7 Ağustos 2015 Cuma

Film/Haber: Robert Downey Jr. Ve Jude Law’dan Sherlock Holmes 3 Geliyor!!


Son yıllarda Sir Arthur Conan Doyle’ın yarattığı efsane karakter Sherlock Holmes’un uyarlamalarını sinema ve televizyonda sıkça görmeye başladık ve bu ikonik karakter bir sürü aktör tarafından canlandırıldı. Benim bu uyarlamalar içinde en sevdiklerimden biri ise Guy Ritchie’nin yönettiği ve Robert Downey Jr. Sherlock Holmes’u, Jude Law ise Dr. John Watson’ı canlandırdığı Sherlock Holmes serisiydi. (Başrolünde Benedict Cumberbatch’in olduğu Sherlock dizisinin yeri de ayrı tabi benim için.)


2009 yılında çıkan ilk Sherlock Holmes filminde Robert Downey Jr. Ve Jude Law’ın dışında Rachel McAdams ve Mark Strong gibi ünlü isimler de vardı. 2011 yılında çıkan ikinci film Sherlock Holmes: A Game of Shadows’da ise Sherlock Holmes’un ezeli düşmanı James Moriarty olarak Jared Harris ve Sherlock’un kardeşi olarak da Stephen Fry karşımıza çıkmıştı. İki filmin müziklerini de daha önce Interstellar, 12 Years a Slave, Rush, Man of Steel, Inception ve daha birçok önemli filmin müziklerini yapmış olan ve Hollywood’un en önemli bestecilerinden biri olan Hans Zimmer yapmıştı. Guy Ritchie’ni yönettiği her iki filmde büyük ilgi görmüş ve iyi gişe başarıları elde etmişti.


Sherlock Holmes 3 ise uzun zamandır beklenen ve hakkında hiç haber gelmeyen bir filmdi. Hatta bir dönem film gelmeyebilir gibi bir dedikodu da çıkmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde Guy Ritchie’nin yapımcı arkadaşı Lionel Wigram’dan filmle ilgili açıklama geldi. Wigram şöyle dedi: ‘’Sherlock Holmes 3’ün senaryosu üzerinde çalışıyoruz. İlk ikisinden daha da iyi bir film yapmaya çalışıyoruz ama bu oldukça zor bir iş.’’


Ayrıca Wigram, Jude Law ve Robert Downey Jr.’ın filmde yer almayı ‘çok, çok’ istediklerini de söyledi. Zaten Jude Law da daha önce yaptığı açıklamalarda filmde yer almayı istediğini söylemişti. Ancak daha Robert Downey Jr.’dan filmle ilgili hiçbir açıklama gelmedi. Çekimleri devam eden Civil War’da Tony Stark olarak bir kere daha izleyicilerin karşısına çıkacak olan Downey Jr., şu sıralar Marvel göreviyle meşgul tabi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder