4 Haziran 2016 Cumartesi

Spor: 2016 Roland Garros Yarı Finallerin Ardından


Turnuvanın yağmurdan çok etkilenmesi ve oldukça karışan takvimlerin bir sonucu da tüm yarı finallerin aynı gün oynanması oldu, oysaki normalde yarı finaller Grand Slam’lerde iki-iki bölünürdü. Tüm maçların aynı gün oynanması da turnuvanın ikinci kortu olan Suzanne-Lenglen’de yarı final maçının oynanması gibi ilginç bir olayı beraberinde getirdi. Bunun ilginç bir yanı da şu ki dünya 1 numarası Novak Djokovic’in de maçının olduğu bu kort yeteri kadar dolmadığı için turnuva organizatörleri normal bileti olan izleyicileri korta almışlar. Ancak bu da Djokovic’in biraz daha seyirci ile etkileşim halinde maçını oynamasına neden oldu diyebiliriz belki de. Ortaya eğlenceli görüntüler de çıktı sonuç olarak.


Dünya 1 numarası Djokovic’in yarı finaldeki rakibi genç yıldız Dominic Thiem’di. Djokovic turun yıldız adaylarından biri olan Dominic Thiem karşısında oldukça dominant ve tek taraflı maç geçirdi. Rakibinden her anlamda üstündü ve kortta çok müthiş hareket ettiği için de müthiş vuruşlar çıkardı maç boyunca. Sadece son setin başında servis kırdırdığı için biraz zorlandı diyebileceğimiz Djokovic maçı 6-2 6-1 6-4 ile kazanarak kariyerinin 4. Roland Garros finaline yükseldi. Djokovic bu galibiyetle Grand Slam’lerdeki üst üste 27. galibiyetini aldı ki bu gerçekten inanılmaz bir sayı, geçen sene burada finalde Wawrinka’ya yenildiğinden beri Grand Slam’lerde hiç maç kaybetmedi ve üst üste 3 Grand Slam’i de kazanmayı başardı. Finalde ise kariyerindeki en büyük eksik olan Roland Garros’un Silahşörler Kupası’nı ilk kez kazanmak için mücadele edecek.


Djokovic’in yarı finaldeki rakibi ise Andy Murray ile Stan Wawrinka arasındaki muhteşem mücadele sonucunda belirlendi. Son şampiyon Wawrinka ile dünya 2 numarası Murray’nin karşı karşıya geldiği yarı final oldukça kaliteli bir tenisin oynandığı müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Andy Murray kariyerinin belki de en iyi toprak kort performanslarından birini hatta büyük ihtimalle en iyisini gösterdiği bu maçta son şampiyona pek de şans tanımadı diyebilirim. İlk iki seti hanesine yazdıran Murray, yine kendi kontrolünde olan üçüncü seti Wawrinka’ya kaptırsa da dördüncü seti de kazanmayı başarınca maçtan galip ayrılan isim oldu. Son şampiyonu 6-4, 6-2, 4-6 ve 6-2'lik setlerle rakibini 3-1'le geçen Murray kariyerinin ilk Roland Garros finaline yükseldi. Murray bu sonuçla açık dönemde burada final gören ilk Britanyalı oldu, en son 1937 yılında Bunny Austin burada final görmeyi başarmıştı. Murray ayrıca açık dönemde tüm Grand Slam’lerde final görmeyi başaran 10. isim de oldu. Djokovic’e oyun açısından benzeyen Murray’nin de finale çıkmasıyla bence oldukça heyecanlı bir final maçı bizi bekliyor olacak.


Kadınlarda ise son şampiyon Serena Williams, yarı finalde turnuvada inanılmaz işler yapan sürpriz isim Kiki Bertens ile karşılaştı. İlk Grand Slam yarı finalinde olan Bertens karşısında zaman zaman zorlu anlar yaşayan dünya 1 numarası, iki sette de servis kırdırıp geri düşmesine rağmen geri dönmeyi başardı ve maçı iki sette kazanmayı bildi. Yakın geçen maçta Bertens’i 7-6 6-4’lük iki set sonucunda yenmeyi başaran Serena geçen seneki şampiyonluğunun ardından bu sene de Roland Garros ‘ta finale yükselmeyi başardı. Turnuvaya oldukça iyi bir performansla başlayan Serena’nın son iki turda zorlu anlar yaşaması da dikkat çekici bir unsur oldu.



Serena’nın finaldeki rakibini ise Garbine MuguruzaSamantha Stosur mücadelesi belirledi. Bir önceki turda oldukça iyi bir performans gösteren Muguruza yarı finalde bunun da üstüne koymuş gibiydi. Stosur karşısında da oldukça etkileyici bir oyun oynayan Muguruza, maçı 6-2 6-4’lük setlerle rahatça geçerek finale yükseldi. Serena’nın rakibi olan Muguruza onun aksine son iki turda müthiş iki performans gösterdi. Hatta turnuvanın ilk turundaki maçında kaybettiği ilk setten sonra gittikçe daha iyi performans göstermeye başladı diyebilirim ki o maçta elenmeye de yaklaşmıştı. Final mücadelesi bu ikilinin 5. karşılaşmaları olacak. Önceki 4 karşılaşmanın ilginç yanı ise tamamının Grand Slam’lerde meydana gelmiş olması, ikilinin Roland Garros’taki maçından ise Muguruza galip çıkmış ve herkesi şok etmişti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder