20 Ağustos 2015 Perşembe

Film/Haber: The Martian'dan Yeni Fragman Geldi!!


Son zamanlarda yazı yazmayı biraz ihmal ettim ama dün öyle bir şey gördüm ki yazmadan edemedim. Gördüğüm şey ise bu senenin en iyilerinden biri olmaya aday bir filmin yeni fragmanıydı. Bahsettiğim film Andy Weir’in aynı isimli romanından uyarlanan The Martian (Marslı) idi. The Martian’ın yönetmeni ise Thelma & Louise, Gladiator, Alien, Hannibal, Blade Runner ve Promentheus gibi filmleri yönetmiş olan ve daha birçok önemli projede bulunmuş usta yönetmen Ridley Scott.


Hollywood’un en saygın yönetmenlerinden biri olan Ridley Scott’ın projenin başında olması yetmezmiş gibi filmde bir de yıldızlarla dolu bir kadro var. Hatta filmin öyle bir kadrosu var ki benim bu sene çıkan Avengers: Age of Ultron’un ve Kasım’da çıkacak olan yeni Bond filmi Spectre’nin müthiş kadrolarıyla karşılaştırabileceğim tek kadro. Filmde müthiş oyuncularının yanında çok iyi bir senarist de var.


Filmin başrolünde başarılı oyuncu Matt Damon var. Matt Damon’ın yanında ise Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Kate Mara, Micheal Pena, Sean Bean, Sebastian Stan, Chiwetel Ejiofor, Mackenzie Davis ve Donald Glover gibi güçlü isimler var. Bu müthiş oyuncu kadrosuna sahip olan filmde senarist olarak ise World War Z ve The Cabin in the Woods gibi filmlerin de yazarlığını yapmış Drew Goddard var. Gördüğünüz gibi filmin usta bir yönetmeni, yıldızlarla dolu bir kadrosu, iyi bir senaristi ve müthiş bir konusu var. (E daha ne olsun!)


Müthiş bir konu demişken biraz konusundan bahsedeyim en iyisi. Mars’a ilk ayak basan insanlardan biri olan Mark Watney (Matt Damon), çıkan şiddetli bir fırtına sırasında bir darbe alır ve öldü sanılır. Fırtına nedeniyle tahliye edilecek olan mürettebatı ise Watney’i terk etmek zorunda kalır ancak Watney hayattadır. Daha fazla detaya girip spoiler vermek istemiyorum, o yüzden fragmandan kısaca bahsedip yazımı bitireceğim.


Fragman havası tam olarak filmden beklediğim hava gibiydi: aksiyon ve gerilim dolu, komik, heyecanlı ve biraz da dramatik. Kısacası tam tadında, müthiş bir fragman olmuş. Daha iyi bir işiniz yoksa hemen izlemenizi tavsiye ederim. İşte fragman! (İlk fragmana da buradan ulaşabilirsiniz.) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder