5 Ağustos 2016 Cuma

Film/Haber: Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Dunkirk’ten İlk Fragman Yayınlandı!


Son yılların en başarılı yönetmenlerinden Christopher Nolan’ın merakla beklenen son projesi Dunkirk’ten ilk fragman yayınlandı. Memento’dan Inception’a birçok farklı türdeki filmleriyle herkesi büyüleyen dahi yönetmen Christopher Nolan’ın işte birçok sinema alanında kanıtladığı yeteneklerini ilk defa farklı bir deneyimde kullanacağı yeni filmi Dunkirk oldukça uzun zamandır haber beklediğim bir filmdi. Usta yönetmenin savaş alanındaki ilk filmi Dunkirk, tam anlamıyla epik bir savaş filmi olacak gibi görünüyor. Yayınlanan bu muhteşem tanıtım fragmanı bunu gösteriyor.


Nolan’ın bu yeni projesiyle uzun bir süre bildiğimiz tek şey çıkış tarihiydi aslında. Sonrasında ise yerel bir gazateden filmle ilgili başka detaylar öğrenilmişti. 2. Dünya Savaşı döneminin önemli olaylarından biri olan ve yaklaşık 300 bin İngiliz askerinin Dunkerque’ten tahliye edilmesini konu alacak film en sevdiğim yönetmenlerden biri olan Christopher Nolan’ın da bu alandaki ilk filmi olacak. Nolan’ın yazıp yönettiği filmin müziklerini ise uzun zamandır beraber çalıştığı ve müthiş şaheserlere imza atmış olan başarılı besteci Hans Zimmer üstlenecek. Filmle ilgili beni mutlu eden şeylerden biri de buydu çünkü Nolan-Zimmer ikilisi bir arada ortaya inanılmaz işler çıkarıyorlar. Filmin kadrosu da bir o kadar harika aslında. Tom Hardy, Mark Rylance ve Cillian Murphy gibi başarılı aktörlerin bulunduğu kadroda One Direction’dan Harry Styles gibi ilginç isimler de var.


Gelen müthiş set görüntüleriyle de heyecanımı çok arttıran Dunkirk için yayınlanan 66 saniyelik bu tanıtım fragmanı ise kısa olsa da oldukça etkileyici. Görüldüğü gibi fragmanda filmle ilgili pek de bir detay vermeyen 5 sahne var, sahnelerden anlaşılan en önemli şey filmde muhteşem bir sinematografi geçirebileceğimiz. Tanıtım fragmanında arka plandaki saatli bombaya benzeyen müzik ve özellikle de son sahne, filmden beklediğim gerginliğin ve panik havasının biz izleyenlere yaşatılacağının sinyallerini veriyor. Nolan’ın her zamanki gibi büyük bir titizlikle çalıştığı ve tamamını IMAX’te çekmekte olduğu Dunkirk’in vizyon tarihi ise 21 Temmuz 2017


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder