28 Mayıs 2016 Cumartesi

Spor: 2016 Roland Garros 6. Günün Ardından


Dünya 2 numarası Andy Murray, zorlu geçen iki 5 setlik maçın ardından üçüncü turda rahat bir maç çıkardı. Dünya 28 numarası Ivo Karlovic’i 6-1 6-4 7-6’lık üç sette geçmeyi başaran Murray, turnuvadaki en rahat maçının ardından dördüncü tura yükselmeyi başardı.


Rahat bir üçüncü tur geçiren isimlerden biri de son şampiyon Stan Wawrinka’ydı. Üçüncü turda dünya 32 numarası Jeremy Chardy ile karşılaşan Wawrinka, Fransız rakibini 6-4 6-3 7-5’lik setlerle rahat bir şekilde geçti.


Turnuvanın 9 numaralı seribaşı Fransız Richard Gasquet ise üçüncü turda dünya 19 numarası Nick Kyrgios ile karşılaştı. Yetenekli genç yıldız karşısında oldukça iyi bir oyun sergileyen Gasquet, 6-2 7-6(7) 6-2’lik setler sonucunda dördüncü tura yükselen taraf oldu.


5 numaralı seribaşı Kei Nishikori ise üçüncü turdaki rakibi Fernando Verdasco karşısında pek de rahat bir maç geçirmedi. Ancak beş sete giden bu maçta dünya 52 numarası Verdasco’yu 6-3 6-4 3-6 2-6 6-4’lük setler sonucunda geçmeyi başararak dördüncü tura yükseldi.


Günün en önemli haberi ise kort dışından geldi. 9 kez Roland Garros şampiyonu Rafael Nadal yaptığı bir basın toplantısında turnuvadan çekildiğini açıkladı. Bu sürprizin nedeninin ise sol el bileğindeki sakatlık olduğunu belirtti. Açıklamalarına göre bir süredir devam eden bir ağrısı varmış ve gelecek için tedbir almanın en iyisi olduğunu düşünüp turnuvadan çekilmeye karar vermiş. Açıklamasını yaparken açıkça görüldüğü üzere bu karar kendisi için oldukça zor bir karar olmuş. Bu sürpriz açıklama beni çok üzdü çünkü benim izlediğim tüm Roland Garros’larda Rafa hep vardı, hatta hep şampiyondu da neredeyse. Onsuz Roland Garros çok eksik olacak kesinlikle. Turnuvadan bu şekilde ayrılmak zorunda olmasının kötü yanlarından biri de geçen seneden sonra buraya çok formda ve kendini artık bulmaya yaklaşmış bir görüntüde gelmiş olmasıydı, üstüne üstlük ilk iki turda da muazzam bir performans sergilemişti. Umarım en kısa zamanda formuna kavuşur ve biz de izleriz Rafa’yı.


Kadınlarda ise günün en rahat ismi Garbine Muguruza’ydı sanırım. Dünya 54 numarası Yanina Wickmayer ile karşılaşan Muguruza, rakibini 6-3 6-0’lık setlerle rahat bir şekilde geçti ve dördüncü tura yükselmeyi başardı.


Turnuvanın 6 numaralı seribaşı Simona Halep için ise işler pek kolay olmamıştı. Dünya 101 numarası Naomi Osaka ile karşılaşan Halep, maçı 1 set geriden gelerek 4-6 6-2 6-3’lük skorla kazandı ve dördüncü tura yükselmeyi başardı.


Günün sürprizlerinden biri de 10 numaralı seribaşı Petra Kvitova’nın elenmesi oldu. Dünya 108 numarası Shelby Rogers ile karışılaşan Kvitova, 6-0 6-7 6-0’lık üç setin sonunda turnuvaya veda etti. Kvitova son dönemde çok istikrarlı olmasa da burada daha ilerilere gidebileceğini düşünmüştüm açıkçası ayrıca maçta kazandığı tek seti tie-break’le kazanıp da kaybettiği setleri 0’a karşı kaybetmesi de gerçekten ilginç oldu bence.


Günün bir diğer sürprizi de geçen senenin finalisti Lucie Safarova’nın elenmesi oldu bence. 21 numaralı seribaşı Samantha Stosur ile karşılaşan Safarova 6-3 6-7 7-5’lik üç set sonucunda turnuvaya veda etti. Ben bu sene zorlu bir yıl geçirse de Safarova’nın bu maçtan gelip olarak ayrılacağını düşünmüştüm aslında.



Günün en güzel maçı ise 2 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska ile dünya 33 numarası Barbora Strycova arasında oynandı. Oldukça çekişmeli geçen bu maçta ikili seyircilere oldukça heyecanlı birçok puan izlettiler. Maçı 6-2 6-7 6-2’lik setlerle kazanıp dördüncü tura yükselen isim ise Agnieszka Radwanska’ydı. Maçtan önemli anların göründüğü kısa videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz. Maçta turnuvanın en iyi puanları vardı ve bunların en müthişleri de bu videoda mevcut, o yüzden bir bakın derim. Siz de büyük bir heyecanla izlersiniz muhtemelen!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder