27 Mayıs 2016 Cuma

Spor: 2016 Roland Garros 5. Günün Ardından


9 kez Roland Garros şampiyonu Rafael Nadal ikinci turda vatandaşı Facundo Bagnis ile karşılaştı. Nadal maça ilk iki oyunu kaybederek başlasa da devamında müthiş bir performans gösterdi ve rakibini 6-3 6-0 6-3’lük setlerle geçerek adını üçüncü tura yazdırdı. Böylece Nadal, Grand Slam’lerdeki 200. galibiyetine ulaştı ve tarihte bunu başaran 8. tenisçi oldu. Bu alanda zirvede ise 302 galibiyetle Roger Federer bulunuyor.


Dünya 1 numarası Novak Djokovic’in ikinci turdaki rakibi ise ilk turda milli tenisçi Marsel İlhan’ı eleyen Steve Darcis’ti. Darcis karşısında çok zorlanmayan Djokovic 7-5 6-3 6-4’lük setler sonucunda üçüncü tura yükselen taraf oldu.


Turnuvanın ev sahiplerinden biri olan 6 numaralı seribaşı Jo-Wilfred Tsonga ise Marcos Baghdatis karşındaki ikinci tur maçında oldukça zorlandı. Dünya sıralamasının 39. Basamağındaki rakibi karşısında ilk iki seti 7-6 6-3 kaybeden Tsonga, sonraki setleri 6-3 6-2 6-2 kazanarak 5 setin ardından elenmekten kurtuldu.


Dünya 1 numarası Serena Williams ise yine çok rahat bir maç çıkardı. İkinci turda Brezilyalı Teliana Pereira ile karşılaşan Serena, 6-2 6-1’lik iki setin sonucunda galibiyete uzandı ve üçüncü tura pek de zorlanmadan yükselmiş oldu.



8 numaralı seribaşı Timea Bacsinszky’nin ikinci turdaki rakibi ise Eugenie Bouchard’dı. 2014’te mükemmel bir performans gösterip Avustralya Açık ve Roland Garros’ta yarı final, Wimbledon’da ise final oynayan ancak 2015’te bu performansına bir türlü erişemeyen Bouchard maça servis kırarak başlamıştı ancak bu avantajını koruyamayıp seti 6-4 kaybetti. Bouchard ikinci sette de 5-1 geriye düşmüştü ki üst üste 3 oyun kazanarak durumu 5-4 yaptı ancak Bacsinszky hata yapmadı ve ikinci seti de 6-4 alarak maçı 2 sette kazanmayı başardı. Bu sonuç benim için biraz hayal kırıklığı oldu aslında çünkü Bouchard’dan daha iyi şeyler bekliyordum bu turnuvada. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder