27 Mart 2016 Pazar

Kesinlikle Dinlemelisin: Haftanın Şarkıları | 21 - 27 Mart 2016

Uzun zamandır yeni bir şarkıcı veya grup keşfetmemiştim. Yani en azından tam anlamıyla çok sevebileceğim birilerini diyeyim. Ancak yaklaşık 2 hafta kadar önce falan Spotify’da dolaşırken yeni birini keşfettim. Ve gerçekten çok, çok sevdim diyebilirim. Bahsettiğim kişi Fransız şarkıcı SoKo. 2 haftadır yani ilk dinlediğimden beri en çok dinlediğim kişi o sanırım. Çok sevimli diyebileceğim bir sesi var ve bazı şarkı sözleri de oldukça eğlenceli ve komik. Kendisi de oldukça ilginç ve eğlenceli biri zaten. Yani artık diyebilirim ki kesinlikle favorilerimden biri oldu. Hatta bu listeyi bile sadece onun şarkılarından yapabilirdim yani, o kadar sevdim.


SoKoWe Might Be Dead Tomorrow

Tüm şarkılarını çok sevdiğim için sadece bir şarkı seçmem çok zor oldu ancak sonuç olarak bunu seçtim. En güzel şarkılarından biri de buydu zaten. Aranızda bu şarkıyı daha önce duymuş olan birileri de olabilir. Şarkı 2 sene önce Tatia Pilieva'nın Youtube’da yayınladığı ve kısa zamanda viral olmayı başaran First Kiss isimli videoda da arka plan müziği olarak kullanılmış. Videonun viral olmasıyla şarkı da bayağı bir popüler olmuş aslında da benim duymam iki sene sonrayı buldu. Bununa ek olarak SoKo’nun tüm şarkılarını da öneririm size aslında.


ColdplayViva la Vida

Son birkaç haftadır en çok dinlediğim isimlerden biri de Coldplay aslında. Yani Coldplay’i oldum olası çok sevmişimdir zaten. Bu hafta ise yeni albümleri yerine eskilerini dinledim biraz ki uzun zamandır dinlememiştim ve çok özlediğimi fark ettim. Bir süre daha sürekli Coldplay dinleyeceğim sanırım. En sevdiğim şarkılarından biri de bu şarkı mesela.


BlurBeetlebum

Bu sene İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde izleyebildiğim filmlerden biri de Blur’un geçen sene çıkan müthiş albümü The Magic Whip’in nasıl ortaya çıktığını anlatan New World Towers’tı. Filmden beri en aklıma takılan şarkı ise eski şarkılarından biri olan Beetlebum oldu. En sevdiğim gruplardan birinin en iyi şarkılarından biri diyebilirim Beetlebum için kısaca.


QueenDon’t Stop Me Now

En sevdiklerimden biridir. Yani zaten Queen çok da bir şey söylememe gerek yok sanırım.


MorrisseyLet Me Kiss You

Tüm zamanların en iyi şarkı sözü yazarlarından biri olarak gördüğüm Morrissey’nin müthiş şarkılarından sadece biri bu.



The SmithsYou Just Haven’t Heard It Yet, Baby

Yine Morrissey faktörü önemli burada da. Zaten son zamanlarda Morrisey ve The Smiths’i oldukça fazla dinlemeye de başladım.


David BowieLife On Mars?

David Bowie’nin en güzel şarkılarından biri Life On Mars?’tır. Tek kelime ile mükemmel. Bu hafta şarkıya yeni bir yorum da Jimmy Fallon ile Chris Martin’den geldi. Jimmy Fallon oldukça iyi söylemiş, merak edenler ona buradan ulaşabilirler. Daha önce de Lorde’dan müthiş bir yorum gelmişti, ona da buradaki yazımdan ulaşabilirsiniz.


The DoorsPeople Are Strange

Yine eskilerden bir şarkı! Tüm zamanların en iyi gruplarından biri olan The Doors’un en sevdiğim şarkılardan biri de People Are Strange.


Elvis PresleyKing Creole

Evet bir tane daha eskilerden şarkı! Sanırım genelde eski şarkıları dinliyorum son zamanlarda. Ama Elvis Presley bu, hem şarkı da çok eğlenceli.


BORNS Electric Love


Eski şarkılarla dolu listemde günümüze en olanı 2015 yılında çıkan bu şarkı. Bu şarkıyı da Taylor Swift sayesinde öğrenmiştim aslında. Instagram hesabından şarkıyı çok sevdiğini söyleyip bir fotoğraf paylaşmıştı. Ben de merak edip dinlemiş ve çok sevmiştim. 


2 yorum:

  1. Güzel ve eğlenceli bir tur oldu benim için. Özellikle eski şarkılar, özlemişim :) Teşekkürler, devamını da bekliyoruz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem yorumlar ve muhteşem müzikler. Tekrar tekrar dinliyorum. Teşekkürler

    YanıtlaSil