7 Ağustos 2016 Pazar

Spor/Haber: 2016 Rio Olimpiyatlarında 1. Günün Ardından


Madalya mücadelelerinin de başladığı ilk günün kazananı Avustralya oldu. İlk gün 2 altın, 1 gümüş olmak üzere 3 madalya kazanan Avustralya madalya sıralamasında zirvede yer aldı. 2016 Rio’daki ilk altın madalyayı ise ABD'li 19 yaşındaki atıcı Ginny Thrasher kazandı. Kariyerinin ilk olimpiyatına kazanan Thrasher, 208 puanla olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazanmayı başardı.


Kadın basketbol takımımız ise olimpiyatların birinci gününde Fransa ile karşılaştılar. İlk kez katıldıkları olimpiyat olan 2012 Londra Olimpiyatları’nı Fransa’ya kaybettikleri maç sonrasında 5. olarak tamamlayan Potanın Perileri ikinci olimpiyatlarındaki ilk maçlarına Fransa karşısında müthiş savunmaları sayesinde çok iyi bir başlasalar da maçın devamında bu iyi savunmaya iyi bir hücum organizasyonu ile destek veremeyince mağlubiyetten kurtulamadılar. Özellikle maçın bir bölümünde hücumda büyük bir üstünlük elde eden Fransa maçı 55-39 kazandı.


Yüzme müsabakalarında mücadele eden iki milli yüzücümüz Viktoria Zeynep Güneş ile Nezir Karap ise serilerinde elde ettikleri sürelerle bir üst tura yükselmeyi başaramadılar. Kadınlar 400 metre bireysel karışık elemelerinde yarışan Viktoria Zeynep Güneş 4:41.79'luk derecesiyle kendi serisinde 4. sırayı elde etse bu süre finale yükselmesine yetmedi. Erkekler 400 metre serbest elemelerinde yarışan Nezir Karap ise 3:58.37'lik derecesiyle serisini 8. sırada bitirerek üst tura çıkmayı başaramadı.


Milli yüzücülerimizin elemeleri geçemedikleri yüzme yarışlarında ilk gün tam 4 dalda madalyalar sahiplerini buldu ve kadınlar kategorisinde iki dünya rekoru kırıldı. Macar yüzücü Katinka Hosszu, 400 metre bireysel karışıkta elde ettiği 4:26.36'lık müthiş derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. Elemelerdeki müthiş performansı sonrası finalde rekor kıracağını tahmin ediyordum ama eski rekoru 2 saniyenin üzerinde geliştirmesi gerçekten inanılmaz.


Günün diğer altını ise Avustralya’dan geldi. 4x100 metre takım serbestte yarışan Avustralya takımı 3:30.65'lik zamanıyla rekor kırdı. Önceki dünya rekoru da zaten kendilerine aitti.


Erkekler 400 metre serbest stilde ise ilk iki sırayı alan isimler başa baş bir mücadele verdiler. Yarışı 3:41.55’lik dereceyle kazanan Avustralyalı Mack Horton olurken 3:41.68’lik dereceye sahip Sun Yang ise az farkla ikinci sırada yer aldı. Altın madalyayı kazanan Mack Horton ile ilgili ilginç bir detay da çocukken sudan korkuyor olması. Ancak Horton 11 yaşında efsane yüzücü Grant Hackett'la tanışınca yüzücü olmaya karar vermiş.


Günün son madalyasını ise 400 metre bireysel karışıkta 4:06.05’lik bir derece elde eden Kosuke Hagino kazandı.


2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda düzenlenen eskrim yarışmalarındaki kadınlar epe dalında ise Macaristanlı sporcu Emese Szasz altın madalya kazandı.


İlk günün en heyecan verici karşılaşmalarından biri ise erkekler yol bisikletiydi. Yarışın sonu ise son yıllarda izlediğim en dramatik sonlardan biriydi. Yarışın bitimine 10 km kala yarışı lider götüren ön gruptaki Vincenzo Nibali ile Sergio Henao çarpışıyorlar ve bunun sonucunda ikisi de yarış dışı kalıyor. Böylece Nibali’nin uzun zamandır hayalini kurduğu olimpiyat altını hayalleri de 10 km bitiyor. Çarpışma sonunda ön gruptan Rafal Majka önde tek başına kalıyor. Ancak sonra arkadan gelen Jakob Fuglsang ile Greg Van Avermaet onu yakalayıp geçiyorlar. Böylece altın madalyayı Van Avermaet, gümüşü Fuglsang ve bronzu ise Majka kazanmış oluyor. Ancak son 15 km’de yarışın gidişatı birkaç kez çok net şekilde değişti. 15 km kala Nibali, 10 km kala Majka ve 5 km kala Van Avermaet avantajlı konuma gelmişti. Genel anlamda müthiş bir yarış ve buna yakışır nitelikte müthiş bir son oldu diyebilirim. Bu zafer Belçikalı Greg Van Avermaet’e de kariyerindeki ilk olimpiyat altınını getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder