26 Mayıs 2015 Salı

Spor: Roland Garros 3. Günün Ardından



Roland Garros’ta kariyerinde sadece 1 mağlubiyet yaşamış, toprak kortun kralı lakaplı Rafael Nadal bugün korttaydı. 10. Roland Garros şampiyonluğunu arayan Nadal, ilk turda 18 yaşındaki genç Fransız Quentin Halys’i 6-3, 6-3 ve 6-4'lük setlerle mağlup ederek ikinci tura yükseldi. Bu seneki performansıyla herkesin kazanma ihtimaline şüpheyle baktığı Nadal etkili bir oyunla 2. tura ulaşırken şüpheleri biraz olsun azaltmıştır. İlerleyen turlarda daha da etkili oynamaya başlayacaktır.



Bugün korta çıkan bir diğer yıldız ise dünya 1 numarası Novak Djokovic’ti. Djokovic, ilk tur maçında Jarko Nieminen ile karşılaştı.  İlk sette rahat bir oyun sergileyen Djokovic, daha ilk oyunda servis kırarak seti 6-2 kazandı. İkinci sette ise Nieminen daha etkili bir performans göstermeye başlayınca Djokovic zorlansa da hata yapmayıp seti 7-5 kazanmayı bildi. Son sette ise daha iyi oynayan taraf Djokovic’ti ve bu seti de 6-2 ile rahat bir şekilde alıp maçı 3-0’lık bir skorla kazanmayı başardı.


Toprakta etkili oyunculardan olan dünya 8 numarası David Ferrer ise ilk maçında Lukas Lacko’yu 6-1 6-3 6-1’lik setlerle yenerek kariyerinin 300. toprak kort galibiyetini elde etti.  2013 finalisti olan Ferrer yine iyi bir sonuç elde etmeye aday gibi.


Bugünün büyük sürprizi ise Amerikalı oyuncu Jack Sock’tan geldi. Sock, dünya 11 numarası Grigor Dimitrov’u 7-6, 6-2 ve 6-3’lük setlerle geçerek kariyerinin en önemli galibiyetlerinden birini elde etti. İlk sette başa baş bir mücadele vardı, iki raket de hata yapmamış ve set tie-break’e uzamıştı. Tie-break’le ilk seti alan Sock, diğer iki sette daha iyi bir oyun oynayıp rakibine şans tanımadı. Dimitrov ise bu sene yaşadığı düşüşünü buradaki şok ilk tur mağlubiyetiyle devam ettirdi. Çim kort sezonunda performansını attırıp arttırmayacağı merak konusu. Geçen sene çok iyi bir çim sezonu geçirmiş, Queen’s Club’da şampiyon olmuş ve Wimbledon’da ilk Grand Slam yarı finalini oynamayı başarmıştı.


Kadınlarda turnuvanın en büyük favorisi olan dünya 1 numarası Serena Williams’da bugünün önemli isimlerindendi. İlk turdaki rakibi Andrea Hlavackova’yı 6-2 6-3’lük setlerle geçerek ikinci tura yükseldi. Etkili servislerle oynayan Williams, maç boyunca rakibine şans tanımadı.


Dünya 5 numarası Caroline Wozniacki’de ilk turda iyi performans gösteren isimlerden biriydi. Dünya 42 numarası Karin Knapp ile karşılaşan Wozniacki özellikle 2. Sette çok iyi bir oyun ortaya koydu ve maçı 6-3 6-0’lık setlerle 1 saat 27 dakikada kazanmayı bildi. Wozniacki’nin ikinci turdaki rakibi ise Alman tenisçi Julia Goerges olacak, bu maç da heyecanlı olmaya aday.


Turnuvaya formda gelen isimlerden Petra Kvitova ise Marina Erakovic karşısında zorlandığı maçta 3 sette galip geldi. Maç boyunca çok fazla basit hata yapan Kvitova, Erakovic’in özellikle zaman zaman çok iyi yaptığı savunması nedeniyle çok zorlandı ancak 2 saat 25 dakikanın sonunda 6-4 3-6 6-4’lik setlerle kazanmayı bildi.


Günün diğer sürprizi ise dünya 6 numarası Eugenie Bouchard’ın elenmesi oldu. Dünya 44 numarası Kristina Mladenovic’in iyi oyununa karşılık veremeyen Bouchard turnuvaya 6-4 6-4‘lık skorla veda etti. Fransız Mladenovic ise kariyerinde Roland Garros’ta daha önce 3 kere yaptığı gibi yine bir ilk 10 oyuncusunu yendi. Geçen sene Amerika Açık dışındaki tüm Grand Slam’lerde en az yarı final oynayarak yıla damga vuran Bouchard ise bu sene henüz o çok iyi performansını yakalayamadı ancak çim sezonunda daha iyi bir performans göstermek için çok çalışacağına şüphe yok.


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder