30 Mayıs 2016 Pazartesi

Spor: 2016 Roland Garros 8. Günün Ardından


Turnuvada 8. Gün ile birlikte ilk çeyrek finalistler belli olacaktı, ancak yağmurdan dolayı özellikle kadınlar ana tablosundaki birkaç maç ertelendi. Turnuvanın ana kortu Philippe-Chatrier’deki açılışı ise Garbine Muguruza ile Svetlana Kuznetsova yapmıştı. 4 numaralı seribaşı Garbine Muguruza, dünya 15 numarası Kuznetsova’yı 6-3 6-4’lük setlerle oldukça rahat bir şekilde geçerek kadınlarda çeyrek finale yükselen ilk isim oldu. Muguruza bu sonuçla üst üste 3 kez Roland Garros’ta çeyrek finale kalmış oldu. 2014 yılında çeyrek finale ulaşırken Serena Williams’a da şok bir mağlubiyet yaşatmıştı, hatta ben de o maçla tanımıştım Muguruza’yı. O maçtan sonra da takip etmeye başladım ve son yıllarda en sevdiğim tenisçilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Serena ve Azarenka ile birlikte kadınlar turunda en sevdiğim isim o hatta galiba. Çok da heyecan verici bir oyunu var bir de, her yüzeyde de oldukça başarılı performanslar gösterdiği son 2-3 yılda. Bakalım burada ne kadar ilerleyebilecek? Ben en azından finale kadar çıkabileceğini düşünüyorum.


Günün kadınlarda tamamlanabilen diğer karşılaşması ise Shelby RogersIrina-Camelia Begu karşılaşmasıydı. Dünya 108 numarası Rogers, Karolina Pliskova ve Petra Kvitova’yı eleyerek turnuvada önemli sürprizlere imza atmıştı ki bu sürpriz ilerleyişini Begu galibiyetiyle devam ettirdi. Turnuvanın 25 numaralı seribaşı Begu’yu 6-3 6-4’lük iki sette zorlanmadan geçen Rogers kariyerinin ilk Grand Slam çeyrek finaline yükseldi. Çeyrek finaldeki rakibi ise Garbine Muguruza olacak. Acaba ona karşı neler yapar, onu da elemeyi başarır mı göreceğiz. Ama bir şey kesin ki iki raket de oldukça formdalar şu anda, o yüzden heyecanı bir mücadele bizi bekliyor diyebilirim.


Dünya 2 numarası Andy Murray ise dördüncü turda turun en iyi servisçilerinden biri ola John Isner ile karşılaştı. Turnuvanın ilk iki turunda oldukça dalgalı performanslar gösteren ve iki maçta da elenmenin eşiğine gelen Murray kendini bulmuş gibi. Bu maçta da Isner karşısında çok rahattı ve 7-6 6-4 6-3’lük üç setin ardından çeyrek finale yükseldi.


Son şampiyon Stan Wawrinka ise dördüncü turda karşılaştığı Viktor Troicki ile karşılaştı. Maçın ilk iki seti oldukça çekişmeli geçti ve tiebreak’e giden setler iki raket arasında paylaştırıldı. Maçın devamında ise Wawrinka korta ağırlığını koydu denilebilir çünkü daha rahat geçen iki set kazanıp galibiyete uzandı. Maçı 7-6 6-7 6-3 6-2’lik 4 sette kazanmayı bilen Wawrinka bir kez daha çeyrek finale yükseldi.


Günün diğer iki maçında ise sürprizler yaşandı diyebilirim. İlk olarak Milos RaonicAlbert Ramos-Vinolas maçından söz edeyim. Turnuvanın 8 numaralı seribaşı Milos Raonic İspanyol rakibi karşısında hiç varlık gösteremedi neredeyse ki sezonun başında Avustralya Açık’ta muhteşem ötesi bir Raonic izlemiştik bu yüzden burada en azından bir çeyrek final görebileceğini düşünmüştüm onun. Ancak bu maçta Vinolas oldukça iyiydi ve 6-2, 6-4 ve 6-4'lük setler sonucunda çeyrek finale yükselen taraf oldu.


Günün diğer sürprizi ise 5 numaralı seribaşı Kei Nishikori’nin turnuvaya veda etmesi oldu. Dördüncü turda 9 numaralı seribaşı Richard Gasquet ile karşılaşan Nishikori, 6-4, 6-2, 4-6 ve 6-2'lik 4 set sonunda turnuvaya veda etti. Fransız raket Richard Gasquet ise bu galibiyet ile kariyerinde ilk kez Roland Garros’ta, evinde yani çeyrek finale ulaştı. Gasquet daha önce 13 kez turnuvaya katılmıştı ve ilk kez burada çeyrek finale ulaşabildi ki Fransa’nın en iyi oyuncularından biri de kendisi. Ancak bu sene oldukça iyi bir performansı var bir sonraki turda ise Andy Murray ile karşılaşacak, yine güzel bir eşleşme bizi bekliyor olacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder