24 Ağustos 2015 Pazartesi

Spor/Haber: Efsanelerin Günü!


Çoğu zaman olduğu gibi bu hafta sonu da bir sürü spor etkinliği vardı. Ancak bu haftayı çok özel kılan bazı şampiyonluklar vardı ki yazmadan edemezdim. Üç yaşayan efsane bugün çok özel şampiyonluklar elde ettiler. Biri atletizmin en iyisi Usain Bolt, diğerileri ise tenisin en iyileri Roger Federer ve Serena Williams. Bu üç yaşayan efsanenin yanında efsane olma yolundaki iki isim de şampiyon oldular. Biri yine atletizm de çok önemli bir isim olan son Olimpiyat şampiyonu Jessica Ennis-Hill. Bir diğeri ise Formula 1’de özellikle son iki yılı domine etmiş olan Lewis Hamilton.



Bugün Pekin’de düzenlenen 15. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 100m finali vardı. Dünyanın en hızlısı ünvanını korumaya gelen Usain Bolt’un en önemli rakibi ise Justin Gatlin’di ve Gatlin şampiyona öncesinde 9.74 saniyeyle yılın en iyi derecesini elde etmişti. Çok çekişmeli, kıran kırana geçen bu yarışı kazanan ve şampiyon olan sadece 0.01 saniye farkla Usain Bolt oldu. Bu müthiş mücadeleyi 9.79 saniyeyle kazanan Usain Bolt, dünya şampiyonu oldu ve neden efsane olduğunu bize bir kere daha gösterdi. Bu muhteşem yarışın videosu en altta. (İzlemenizi tavsiye ederim.)


Bu sene İstanbul’da canlı izleme şerefine sahip olduğum yaşayan efsane Roger Federer ise yılın son Grand Slam turnuvası olan Amerika Açık öncesi daha önce 6 kez kazanmayı başardığı Masters turnuvası Cincinnati’nin finalde dünya 1 numarası Novak Djokovic ile karşılaştı. Turnuva boyunca gösterdiği mükemmel performasını finalde de devam ettiren Federer, bu önemli maçta senenin en iyi ismi olan Novak Djokovic’i set vermeden mağlup etmeyi başardı. Maçı 7-6 6-3’lük setlerle kazanan ve Cincinnati’de 7. kez şampiyon olmayı başaran Ekselansları şampiyonluğa ulaşırken bir kez bile servis kırdırmadı. Şunu da belirteyim, Federer yılın en iyi iki ismi olan Andy Murray ile Novak Djokovic’i sırasıyla yarı final ve finalde yenerek şampiyon oldu. Buradan da anlaşılıyor ki tüm zamanların en iyisi Roger Federer, bu yılın da en iyilerinden.


Bu sene yılın ilk üç Grand Slam’ini de kazanarak çok önemli bir başarı elde eden dünya 1 numarası Serena Williams, evindeki son Grand Slam olan Amerika Açık’ı da kazanarak tarih yazacak. SerenaAmerika Açık öncesi önemli bir turnuva olan Cincinnati’de finalde Simona Halep ile karşılaştı. Özellikle ikinci seti çekişmeli geçen maçı 6-3 7-6’lık setlerle kazanan Serena kariyerindeki 69. tekler şampiyonluğunu elde etti. Şu anda turun açık ara en iyi ismi olan hatta tüm zamanların en iyisi olan Serena Williams’ın bir sonraki durağı tarih yazmak için gideceği New York’taki Amerika Açık turnuvası olacak.   


Bugün atletizmdeki önemli başka bir şampiyonluk ise son Olimpiyat şampiyonu Jessica Ennis-Hill’den geldi. Benim 2012 Londra Olimpiyatları ile tanıdığım Ennis-Hill, 7 disiplinde mücadele edilen heptatlonda şampiyonluğa ulaştı. Büyük Britanyalı Ennis-Hill; 100 metre engelli, yüksek atlama, gülle atma, 200 metre, uzun atlama, cirit atma ve 800 metre disiplinlerindeki mücadeleler sonucunda elde ettiği 6 bin 669 puan ile altın madalyayı kazanmayı başardı. 2009’da Dünya, 2010’da Avrupa ve 2012’de Olimpiyat şampiyonu olmayı başaran Jessica Ennis-Hill için bu şampiyonluk çok özel bir geri dönüş anlamı da taşıyor. Olimpiyat şampiyonluğunun ardından ilk önce ayağından sakatlık geçirmesi, sonra ise bir bebek dünyaya getirmesi nedeni ile 2 yıl kadar ara vermek zorunda kalan Jessica Ennis-Hill burada müthiş bir geri dönüş yaparak efsane olma yolunda sağlam adımlarla ilerlediğini bize gösterdi.



Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda ise efsane yarışlara sahne olmuş Spa Pisti’nin olduğu Belçika Grand Prix’si vardı. Yaz arasının ardından yapılan ilk yarışta ilk sırada başlayan Lewis Hamilton, startta sorun yaşamadı. Yakaladığı üstünlüğü yarış sonuna taşıyan Hamilton, 80’inci podyumuna çıktı ve bu sezonki 6’ncı, kariyerindeki 39’uncu zaferini elde etti. Pilotlar klasmanında lider konumunda olan Hamilton puanını 227’ye yükseltmiş oldu. Daha önce 2 kez Dünya Şampiyonu olmuş Hamilton’ı 199 puan ile Nico Rosberg ve 160 puan ile Sebastian Vettel takip ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder