25 Eylül 2015 Cuma

Film/Haber: Sam Smith'in Bond Şarkısı Yayınlandı!


Beklenen gün geldi! Spectre’nin merakla beklediğim tema şarkısı yayınlandı. Daha önce yeni Bond şarkısını ile ilgili yapılan açıklamayı paylaşmıştım. Sam Smith’in bestelediği şarkı 25 Eylül’de çıkacaktı ve o gün geldi sonunda.

24 Eylül 2015 Perşembe

Film/Haber: Yıldızlarla Dolu The Big Short'tan İlk Fragman!


The Big Short konusu ve yıldız oyuncularıyla önümüzdeki ödül sezonuna tam anlamıyla damga vuracak bir film. Ödül sezonunda en çok konuşacağımız filmlerden biri olan The Big Short’tan ilk fragman da yayınlandı. Hem de muhteşem bir fragman!

22 Eylül 2015 Salı

Film/Haber: Battle of Sexes'de Billie Jean King'i Brie Larson Canlandırabilir !


Birkaç ay önce paylaştığım bir yazımda Bobby Riggs ile Billie Jean King arasında geçen tarihi tenis maçını konu alacak Battle of Sexes’de Bobby Riggs’i Steve Carell’ın, Billie Jean King’i ise Emma Stone’un canlandıracağını yazmıştım. Ancak görünen o ki Emma Stone programındaki yoğunluktan dolayı projeyi bırakmak zorunda kalmış. Stone’un projeden ayrılmasıyla beraber Billie Jean King rolü için en büyük aday olarak Brie Larson gösteriliyor.

19 Eylül 2015 Cumartesi

Spor: 2015 Amerika Açık'tan Sonra


2015 yılındaki Grand Slam’leri New York’taki 2 haftalık müthiş bir Amerika Açık‘ın ardından tamamlamış olduk. Ben de bu sefer turnuvanın sonunda bir değerlendirme yazısı yazayım dedim. Bu yazımda turnuvanın enlerinden ve önemli anlarından biraz bahsetmek istiyorum.

14 Eylül 2015 Pazartesi

Spor: 2015 Amerika Açık 14. Günün Ardından



Turnuvanın 14. ve son günü erkekler finali günüydü. Tenisin zirvesindeki iki ismin karşı karşıya geleceği dev bir final vardı. Ancak yağmur nedeniyle bu dev final tam 3 saat geç başlayabildi. Sezonun son Grand Slam’inde finalde iki yaşayan efsane, dünya 1 numarası Novak Djokovic ile dünya 2 numarası Roger Federer karşı karşıyaydı. Djokovic-Federer rekabeti kuşkusuz ki tenis tarihinin en özel rekabetlerinden biri. Bu final maçı ise bu müthiş ikilinin 42. karşılaşmasıydı ve bu maçta da ikilinin diğer maçlarında olduğu gibi tenise dair her şey vardı. Uzun ve heyecanlı ralliler, inanılmaz vuruşlar ve sonuna kadar devam eden bir çekişme vardı. İki büyük şampiyon, iki büyük savaşçı sayesinde yılın son Grand Slam’i müthiş bir maç ile tamamlanmış oldu.

13 Eylül 2015 Pazar

Spor: 2015 Amerika Açık 13. Günün Ardından



Turnuvanın 13. gününde kadınlarda final maçı vardı ve müthiş bir final oldu. İki İtalyan’ı, iki çok yakın arkadaşı yani 33 yaşındaki Flavia Pennetta ile 32 yaşındaki Roberta Vinci’yi karşı karşıya getiren bu tarihi final gerçekten görülmeye değerdi. Güzel bir tenis, zaman zaman çekişme ve heyecanlı puanlar vardı bu final maçında. İtalyan derbisi de diyebileceğimiz bu maçın kazananı ilk İtalyan Amerika Açık şampiyonu olarak tarihe geçecekti. Ancak son yılların en beklenmedik Grand Slam finaliyle ilgili en güzel şey maç sonrası olanlardı.

12 Eylül 2015 Cumartesi

Spor: 2015 Amerika Açık 12. Günün Ardından



Turnuvanın 12. gününde şu ana kadarki en büyük sürpriz yaşandı. Bu sürprize turnuva tarihinin hatta tenis tarihinin en büyük sürprizlerinden biri bile diyebiliriz. Turnuvaya 2015’in ilk üç Grand Slam’ini (Avustralya Açık, Roland Garros, Wimbledon) kazanarak gelen ve Amerika Açık’ı da kazanıp “Takvim Grand Slam’i” (True Grand Slam) yapmak isteyen Serena Williams, yarı finalde turnuvaya (hiç beklenmedik bir şekilde) veda etti. Herkes Serena’nın şampiyon olup “Takvim Grand Slam’i” yapmasını beklerken yarı finalde karşısına kariyerinin en iyi tenisini oynayan, inanılmaz bir Roberta Vinci vardı.

11 Eylül 2015 Cuma

Film/Haber: Christopher Nolan'ın Yeni Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu !



En sevdiğim yönetmenlerden biri olan Christopher Nolan’ı son yılların en başarılı yönetmenlerinden biri olarak sayabiliriz artık. Dark Knight üçlemesi ve Inception gibi büyük başarı yakalamış filmlerin arkasında olan İngiliz yönetmen; ayrıca Memento, Prestij ve Insomnia gibi filmlerin de yönetmenliğini yapmıştı. Yönettiği en son film olan, yaklaşık bir sene kadar önce vizyona giren ve senaryosunu kardeşi Jonathan Nolan ile yazdığı Interstellar’dan beri ise sessizliğe bürünmüştü. Ancak yavaş yavaş Nolan’ın yeni projeleriyle ilgili gelişmeler gelmeye başlıyor.

Spor: 2015 Amerika Açık 11. Günün Ardından

Dün yani turnuvanın 11. gününde kadınlar yarı finalleri oynanacaktı ancak yağmur nedeniyle o maçlar bugüne ertelendi. Böylece teklerdeki tüm yarı finaller bugün oynanmış olacak. Bugünün (müthiş) programı ise sırasıyla şöyle:

10 Eylül 2015 Perşembe

Spor: 2015 Amerika Açık 10. Günün Ardından


Turnuvanın 1. Gününde son çeyrek finaller vardı. Dünya 2 numarası Roger Federer’in rakibi müthiş bir form yakalamış olan Fransız Richard Gasquet’di. Ekselansları, bu turnuvada kariyerinin en iyi performanslarından birini gösteren Gasquet karşısında müthiş bir oyun oynadı. Rakibine kurduğu üstünlüğü maçın başından sonuna devam ettiren Federer, maçı 6-3 6-3 6-1’lik setlerle kazanarak çok rahat bir şekilde yarı finale yükseldi.

9 Eylül 2015 Çarşamba

Spor: 2015 Amerika Açık 9. Günün Ardından


Turnuvanın 9. Gününde teniste son 20 yıla damga vurmuş, hatta tenis tarihi değiştirmiş iki muhteşem sporcu karşı karşıya geldi. İkisinin de benzer bir oyunu vardı: çok iyi servisler, güçlü ve agresif vuruşlar. Bu iki müthiş tenisçi arasında çok uzun zamandır devam eden bir rekabet de vardı. Bahsettiğim bu iki müthiş sporcu Serena Williams ile Venus Williams. Bu ikili bazen rakip, bazen takım arkadaşı olsalar da her şeyden önce kardeşler. İşte bu rekabetin bu kadar özel olmasını sağlayan da bu olsa gerek.

8 Eylül 2015 Salı

Film/Haber: Yeni Bond Şarkısını Kimin Söyleyeceği Belli Oldu!!


Her zamanki gibi yeni Bond filmi çıkacağını açıklandığında filmle ilgili merakla beklenen çok şey vardı. Kim kötü adam olacak, kim Bond kadını olacak gibi sorular çok sorulmuştu. Bunların cevabını öğrenmiştik, önceki bir yazımdan bunlara siz de ulaşabilirsiniz. Ancak şu kesin ki yeni film Spectre için en az bu sorular kadar cevabı beklenen bir soru daha vardı. Bu soru da Bond şarkısını kimin söyleyeceğiydi. Ve bugün bu sorunun cevabını da öğrendik: Sam Smith 

Spor: 2015 Amerika Açık 8. Günün Ardından


Turnuvanın ikinci haftası bir şok sonuç ile başladı. Senenin en iyi oyuncularından biri olan dünya 3 numarası Andy Murray, dördüncü turda karşılaştığı Kevin Anderson’a direnemeyerek turnuvaya erken sayılabilecek şekilde veda etti. Turnuvanın bu seneki en uzun maçlarından biri olan bu maçı 7-6 6-3 6-7 7-6’lik dört sette kazanan Anderson, 4 saat 18 dakikanın ardından daha önce burada şampiyonluk yaşamış olan Murray’i turnuvanın dışına itti. Büyük servisleri ve iyi oyunuyla Anderson, bu çok önemli galibiyetin ardından kariyerinde ilk defa bir Grand Slam’de çeyrek finale yükseldi. Anderson bu sene Wimbledon’da da dünya 1 numarası Novak Djokovic’i elemeye çok yaklaşmıştı.

7 Eylül 2015 Pazartesi

Spor: 2015 Amerika Açık 7. Günün Ardından


Turnuvanın 7. gününde Serena Williams şu ana kadarki belki de en zorlu rakibi ile karşılaştı. Şu anda turda bulunan en yetenekli genç oyuncularından biri olan Madison Keys ile turnuvanın dördüncü turunda karşılaşan Serena, kesinlikle turnuvadaki en net maçını oynadı. Maç boyunca çok kararlı görünen Serena, çok iyi bir oyun ortaya koydu. Keys ise kendisinden beklenen kadar iyi bir maç çıkarmadı. 20 yaşındaki vatandaşı karşında ilk seti 6-3 ile alan Serena, ikinci sette de tam Keys çok iyi oynamaya başlamışken servis kırdı ve avantajı yakaladı. İkinci seti de 6-3 ile alan Serena, turnuvada oynadığı en iyi maçının ardından çeyrek finale yükseldi.

6 Eylül 2015 Pazar

Spor: 2015 Amerika Açık 6. Günün Ardından


6. günde turnuvanın en güzel, en çekişmeli ve en heyecanlı maçlarından biri vardı. Victoria Azarenka ve Angelique Kerber gibi çok yetenekli iki ismi karşı karşıya getiren bu müthiş maçta tenise dair herşey vardı neredeyse. Victoria Azarenka’nın maç boyunca çok, çok kaliteli vuruşları vardı. Angelique Kerber’in ise inanılmaz bir savunması vardı. Hani klasik bir Nadal savunması vardır ya attığınız topların neredeyse hepsi çok güçlü bir şekilde geri döner. İşte tam olarak öyle bir savunması vardı Kerber’in bu maçta. Hatta ben çokça “Yok artık” veya “Bu kadar da olmaz” dediğim Kerber için, işte o kadar iyiydi dün Kerber. Victoria Azarenka’nın ise ondan aşağı kalır yanı yoktu kesinlikle. Azarenka ilk sette 5-2 geriye düşmüştü. Sonrasında ise müthiş bir savaş vererek üst üste 5 oyun kazanıp seti 7-5 ile bitirmeyi başarmış ve böylece ilk seti hanesine yazdırmıştı Vika. İkinci sette yine 5-2 öne geçmeyi başaran Kerber, bu sefer Azarenka’nın geri dönmesine izin vermedi. Seti 6-2 ile alan Kerber’in set puanındaki müthiş dropshot’ı ise kesinlikle görülmeye değerdi. Üçüncü ve final setinde ise uzun ralliler ve çok çekişmeli oyunlar vardı. Final setinde avantajı yakalayan Azarenka, rakibinin servisinde maç puanları yakaladı ancak Kerber tam 5 tane maç puanı çevirmeyi başardı. Bir sonraki oyunda servis atan Azaranka’ydı ve kendi oyununu sıfıra karşı alan Vika, seti 6-4 kazanmayı başardı. İki tenisçinin toplam 100 winner’a ulaştığı bu muhteşem maçı kazanan Azarenka, Kerber ile oynadığı beşinci maçtan da galibiyet ile ayrılarak dördüncü tura yükseldi.

5 Eylül 2015 Cumartesi

Spor: 2015 Amerika Açık 5. Günün Ardından


Günün merakla beklenen karşılaşmalarından biri Venus Williams-Belinda Bencic mücadelesiydi. Tenisin yaşayan efsanelerinden ve 17 Amerika Açık’ını oynayan Venus Williams, geleceğin yıldız adaylarından 18 yaşındaki Belinda Bencic karşısında eskilerden kesitler sundu diyebiliriz. Genç oyuncu karşısında tam anlamıyla müthiş bir oyun çıkaran Venus, özellikle birinci sette rakibine büyük bir üstünlük kurmayı başardı. İlk seti 6-3 ile zorlanmadan alan Venus, ikinci sette 4-1 geriye düşmüştü. İkinci set artık Bencic’e gidecek gibi görünmüştü. Ancak Venus sette geri döndü ve yine rakibine üstünlük kurarak bu seti de 6-4 ile kazandı. Ağustos ayının en iyi oyuncusu seçilen Bencic’in bir adım önde gibi görüldüğü bu maçı kazanıp dördüncü tura yükselen Venus Williams, 2010 yılından beri ilk defa turnuvada üçüncü turu geçmiş oldu. Bu maçın bir diğer anlamı da turnuvada kalan oyunculardan en yaşlısıyla en gencinin karşılaşması oldu.

4 Eylül 2015 Cuma

Spor: 2015 Amerika Açık 4. Günün Ardından


Turnuvanın dördüncü gününde turnuva tarihine geçen bir maç vardı. 2015 Wimbledon finalisti, 9 numaralı seribaşı Garbine Muguruza ile dünya 97 numarası Johanna Konta arasındaki müthiş mücadele tam 3 saat 23 dakika sürerek Amerika Açık tarihine en uzun kadınlar maçı olarak geçti. Bu maraton maç çok yüksek sıcaklık ve nem de oynandı ve çok güzel bir mücadeleye de sahne oldu. Tie-break’e giden ilk seti alan Konta olmuştu. İkinci seti ise yine tie-break’le alan Muguruza oldu ve maç final setine uzadı. Final seti ise ilk iki setteki kadar başa baş gitmedi ve final setinde rakibine üstünlük kurmayı başaran Konta oldu. Son seti 6-2 ile kazanan Konta, seribaşlarından biri olan Muguruza’yı turnuvanın dışına itmeyi başararak bir üst tura yükseldi.

3 Eylül 2015 Perşembe

Spor: 2015 Amerika Açık 3. Günün Ardından

 

Turnuvanın en büyük sürprizlerinden biri ise Amerikalı Bob Bryan-Mike Bryan kardeşlerin turnuvanın daha ilk turunda elenmesi oldu. Tüm zamanların en iyi çiftlerinden olan ve kazanmadıkları kupa kalmayan Bryan kardeşler, şu anda dünya klasmanında 1 numaradalar. Turnuvanın ilk turunda vatandaşları olan Sam Querrey-Steve Johnson ikilisiyle karşılaşan Bryan kardeşler, karşılaşmayı 6-7, 7-5 ve 3-6'lık setlerle kaybettiler. Bu sonuç Bryan kardeşlerin 10 yılın ardından ilk kez bir sezonu Grand Slam şampiyonluğu olmadan kaybetmeleri anlamına da geliyor. Kariyerlerinde kazandıkları 11 şampiyonluğun 16’sı Grand Slam şampiyonluğu olan Bryan kardeşlerin bir de 2012 Londra Olimpiyat’larından da altın madalyası vardı.

2 Eylül 2015 Çarşamba

Spor: 2015 Amerika Açık 2. Günün Ardından


Turnuvanın ikinci günü Roger Federer korttaydı. Ekselansları’nın rakibi geçen sene Shanghai’da karşılaştığı ve karşısında 5 maç puanı çevirmesi gereken Leonardo Mayer’di. Shanghai’daki son maçlarında çok zorlanmış olan Federer, bu sefer çok rahattı. Maç boyunca neredeyse kusursuz oynayan Ekselansları, maçı 6-1 6-2 6-2’lik setlerle kazanarak adını bir üst tura yazdırdı. Rakibine sadece 5 oyun bırakan Federer’in toplamda 11 ace ve 29 winner’ı vardı maçta. Böylece Federer zorlu bir rakip karşısında sergilediği kusursuz performansla turnuvaya müthiş bir başlangıç yapmış oldu.

1 Eylül 2015 Salı

Spor: 2015 Amerika Açık 1. Günün Ardından


Amerika Açık’ta sürprizlerle dolu bir ilk gün sona erdi. Heyecanlı ve çekişmeli maçlar olduğu gibi beklenmeyen sonuçlar da vardı. Günün en büyük sürprizi ise gizli favorilerden biri olan geçen senenin finalisti Kei Nishikori’nin elenmesi oldu. Nishikori’nin ilk tur eşleşmesi çok kolay olmasa da elenmesi tahmin edilmiyordu. Fransız Benoit Paire ile karşılaşan Japon yıldız Nishikori çekişmeli geçen 5 setlik maçta turnuvaya veda eden isim oldu. Nishikori’yi 6-4 3-6 4-6 7-6(6) 6-4 ile geçen dünya 41 numarası Paire ise kariyerinin en önemli galibiyetlerinden birini elde etmiş oldu.