29 Mayıs 2015 Cuma

Spor: Roland Garros 6. Günün Ardından


Ana Ivanovic, üçüncü turda Donna Vekic’le karşılaştı. Ivanovic ilk sette çok iyi oynadı ve Vekic, Ivanovic’e karşılık vermekte çok zorlandı. 6-0 biten ilk setin ardından ikinci sete daha iyi oynamaya başlayan Vekic, bir kere servis kırdı ancak bu avantajını çabuk kaybetti. Daha sonra Ivanovic oyuna ağırlığını koyarak seti 6-3 kazandı ve dördüncü tura yükselen ilk isim oldu. Böylece Vekic’in Roland Garros macerası da bitmiş oldu. Vekic dördüncü tura yükselmeyi başaramamış olsa da kariyerinde ilk defa bir Grand Slam’de üçüncü tura yükselerek önemli bir başarıya imza attı.



Son şampiyon Maria Sharapova, ilk önemli testinde üçüncü Sam Stosur’la karşılaştı. Daha önce Stosur’a sadece 2 maç kaybeden Sharapova maçı 6-3, 6-4’lük setlerle kazandı. Bu sonuçla Sharapova son üç yıldır sadece bir maç kaybettiği Roland Garros’ta galibiyet serisini 23-1’e geliştirdi. Sharapova’nın dördüncü turdaki rakibi ise Lucie Safarova oldu.


Fransız Alize Cornet ise daha önce 11 kez katıldığı Roland Garros’ta ilk defa dördüncü tura yükselmeyi başardı. Cornet, üçüncü turda Simona Halep’i turnuvanın dışına iten Mirjana Lucic-Baroni ile karşılaştı. Çekişmeli geçen bu maçı kazanan Cornet dördüncü turda.


Ekaterina Makarova, çiftler partneri ve vatandaşı olan Elena Vesnina’yı 6-2 6-4’lük iki sette yenerek bir üst tura yükseldi. Makarova son iki yıldır Grand Slam’lerde çok iyi performans gösteriyor. 2014’te Wimbledon’da çeyrek final, Amerika Açık’ta yarı final, 2015’te Avusturalya Açık’ta yarı final oynamıştı. Bu başarıları elde ederken önemli isimleri de yenmeyi başarmıştı.


Garbine Muguruza, üçüncü turda formda rakibi Angelique Kerber’i üç sette yenmeyi başardı. Maçı 4-6 6-2 6-2 kazanan Muguruza dördüncü tura yükseldi. Angelique Kerber ise bu toprak sezonunu iyi geçirip Charleston ve Stuttgart’ta şampiyonluklar elde etmiş olsa da Roland Garros macerası beklenenden kısa sürdü.


Roger Federer, üçüncü turda Damir Dzumhur ile karşılaştı. Maçı 6-4, 6-3, 6-2 ile kazanan Federer oldu. Böylece Roland Garros’taki üçüncü maçında da hala test edilmedi ve rahat bir şekilde turu geçti. Set kaybetmeden yoluna devam eden Federer’in bir sonraki rakibi Fransız yıldız Gael Monfils oldu. Çok heyecanlı bir maç bizi bekliyor, Federer’in turnuvadaki ilk testi bu olabilir.


Gael Monfils ise beş setlik güzel bir maç daha oynadı. Bu sefer rakibi İstanbul’da da final oynamış olan Pablo Cuevas’tı. Monfils maçta iki kez geriye düşmesine rağmen 4-6 7-6 3-6 6-4 6-3’lük skor sonucunda maçı kazanmayı başardı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder