13 Aralık 2015 Pazar

Spor/Haber: Roger Federer’in 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’ndaki Partneri Belli Oldu!



2016’da olimpiyatlarda ülkesi İsviçre’yi temsil edecek olan yaşayan efsane Roger Federer, karışık çiftlerde bir başka efsane ile oynamaya karar verdi ve bu kararını da kendi Twitter hesabından açıkladı. (Paylaşımı yazının sonunda bulabilirsiniz.) 17 kez Grand Slam şampiyonu olan Ekselansları’nın karışık çiftlerdeki partneri 5 kez Grand Slam şampiyonu olmayı başarmış Martina Hingis oldu. Böylece iki efsaneyi olimpiyatlarda beraber izleyebileceğiz.


Ekselansları’nın daha önce 4 olimpiyatta ülkesini temsil etmiş olsa da teklerde hiç altın madalyayı kazanamadı. Son olimpiyatta Londra’da finalde Andy Murrray’e yenilerek altın madalyayı elde etme şansını kaçırmış ve gümüş madalya alabilmişti. Ancak Federer’in teklerde olmasa da çiftlerde altın madalyası var. Bu altını da 2008’de Pekin’de çiftlerde beraber oynadığı Stan Wawrinka ile kazanmıştı. Ayrıca Federer’in inanılmaz ötesi kariyerinde teklerde olimpiyat altını; Roma Masters, Monte Carlo Masters ile beraber kazanamadığı 3 büyük turnuvadan (!) biri. Sırf bu cümle bile Federer’in ne kadar büyük ve önemli bir sporcu olduğunu gösteriyor. O yüzden Ekselanslarının muhteşem kariyeri ile ilgili daha fazla şey söylemek yerine biraz da Martina Hingis’in muhteşem kariyerinden söz etmek istiyorum.


Tenis tarihinde birçok ilke imza atmış olan Hingis, özellikle kariyerinin ilk yıllarında çok büyük başarılar elde ederek tenise damgasını vurmuştu. 1994 yılında profesyonel olan Hingis, 1995 yılı itibariyle hızlı bir yükselişe geçmiş ve 1996’da ise ilk tekler şampiyonluğunu kazanmıştı. Bu şampiyonluğun 3 ay sonrasında ise Avusturalya Açık finalinde Mary Pierce’i geçerek henüz 16 yaşında Grand Slam kazanarak tarihin en genç Grand Slam şampiyonu olmayı başardı. Hingis, 31 Mart 1997 tarihinde ise 1 numaraya yükselerek bunu başaran en genç oyuncu oldu. Kariyerinin belki de en iyi senesi olan 1997‘de ise tüm Grand Slam’lerde final oynayan Hingis, 3 Grand Slam şampiyonluğu elde etti. 2002 yılında yaşadığı sakatlıkların ardında tenisi süresiz olarak bıraktığını açıklayan Hingis, uzun bir aranın ardından 2006 yılında kortlara geri döndü. 2006’da dünya 6 numarasına kadar yükselmeyi başaran Hingis, 3 şampiyonluk kazanmasının yanında bir de Yılın Geri Dönüşü ödülünü kazanmayı başardı. 2007 yılında ikinci emeklilik kararını alan Hingis, 2013 yılında çiftler karşılaşmalarında yer alarak ve koçluk yaparak kortlara geri döndü. Daniela Hantuchová, Sabine Lisicki, Flavia Pennetta ve Leander Paes ile gibi isimlerle karşılaşmalara çıkan Hingis, çiftlerde Sania Mirza ile birlikte mücadele etmeye devam ediyor ve 2015 yılı Eylül ayından beri çiftlerde dünya ikincisi konumunda bulunuyor. Bu sene çiftler ve karışık çiftlerde inanılmaz bir performans gösteren Hingis, çiftlerde Sania Mirza ile birlikte Wimbledon ve Amerika Açık’ı kazanırken karışık çiftlerde ise Leander Paes ile birlikte Avustralya Açık, Wimbledon ve Amerika Açık’ı kazandı. Ayrıca Sezon Sonu Şampiyonası’nda da çiftlerde şampiyon olmayı başarmıştı.


Birçok tenis otoritesi tarafından tüm zamanların en iyi tenisçisi olarak gösterilen Roger Federer ile yine birçok otorite tarafında son yılların en iyilerinden bir olarak gösterilen Martina Hingis’i birlikte izlemek kesinlikle çok güzel olacak, ben şimdiden heyecanlandım bile. Özetle, önümüzdeki yaz Rio’da iki efsane tenisçiyi birlikte oynarken izleme şansı bulacağız diyebilirim. Bu birliktelik ikili için ilk de olmayacak yaklaşık 15 yıl önce yine beraber oynamış ve İsviçre adına Hopman Cup’ı kazanmışlardı(En üstteki fotoğraf oradan). Bakalım olimpiyatlar nasıl olacak! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder