31 Mayıs 2015 Pazar

Spor: Roland Garros 8. Günün Ardından


Suzanne-Lenglen’de günün ilk maçında dünya 7 numarası Ana Ivanovic, dünya 9 numarası Ekaterina Makarova ile karşılaştı. İki ilk 10 oyuncusunun karşılaştığı dördüncü tur maçında ilk sete iyi başlayıp daha ilk oyunda servis kıran Makarova oldu ve 2-0 öne geçti. Ancak Ivanovic de hemen servis kırarak durumu 2-2’de eşitledi. Ivanovic kendi servis oyununu da alarak durumu 3-2 getirmiş ve iyi bir ritim yakalamıştı ki yağmur arası verildi. Uzun bir aranın ardından oyuncular yine korta çıktılar. Ivanovic aradan sonra da iyi devam etti ve setin son oyununda servis kırarak seti 7-5 ile aldı. İkinci sette Makarova yine erken servis kırdı, bunun üzerine Ivanovic yine Makarova’ya servislerinde baskı uyguladı ancak bu sefer servis kırmayı başaramadı. Makarova ise son oyunda bir kere daha servis kırarak seti 6-3 kazanmayı başardı. Final setinde ise Ivanovic muhteşem oyunla rakibine büyük bir üstünlük sağladı ve seti 27 dakikada 6-1 ile kazandı. Böylece 2008 şampiyonu Ana Ivanovic o seneden sonra ilk defa çeyrek finale yükselmeyi başardı. Ivanovic’in çeyrek finaldeki rakibi ise Elina Svitolina oldu.


Elina Svitolina ise Philippe-Chatrier’deki ilk maçta Fransız oyuncu Alize Cornet ile karşılaştı. Svitolina maça hızlı başladı ve daha ilk oyunda servis kırdı. Böylece yağmur arasından önce 3-0’ı bulmuş oldu. Korta yeniden geldiklerinde ise skoru 4-0 yaptı. Cornet setteki ilk oyununu servis kırarak elde etti ve durum 5-1’e geldi. Ancak Cornet’in bu çabası yeterli olmadı ve 20 yaşındaki Svitolina seti 6-2 kazandı. İkinci sete de iyi başlayan Svitolina yine ilk oyunda servis kırmayı başardı. Ancak Cornet bu sefer hiç beklemeden servis kırmayı başardı ve durumu eşitledi. Kendi servis kullandığı ikinci oyunda ise rakibine servis kırma puanları verse de oyunu kazanmayı başardı ve 2-1 öne geçti. Ancak Svitolina yine servis kırarak ve sonra da kendi servis oyununu alarak durumu 4-2’ye getirdi. Bir sonraki oyunda 40-0 geriye düşen Cornet buradan geri gelip zor da olsa oyunu almayı başardı ve durum 4-3’e geldi. Bu zor oyunu aldıktan sonra Cornet bir kere daha servis kırmayı başardı ve set bir kere daha dengeye geldi. Ancak Svitolina, Cornet’nin bu avantajını korumasına izin vermedi ve bir kere daha servis kırıp öne geçti. Svitolina 6-5’e kadar avantajını sürdürse de burada bir kere daha servis kırmayı başaran Cornet seti tie-break’e taşımayı başardı.  Cornet tie-break’te 6-3 öne geçen Svitolina’nın 3 maç puanını kullanmasına izin vermeyerek durumu 7-7’de eşitliğe getirdi. Tie-break’te Cornet 2 kere daha maç puanı kurtarsa da bu muhteşem çabası seti kazanmaya yetmedi. Tie-break’i 11-9’la, seti ise 7-6’lık skorla kazanmayı başaran Svitolina bu zorlu maçı kazanarak adını bir üst tura yazdırdı. Cornet’ye ayrı bir parantez açmak istiyorum burada. Özellikle ikinci sette her zamanki savaşçı kimliğini gösterdi. Turnuva boyunca da çok çekişmeli maçları yine böyle savaşarak kazananan Cornet bu sene turnuvaya renk katan oyunculardan biri oldu.


Kei Nishikori’nin dördüncü turdaki rakibi Teymuraz Gabashvili’ydi. Maça çok iyi başlayan Nishikori ilk sette 3-0 öne geçti. Servis kırma avantajını setin sonuna kadar koruyan Nishikori seti 6-3 kazandı. Maç boyunca rakibinden daha iyi görünen dünya 5 numarası Nishikori diğer iki seti 6-4 6-2 ile kazandı. Özellikle etkili servisleri ve rakibinden çok daha fazla olan winner’ları ile (40 -13) oynayan Nishikori, Roland Garros’ta kariyerinde ilk defa çeyrek finale yükseldi.


Dördüncü turun en güzel eşleşmelerinden olan maçta ise 14 numaralı seribaşı Fransız Jo-Wilfried Tsonga, 4 numaralı seribaşı Tomas Berdych ile karşılaştı. Tsonga ilk sette servis kırarak 4-1 öne geçti. Servis kırma avantajını setin sonuna kadar koruyan Tsonga seti 6-3 kazandı. İkinci sette de iyi oynayan Tsonga bu seti de 6-2 ile kazandı. Üçüncü sette ise durum 5-4 iken maç için servis atan Tsonga üst üste hatalar yaparak bu oyunu kaybetti ve durum eşitlendi. Daha sonra oyuncular kendi servis oyunlarını kazandılar ve set tie-break’e uzadı. Tie-break’i kazanan ise Tomas Berdych oldu ve maçı dördüncü sete uzattı. Dördüncü sete de iyi başlayan Berdych servis kırarak durumu 3-1’e getirdi. Ancak Tsonga hemen cevap vererek durumu 3-3’e getirdi. Sonra bir kere daha servis kıran Tsonga bu avantajını setin sonuna kadar korudu ve seti 6-3 alarak maçı 3-1 kazanmış oldu. Bu sonuçla da Tsonga,  Nishikori’nin çeyrek finaldeki rakibi oldu.


Günün en heyecanlı eşleşmesi ise Roger Federer-Gael Monfils eşleşmesiydi kuşkusuz. Maça çok iyi başlayan Federer sadece 13 dakikada durumu 4-1’e getirdi. Yakaladığı bu avantajı setin sonuna kadar koruyan Ekselansları seti 6-3 ile almayı bildi. Ancak Monfils de ikinci sete çok iyi başladı ve hemen servis kırarak 2-0’ı yakaladı. Set sonlarına doğru Federer servis kırıp durumu 5-4’e getirse de Monfils burada bir kere daha servis kırarak seti 6-4 almayı başardı ve setlerde durum 1-1 eşitliğe geldi. Bu setin ardından havanın kararması nedeniyle maç yarına ertelendi. Böylece maçın devamı yarın 3 setlik bir maç gibi oynanmış olacak.


Günün bir diğer maçında ise Stanislas Wawrinka, Fransız Gilles Simon ile karşılaştı. Maç boyunca rakibinden üstün görünen Wawrinka çok iyi bir oyun oynayarak maçı 6-1 6-4 6-2’lik setlerle kazandı. Çok rahat bir şekilde geçtiği bu dördüncü tur maçının ardından Wawrinka’nın çeyrek finaldeki rakibi yarın tamamlanacak Federer-Monfils maçının galibi olacak.

Bugün oynanması beklenen Maria Sharapova-Lucie Safarova ve Flavia Pennetta-Garbine Muguruza maçları ise gecikmeler nedeniyle yarına ertelendi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder