14 Şubat 2016 Pazar

Film/Haber: Super Bowl 50’de yayınlanan TV Spotları!



Geçtiğimiz hafta Amerikan Futbol Ligi (NFL) finali olan Super Bowl vardı. Her sene Amerika’da hayatı resmen durduran ve büyük gösterilere ve konserlere de sahne olan Super Bowl, dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından biridir de ayrıca. Bu büyük organizasyonla ilgili en çok konuşulan konulardan bir başkası ise aralarda yayınlanan reklamlar ve bazı filmlerin bu organizasyona özel olarak hazırladığı fragmanlardır. Bu senenin reklam açısından kazananı hiç şüphesiz ki Batman V. Superman filmine özel müthiş iki reklam hazırlayan THY’di. Bunun dışında da bir sürü iyi reklam filmi yayınlansa da en dikkat çekici olanı THY’ninkiydi. E tabi bir sürü filmden de yeni tanıtım fragmanları yayınladı. Bu TV spotlarından en dikkat çekici olanları Captain America: Civil War ve X-Men: Apocalypse’ti ancak beni en heyecanlandıran The Jungle Book’un yeni fragmanı oldu. Yayınlanan tüm fragmanları (yorumlarımla birlikte) yazıma ekledim. Yazımda bunlara ek olarak THY reklamları da var aranızda izlemeyenler varsa hala onlara da bakmanızı tavsiye ederim. Peki bu yazıyı niye bir hafta geç yazdın diye düşünüyorsanız, cevabım hem bu hafta okulun da açılmasıyla biraz yoğun olmamdı hem de bugün eğer biraz sıkılıyorsanız ve yapacak daha iyi bir işiniz yoksa alın bu TV spotlarını izleyebilirsiniz diye düşündüm. Bazılarını özellikle mutlaka izleyin derim.



İlk olarak X-Men: Apocalypse’den gelen TV spotuna bakalım. Bu sene en merak ettiğim filmlerden biri olan X-Men: Apocalypse ile ilgili yayınlanan ilk fragmanın ardından hiçbir yeni içerik gelmemişti ki iddialı her gişe filminin olduğu gibi onun da Super Bowl özel tanıtım fragmanı yayınlandı. Bu aksiyon dolu yeni fragmanda Olivia Munn’un canlandırdığı Psylocke çokça görülüyor. Gerçekten çok büyük ve iddialı görünen filmin nefes kesici fragmanı beni daha da meraklandırdı. He bu arada yeni seride eleştirilen noktalardan biri yine eleştirilecek gibi çünkü Jennifer Lawrence’ı bu fragmanda da Mystique’ten çok Raven olarak görüyoruz ki film boyunca da öyle olacak gibi duruyor. Ayrıca filmin bunun kadar heyecan verici olan ilk fragmanına da buradan ulaşabilirsiniz.


Super Bowl’da bir kez daha gördük ki Captain America: Civil War ne yapsa olay olacak gibi. Marvel ikinci Captain America filmi için tamamen yeni görüntülerden oluşan bir tanıtım fragmanı yayınladı. Filmle ilgili heyecanınızı kat be kat arttıracağından emin olduğum bu fragmanda ilk defa Vision ve Ant-Man’i de görüyoruz ki artık görmediğimiz tek bir karakter kaldı. Kim olduğunu söylememe gerek yok, Iron Man’in takımındaki o eksiğin Ant-Man’e karşı denk gelebilecek bir başka böcek süper kahraman söylemem yeterli olur bence ;) He bu arada filmin ilk fragmanına buradan ve daha önce yayınlanan, tarafları belirten promosyon resimlerine ise buradan ulaşabilirsiniz.


Bourne serisini aksiyon filmi bakımından tam anlamıyla bir külte dönüştüren Paul Greengrass ve Matt Damon serinin üçlemeyi müthiş bir şekilde tamamlayan Bourne Ultimatum’un ardından serinin 5. Filminde tekrar bir araya geliyorlar. GreengrassDamon ikilisi seriye ancak doğru hikaye gelirse döneceklerini açıklamışlardı ki yeni filmde ikilinin yeniden bir araya geleceğini görünce çok heyecanlanmıştım zaten. Merakla beklediğim filmden yayınlanan ilk fragman çok heyecan verici görünüyor. Bu arada dikkat çeken bir nokta da beşinci Bourne filminin adının Jason Bourne olarak belirlenmesi oldu. 29 Temmuz 2016’da çıkacak filmin baş kötü adamını Vincent Cassel oynayacakken filmde ona ek olarak Alicia Vikander ve Tommy Lee Jones gibi isimleri de görebileceğiz.


Şimdi de geldik beni en heyecanlandıran fragmana! Çocukken hatta hala da çok sevdiğim The Jungle Book’un bu sene çıkacak ilk canlandırma versiyonundan ikinci fragman yayınlandı. Walt Disney tarafından ilk kez 1967’de sinemaya uyarlanmış olan ölümsüz eser The Jungle Book, 1994 yılında yine beyaz perdeye gelmişti ancak o zamandan beri Disney bu müthiş eseri ilk defa izleyici ile buluşturacak. 1967’deki versiyonla aynı tema ve müzik ile çekilecek filmin yönetmen koltuğunda Iron Man serisi ile tanıdığımız Jon Favreau var. Bizi büyüleyici bir dünyaya götürecek bu müthiş filmin kadrosu ise bir o kadar büyüleyiciydi. Müthiş kadroda Scarlett Johansson, Bill Murray, Christopher Walken, Lupita Nyong’o, Idris Elba, Giancarlo Esposito ve Ben Kingsley gibi yıldızlar var. Tüm bunların üstüne bana da 15 Nisan 2016’da vizyona girecek The Jungle Book’u heyecanla beklemek kaldı sadece. He bu arada yayınlanan ilk fragmana da buradan ulaşabilirsiniz.


1996 yılında çıkan Independence Day’in 20 yıl ardından gelecek olan devam filmi Independence Day: Resurgence’dan da yeni bir fragman yayınlandı. Çok sevilen filmin devam filminden yönetmenlik koltuğunda ilk filmi de yönetmiş olan Roland Emmerich oturacak. Yeni filmin kadrosunda ilk filmde önemli bir rolü olan Will Smith olmayacak ancak ilk filmden Jeff Goldblum, Bill Pullman ve Vivica A. Fox yeni kadroda da yer alıyorlar. Onlara ek olarak bu filmde kadroya Hunger Games serisi ile tanıdığımız Liam Hemsworth ve her filmiyle adından çokça bahsettiren başarılı oyuncu Charlotte Gainsbourg var. Filmden yayınlanan ilk fragmana ise buradan ulaşabilirsiniz.


Yapımcılığını J.J. Abrams’ın üstlendiği apokaliptik gerilim filmi 10 Cloverfield Lane de ilk fragmanından sonra Super Bowl’da bir TV spotu yayınlanan filmlerden biri oldu. Kadrosunda Mary Elizabeth Winstead, John Goodman ve John Gallagher gibi isimleri bulunduran 10 Cloverfield Lane bu TV spotuyla daha gizemli bir havaya bürünüyor ve izleyicileri daha da meraklandırıyor. Merak edenler 1 Nisan 2016’da vizyona girecek filmin ilk fragmanına buradan ulaşabilirler.


Geçen senenin en konuşulan filmlerinden biri olan Kingsman: Secret Service ile tanıdığımız genç aktör Taron Egerton ve Wolverine rolü ile akıllarda yer etmiş Hugh Jackman’ın bir araya geldiği Eddie The Eagle filmin de Super Bowl’a özel bir TV spotu yayınlandı. Gerçek bir hikayeye dayanan ve sevilen İngiliz sporcu Eddie Edwards’ın hikayesini anlatan filmde Eddie’yi Taron Egerton canlandırırken onun koçunu ise Hugh Jackman canlandırıyor. Bu TV spotunda bazı sporcuların filmin ne kadar motive edici olduğu ile ilgili yorumları da bulunuyor. 1 Nisan 2016 tarihinde vizyona girecek filmin ilk fragmanını merak edenler fragmanı buradan izleyebilirler. Çok güzel bir film olacak gibi görünüyor ben böyle ilham verici hikayeleri de çok severim zaten.


2 gün önce çook uzun bir bekleyişin ardından vizyona giren Deadpool’dan da yeni bir TV spotu gelmişti. E tabii ki güzel yani ne diyeyim izleyin mutlaka. Tahmin edeceğiniz gibi diğer TV spotlarından biraz daha farklı olan bu eğlenceli TV spotunda Ryan Reynolds’un canlandırdığı sevilen anti kahramanımız Deadpool Super Bowl’a özel bir espri ile karşımızda.


İlk filmi de bana pek ilgi çekici gelmediği için izlemeyi tercih etmediğim filmlerden biri olan Teenage Mutant Ninja Turtles 2’den de bir TV spotu yayınlandı. Bu TV spotu da benim yeni film için pek heyecanlanmamı sağlamadı açıkçası. Michael Bay’in prodüktör olduğu serinin ikinci filminin ilk fragmanına ise buradan ulaşabilirsiniz (eğer merak ediyorsanız tabi).


300 filmi ile adından çokça söz ettirmiş olan Gerard Butler’ı, Game of Thrones ile tanıdığımız Nikolaj Coster-Waldau’yu ve The Signal, The Giver gibi filmlerle tanıyor olabileceğiniz Brenton Thwaites’ı bir araya getiren Gods of Egypt’tan da yeni bir TV spotu yayınladı. İlk fragmana ise buradan ulaşabilirsiniz.


Bu sene merakla beklediğim animasyon filmlerinden biri olan The Secret Life of Pets de TV spotu yayınlanan filmlerden biriydi. Çok sevdiğim animasyon serisi olan Despicable Me’nin arkasında olan isim Chris Renaud’un Despicable Me, Hop ve Minions’tan sonra yönetmeliğini üstlendiği beşinci animasyon filmi olan The Secret Life of Pets, sevimli hayvanların sahiplerinin yokluğunda evde yaptıklarını anlatıyor. Filmden yayınlanan TV spotu da ilk fragman gibi eğlenceli görünüyor. İlk fragmana buradan ulaşabilirsiniz.


Son TV spotu da merak ettiğim bir başka filmdendi. Tim Burton’ın yönettiği ve beklentilerin altında kalan Alice in Wonderland’in ikinci filmi Alice Through the Looking Glass’tan oldukça heyecan verici bir fragman yayınlanmıştı ki bu TV spotu da fragmana benzer görüntüler barındıran ve bir o kadar heyecan verici bir TV spotu olmuş. Bu filmde Tim Burton prodüktör koltuğunda otururken yönetmenlik koltuğunda ise James Bobin var. Filmin yıldızlarla dolu kadrosunda ilk filmde dönen Johnny Depp, Helena Bohem Carter, Anne Hathaway, Michael Sheen, Mia Wasikowska ve Alan Rickman varken bu filmde kadroya Sacha Baron Cohen ve Moriarty olarak tanıdığımız Andrew Scott da eklenmiş.


Ve geldik THY’nin müthiş reklamlarına. Resmi sponsoru olduğu Batman V. Superman: Dawn of Justice filmine özel yapılan reklamlardan biri Superman’in şehri Metropolis’te geçerken reklamda Lex Luther’ı (Jesse Eisenberg) görmekteyiz.



E tabi sadece bununla da kalmamış THY Batman’in şehri olan Gotham’a da “uçmak” isteyenler olur demiş ve Gotham’a özel de bir reklam filmi yapıp Bruce Wayne’i (Ben Affleck) oynatmış yani daha ne olsun. Ben açıkçası iki reklamı da çok sevdim. Hala izlemediyseniz buyurun sizde izleyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder