27 Mayıs 2015 Çarşamba

Spor: Roland Garros 4. Günün Ardından


Roger Federer, ikinci tur maçında İspanyol Marcel Granollers ile karşılaştı. İlk sete çok hızlı başlayan Federer, agresif bir oyunla seti 6-2 kazandı. Granollers ise ikinci sette daha çok file önü puanı alarak daha dirençli bir oyun ortaya koydu ve seti tie-break’e taşıdı. Tie-break’i 7-1 ile kazanan Federer oldu. Üçüncü seti de kazanan 6-3’le Federer oldu. Maç boyunca etkili oynayan Federer, maçı 1 saat 47 dakikada 3-0 kazanarak üçüncü tura yükseldi.



Erkeklerde turun izlemesi en eğlenceli oyuncularından olan Fransız Gael Monfils ise yine heyecanlı bir maç ortaya koydu. İkinci turda Diego Schwartzman’la karşılaşan Monfils, 5 setlik çekişmeli maçta 4-6 6-4 4-6 6-2 6-3’lük skorla evindeki turnuvada kazanan taraf oldu. Monfils’den her sene olduğu gibi bu sene de Paris’te heyecanlı maçlar görmeye devam edeceğiz gibi duruyor.  


Fransızların bir diğer önemli yıldızı Jo-Wilfried Tsonga da bugün korttaydı. Yılın ilk Grand Slam’i olan Avusturalya Açık’ı sakatlığı nedeniyle kaçıran Tsonga turnuvada şu ana kadar iyi bir performans sergiliyor. İkinci tur maçında bugün Dudi Sela’yı 6-4 6-1 6-1’lik setlerle geçerek rahat bir galibiyetle üçüncü tura ulaştı.  


Maria Sharapova’da ikinci tur maçı oynayan isimlerden biriydi. Son şampiyon, vatandaşı Vitalia Diatchenko ile karşılaştı. İlk seti 6-3’le 46 dakikada alan Sharapova, ikinci sete çok iyi başladı ve hızlı bir şekilde skoru 5-0’a getirdi. Seti devamında da hata yapmayan Sharapova, seti 6-1 ile kazandı ve üçüncü tura adını yazdırdı. Turnuvada şu ana kadar iyi bir performans gösteren Sharapova’nın üçüncü turdaki rakibi turnuvanın eski finalistlerinden Samantha Stosur olacak. Bu maç son şampiyonun ilk önemli sınavı olacak gibi duruyor.


İlk turda önemli bir galibiyete imza atan Donna Vekic’de bu galibiyetin devamını getirdi ve ikinci tur maçını da kazanmayı başardı. 18 yaşındaki tenisçi, ikinci turdaki rakibi Bojana Jovanovski’yi 6-4 6-3’le geçerek üçüncü tura ulaşmayı başardı. Vekic şimdiden bu seneki turnuvanın gizli yıldızı oldu bile bence. Sonraki turlarda neler yapacağını merak ediyorum.


Turnuvanın kadınlardaki şu ana kadar ki en büyük sürprizi ise bugün geldi. Turnuvanın son finalisti ve bu yılın favorilerinden biri olarak görülen Simona Halep, ikinci turda karşılaştığı Mirjana Lucic-Baroni'ye elendi. Lucic-Baroni maçı 7-5 ve 6-1’lik setlerle kazandı, bu sonuçla Halep geçen sene burada kazandığı puanların büyük bir kısmını koruyamamış oldu. Şunu da belirteyim; bu mağlubiyet Halep’in Lucic- Baroni’ye karşı olan ilk mağlubiyeti değil, Halep geçen sene Amerika Açık üçüncü turunda da rakibine mağlup olmuştu.

 


Garbine Muguruza ise İtalyan Camila Giorgi karşısında 6-1 6-4’lük setlerle galip geldi. Muguruza’nın üçüncü turdaki rakibi Angelique Kerber oldu ve böylece üçüncü turda heyecanlı olmaya aday bir eşleşme oluştu. Kerber, ikinci turda Ajda Tomljanovic’i 6-3 6-2 ile geçmişti. (Muguruza, Kerber)  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder