30 Mayıs 2015 Cumartesi

Spor: Roland Garros'ta 7. Günün Ardından


Dünya 1 numarası Serena Williams ile eski dünya 1 numarası Victoria Azarenka üçüncü turda karşılaştı. İkilinin oynadığı birçok maç gibi bu da çok çekişmeli geçti. Maça iyi başlayan Azarenka oldu, servis kırdı ve 2-0 öne geçti. Ancak sonra Serena da servis kırdı ve durumu 2-2’ye getirdi. Azarenka bir kere daha servis kırıp bu sefer avantajını kaybetmedi, seti 6-3 ile kazandı. Azarenka 2. sette de servis kırarak 3-1 öne geçti. Serena da yine servis kırıp durumu 4-4’e getirdi. Sonra bir kere daha servis kıran Serena ikinci seti 6-4 kazandı. İkinci setin son puanı ise biraz tartışmalı oldu, çizgi hakeminin verdiği dışarıda kararını sandalye hakemi değiştirdi ve puan tekrar edildi.
Azarenka’nın puanın kendisine verilmesi yönündeki itirazları bulunsa da puan tekrar edildi, tekrar edilen puanı Serena aldı ve böylece seti kazandı. Azarenka’nın itirazları ikili arasında kısa bir gerginlik yaşanmasına da neden oldu. Son sette ise daha ilk oyunda servis kıran Azarenka oldu ve bu avantajla 1-0 öne geçti. Ancak Serena yine servis kırarak bir kez daha Azarenka’nın avanajını kaybetmesine neden oldu. Durum 2-2’de dengeye geldi. Sonraki oyunlarda Azarenka’nın direnci kırılmış gibiydi ve Serena 2 kere daha servis kırarak seti 6-2, maçı ise 2-1’lik skorla kazandı. Serena maç boyunca Azarenka’yı geriden takip etmesine rağmen önemli puanları iyi oynayarak maçı kazanmayı başardı. Daha önce birkaç kere olduğu gibi burada da kritik puanları iyi oynayan maçı kazanmayı başardı. Azarenka’nın maç genelinde gösterdiği çok iyi performansı, kritik puanlarda olmayınca maç Serena’nın oldu. Serena bu galibiyetiyle Grand Slam’lerin hepsinde 50 ve üzeri maç galibiyetine ulaşmış oldu. Bunun yanında da özellikle ilk sette çok iyi oynayan Azarenka ise yavaş yavaş eski formunu buluyormuş gibi görünüyor. İkilinin gelecek maçları yine çok çekişmeli, heyecanlı geçecektir. Azarenka da özellikle Amerika Açık öncesi olan sert kort sezonunda iyi bir çıkış yakalayacaktır diye düşünüyorum. Kim bilir belki bu sene muhteşem bir Amerika Açık finali daha izletir bu ikili bize.


4 numaralı seribaşı Petra Kvitova, Roland Garros üçüncü turunda Irina-Camelia Begu ile karşılaştı. İlk seti 6-3’lik skorla 31 dakikada aldı.  İkinci seti de 6-2 ile alan Kvitova, turnuvadaki en rahat galibiyetini elde etmiş oldu. Maç sonundaki açıklamalarında ise ‘’Buradaki en iyi maçımı oynadım, kazandığım için çok mutluyum.’’ demişti.


Sloane Stephens ile ilgili ilk maçından beri yazmadığımı fark ettim. Ancak şunu söyleyerek başlayabilirim; Stephens bu turnuvada kendisinden beklenen iyi performansı gösterebilecek gibi duruyor. İlk turda Venus Williams’ı iki sette mağlup ettikten sonra ikinci turda yetenekli bir başka genç oyuncu olan Heather Watson’la karşılaşmıştı. O maçı da set kaybetmeden kazandı. Üçüncü turda ise Tsvetana Pironkova ile karşılaştı. Bu maçta da set kaybetmeyen Stephens, maçı 6-4 6-1’lik setlerle kazandı. Bu sonuçla turnuvadaki Stephens’ın turnuvadaki sağlam performansı devam ediyor.


Andy Murray’nin üçüncü turdaki rakibi ise genç Avusturalyalı Nick Kyrgios’tu. Daha önce Wimbledon’da Nadal’ı, Madrid’de de Federer’i yenmeyi başaran ve en önemli genç yetenekler arasında görülen Kyrgios karşısında Murray’nin ne yapacağı merak ediliyordu. Beklenenin aksine Murray çok rahat bir şekilde galibiyete ulaştı. Galibiyetin bu kadar rahat gelmesinde Kyrgios’un ikinci sette el bileğinden sakatlık yaşaması ve bu yüzden zaman zaman servis atmakta zolanması da etkili olmuştur ancak en önemli neden kritik puanları kazanmada Murray’nin daha üstün olması oldu. Maçı 6-4, 6-2, 6-3'lük setlerle kazanan Murray dördücü tura yükseldi.


Bir diğer genç Avusturalyalı Thanasi Kokkinakis ise dünya 1 numarası Novak Djokovic ile karşılaştı. Djokovic maçı çok zorlanmadan 6-4’lük üç sette kazanarak adını bir üst tura yazdırdı. Bu galibiyetle beraber Djokovic’in galibiyet serisi 25 maça çıkmış oldu.


Bir başka genç oyuncu Andrey Kuznetsov ise son şampiyon Rafael Nadal ile karşılaştı. Nadal bu maçı çok rahat bir şekilde 6-1, 6-2, 6-3'lük setlerle kazanarak dördüncü tura yükselmiş oldu. Bu galibiyet Nadal’ın Roland Garros’taki üst üste 38 galibiyeti olmuş oldu. 10. şampiyonluğunu arayan Nadal’ın bir sonraki rakibi ilk turda Grigor Dimitrov’u sürpriz bir şekilde eleyen Jack Sock oldu. Krygios, Kokkinakis ve Kuznetsov maçlarını kazanamamış olsalar bile en iyi oyunculardan üçüyle çok önemli maçlar oynayıp iyi bir tecrübe kazanmış oldular.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder