26 Mayıs 2016 Perşembe

Spor: 2016 Roland Garros 4. Günün Ardından


Dünya 2 numarası Andy Murray için turnuvanın ikinci turu da oldukça zorlu geçti. Fransız raket Mathias Bourgue ile karşılaşan Murray maça iyi başlayarak ilk seti 6-2 ile hanesine yazdırsa da sonraki iki seti sırasıyla 6-2 ve 6-4 ile rakibine kaptırınca setlerde 2-1 geri düştü. Dünya 2 numarası maçın devamında oyuna ağırlığını koymayı başarınca son iki seti 6-2 6-3 kazanarak maçtan 3-2’lik setler sonucunda galip ayrıldı. Bu sonuçla beraber Murray üst üste iki maçını da 5 sette kazanmış oldu ve açıkçası bu başlangıcı pek de beklediğim gibi bir başlangıç olmadı. Çünkü Murray Roland Garros’a oldukça formda gelmişti bu sene.


3 numaralı seribaşı, son Roland Garros şampiyonu Stan Wawrinka ise ikinci turda dünya 93 numarası Taro Daniel ile karşılaştı. İlk turun aksine burada Japon rakibi karşısında zorlanmayan Wawrinka, 7-6 6-3 6-4’lük setler sonucunda bir üst tura yükselmeyi başardı.


Kadınlarda ise 2 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska, ikinci turda Fransız raket Caroline Garcia ile karşılaştı. Buraya bir hafta önce bir toprak turnuvasında şampiyonluk yaşayarak oldukça formda gelen Garcia karşısında oldukça rahat bir Radwanska vardı. Radwanska dünya 40 numarası rakibini 6-2 6-4’lük iki setle geçerek adını üçüncü tura yazdırdı.


İlk turda zorlu bir üç setlik maç geçiren Petra Kvitova ise ikinci turda oldukça rahattı. Su-Wei Hsieh ile karşılaşan Kvitova, sadece 70 dakika süren bu maçı 6-4 6-1 kazanarak bir sonraki tura yükseldi. Ayrıca bu galibiyet Kvitova’nın turdaki 300. galibiyeti oldu.



Milli tenisçi Çağla Büyükakçay ise ikinci turda Anastasia Pavlyuchenkova ile karşılaştı. 24 numaralı seribaşı olan rakibi karşısında ilk seti kaybeden Çağla, ikinci seti kazanıp maça denge getirse de final setini kazanamayınca elenmekten kurtulamadı. 6-3 4-6 6-1’lik setler sonucunda mağlup olsa da Çağla, buradaki iyi performansı sayesinde Olimpiyatlara katılma ihtimalini arttırmış oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder