13 Temmuz 2016 Çarşamba

Haftanın Şarkıları | 4 – 10 Temmuz 2016


Geçen hafta bayram tatili olmasıyla ben de bir haftalık güzel bir tatil geçirdim. Bozcaada, İzmir, Efes ve Fethiye gibi oldukça güzel yerlere gitme şansım oldu. Yani bol bol gezdim diyebilirim ve arabadaki zamanımın büyük çoğunluğunu da her zaman yaptığım gibi müzik dinleyerek geçirdim. Çünkü bana göre bir yolculuğun en vazgeçilmez parçası müzik dinlemektir. Bu yolculuk boyunca en çok dinlediğim şarkıları ise bir liste halinde sizinle paylaşmak istedim.

The Beach BoysAdd Some Music To Your Day

Bu şarkı a harfi ile başladığı için listemin başlarındaydı doğal olarak ve ben de genelde her yolculukta ilk bunu dinledim. Belki en hareketli The Beach Boys şarkısı değil ama en güzellerinden biri kesinlikle ve çokça dinlenmeyi de hak ediyor açıkçası.


SokoBad Poetry

Daha önce listelerimde birkaç kez daha bahsettiğim Soko da tabii ki yolculuklarımın önemli bir parçası oldu. Bu şarkı da sakin, tatlı ve tam bir Soko şarkısı. Ayrıca çok akılda kalıcı bir şarkı da bence. Dinlerseniz sözleri sizin de aklınıza takılacaktır eminim.


The PretendersBrass In Pocket

Bu şarkı da yine çok çok güzeldir ve geçen hafta en çok dinlediklerimden biri ancak önemli bir özelliği de var aslında. Bu müthiş şarkının bulunduğu müthiş albümü (plak olarak) buldum gezdiğim yerlerden birinde. Sevdiğim albümlerin plaklarını bulmak gerçekten güzel bir duygu ki bunu bulduğuma da çok sevindim.


Coldplay - Cemeteries of London

Diğer Coldplay şarkılarından daha farklı gördüğüm Cemeteries of London sanırım bir haftadan da fazla bir süredir aklıma takılmış çok güzel bir şarkı. Bu şarkının bulunduğu albüm olan Viva la Vida or Death and All His Friends ile grubun son albümü A Head Full Of Dreams de tatilde en çok dinlediklerimden zaten. Coldplay’siz bir tatil düşünülemezdi tabii ki.


St. VincentBirth In Reverse

Birçok enstrüman çalabilen müthiş müzisyen Annie Clark’ın yine aynı isimli (St. Vincent) albümünden bir şarkı Birth In Reverse. Bence St. Vincent oldukça farklı ve gerçekten müthiş bir müzisyen. Bunu son albümünün tamamını dinleyince tam olarak anladım. 2014 yılında çıkardığı St. Vincent isimli albümü o yıl birçok listede yılın albümü seçilmiş ve ona ilk Grammy ödülünü de kazandırmıştı. Ben albümden birkaç şarkıyı severek dinlememe rağmen albümün tamamını geçen hafta dinleyebildim ve anladım ki tam anlamıyla mükemmel bir albümmüş. Son yılların en iyilerinden kesinlikle ve bu şarkı da albümde en sevdiklerimden, şarkıdaki gitar kısmına bayıldım özellikle.


The ClashLondon Calling

Efsane gruplardan The Clash’in efsane albümü London Calling garip bir şekilde tatil tema şarkım gibi oldu, sanki Londra’ya gidecekmişim gibi. Londra’ya gidersem en çok dinleyeceğim şarkı olacak, belli oldu en azından. Gerçi bence grubun en güzel şarkılarından da biriydi zaten.


Morrissey - Irish Blood, English Heart

Bu çok sevdiğim Morrissey’in daha önce dinlemediğim bir şarkısıydı. Rastgele karşıma çıkınca ilk kez dinledim ve anında bayıldım bu şarkısına da. Gerçekten çok güzel bir şarkı.


The Smiths - William, It Was Really Nothing

Morrissey demişken tabii ki de onun solisti olduğu efsane grup The Smiths’i de çok dinledim her zamanki gibi. Grubun single olarak yayınlanan şarkılarından biriydi olan William, It Was Really Nothing grubun en güzel şarkılarından da biri bence.


KONGOSBirds Do It

Grubun geçen ay yayınladığı albümünden bir şarkı bu da. Aslında albümü ilk dinlediğimde pek sevememiştim ancak sonradan sevmeye başladığımı fark ettim. Albümün bu şarkısı çok güzel mesela, özellikle arka plandaki müziğe bayıldım.


Guns N’ Roses - Paradise City

Bu da yine benim için klasiklerden biridir zaten, o yüzden her zaman dilerim. Guns N’ Roses’ın en ikonik şarkılarından da biri bence. Ayrıca grubun efsane gitaristi Slash da çalmayı en sevdiği şarkılardan birinin bu şarkı olduğunu söylemişti.


The Beatles - Run For Your Life

Bu tatille birlikte anladığım şeylerden biri de Rubber Soul’un en iyi Beatles albümü olduğu gerçi Abbey Road ile çoğu listede tüm zamanların en iyi albümü olarak gösterilen Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band da harikalar hatta grubun harika olmayan bir albümü yok bence zaten ama Rubber Soul bana göre baştan sona mükemmel bir albüm. Bana birbirleriyle çok iyi bir uyum sağlamış gibi gelen harika şarkılardan oluşan bu mükemmel albüm diğer Beatles albümlerinden küçük de olsa bir tık önde benim için. Rubber Soul’un tüm şarkılarını çok sevsem de albümün son şarkısı Run For Your Life geçen hafta öne çıkan şarkı oldu. Bu şarkının ilginç bir özelliği de aslında John Lennon’ın bir röportajında bu şarkının en sevmediği Beatles şarkısı olduğunu söylemesi aslında ki grubun bir başka üyesi olan George Harrison için ise bu şarkı Rubber Soul’daki favori şarkılarından biriymiş. Ben bu konuda tamamen George Harrison’a katılıyorum gerçekten de albümdeki en güzel şarkılardan biri bu şarkı.


Patti SmithFree Money

Patti Smith’siz de olmazdı tabii ki. Onun hakkında detaylı bir yazım olduğu için şimdi çok şey yazmayacağım. Bu yolculukta en severek dinlediğim şarkısı ise Horses albümündeki en eğlenceli şarkılardan biri olan Free Money oldu.


BeyonceFreedom

Beyonce’nin son albümü Lemonade çıktığında en çok konuşulan konulardan biri olmuştu hatta hala da çok konuşulmaya devam ediyor ki bence konuşulmayı da çok hak ediyor. Çünkü sadece Beyonce’nin en iyi albümü değil bu senenin de en iyisi oldu bence. Ben çıktığından beri sürekli dinliyorum mesela ve bayıldığım bir albüm gerçekten. Sadece şarkıları değil klipleri de mükemmel. Bunun üzerine bir de inanılmaz sahne şovları var ki sırf onlar bile ayrı övgüyü hak ediyor. Albümde en sevdiğim şarkılardan biri olan Freedom’ın da mükemmel bir canlı performansı vardı ve eklediğim videodan sizde bunu izleyebilirsiniz. Bunu izleyip de Beyonce’ye hayran olmamak çok zor olur bence.


Florence + The MachineHow Big, How Blue, How Beautiful

Daha önce burada da birçok kez belirttiğim gibi en sevdiğim grup Florence + The Machine. Grubun üç albümü de benim için mükemmel albümler hepsinin yeri çok ayrı ama son albümleri How Big, How Blue, How Beautiful’nun yeri bende her zaman çok çok ayrı olacaktır. Rubber Soul’dan çok sevdiğim bir albüm varsa ancak bu üç Florence + The Machine albümünden biridir diyebilirim. Grubun How Big, How Blue, How Beautiful için çıktığı 1 buçuk yıldır devam eden ve yaklaşık 230 konser verdikleri muhteşem turneleri ise geçen hafta sona erdi. Turnedeki şarkı listesi resmen bana özel yapılmış tüm zamanların en iyi şarkıları listesi gibi bir şeydi, yani düşünün o kadar seviyorum ama maalesef bu turnedeki hiçbir konsere gidemedim. Ben gidemeden turnenin bitmesine çok üzüldüm ama artık yapabileceğim tek şey grubun müthiş şarkılarını dinleyerek yeni albümü ve yeni turneyi beklemek. Listeme de müthiş son albüme ve turneye adını veren How Big, How Blue, How Beautiful’i ekledim çünkü bu şarkı masmavi bir gökyüzü görünce aklıma gelen ilk ve tek şarkı oluyor hep ve geçtiğimiz hafta boyunca gittiğim yerlerde gökyüzü tam anlamıyla böyleydi.


Two Door Cinema Club - Are We Ready? (Wreck)


Listemdeki son şarkı ise bu hafta sonu Parkorman’da gerçekleşecek One Love Festival’de sahne alacak Two Door Cinema Club’ın yıl sonuna doğru çıkacak albümlerinden yayınladıkları ilk single. Grubu yavaş yavaş tanımaya başlıyorum ancak bu şarkı en güzel şarkılarından biri bence. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder