis kırmayı başardı. Bu noktadan sonra Nadal’ın direnci kırılmış gibiydi ve açıkçası bu benim daha önce hiç görmediğim bir şeydi özellikle de Paris’te. Rafa turun en savaşçı, en dirençli oyuncularından biridir ve son 10 yılın 9’unda burada şampiyon olarak muhteşem bir şey başarmıştı. Ancak son sette Djokovic, Nadal’a sadece 1 oyun bırakarak seti 6-1 almayı başardı. Maçı 3-0’lık skorla beklediğimden çok çok çok daha rahat kazanan Djokovic, kariyerinde ilk defa Roland Garros’ta Nadal’ı yenmeyi başardı ve böylece yarı finale yükseldi. Toprak kortun kralı Rafa Nadal için ise doğum günün de gelen bu mağlubiyet Roland Garros’taki sadece ikinci mağlubiyeti oldu. Oynadığı 11 Roland Garros’ta 70 galibiyeti, 2 mağlubiyeti olan Rafa turnuvayı tam 9 kez kazanmayı başarmıştı.



Günün diğer çeyrek final maçında Andy Murray, daha önce toprakta hiç yenemediği David Ferrer’le karşılaştı. Çekişmeli geçen ilk sette karşılıklı servis kırmalar oldu ve denge bozulmadığı için set tie-break’e gitti. Tie-break’te bir adım daha önde olan Murray’di. Tie-break’i 7-4 kazandı ve ilk seti 7-6 almayı başardı. İkinci sette çok daha iyi oynayan Murray, seti 6-2 alarak setlerde 2-0 öne geçmeyi başardı. Üçüncü sete de çok iyi başlayan Murray 3-0 öne geçti ancak Ferrer’de iyi bir direnç geldi ve durum 3-3’e geldi. Ferrer’in bu direnci set sonuna kadar devam etti ve seti 7-5 kazanmayı başaran Ferrer maçı dördüncü sete uzattı. Dördüncü sette de iyi performansıyla rakibine üstünlük kuran Murray seti 6-1 kazanmayı başardı. Maçı 7-6 6-2 5-7 6-1’lik 4 sette kazanan Murray, toprakta Ferrer’i ilk defa yenmeyi başararak yarı finale yükseldi.


Dünya 1 numarası Serena Williams ise çeyrek finalde 2012 finalisti Sara Errani ile karşılaştı. Turnuvadaki önceki maçlarına göre çok daha rahat oynayan Serena, ilk seti rakibine sadece 1 oyun bırakarak 6-1 kazandı. Errani ikinci sette biraz daha dirençli oynasa da Serena bu seti de 6-3 kazandı. Böylece Serena rahat bir galibiyetle yarı finale yükseldi.


Diğer çeyrek finalde ise turnuvanın iki sürpriz ismi Timea Bacsinszky ve Alison Van Uytvanck karşılaştılar. Maça iyi başlayan Bascsinszky sete servis kırarak başladı ve 2-0 öne geçti. Daha sonra Van Uytvanck servis kırsa da Bacsinszky bir kere daha servis kırarak seti 6-4 kazandı. İkinci sette de benzer bir durum vardı, yine yakın geçen seti kazanan 7-5 ile Bacsinszky oldu. Böylece en iyi Grand Slam derecesini yarı finale geliştirmiş oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder